ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
altayagan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
07 Ağustos 2012 21:21
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
altay ağan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Antalya
Meslek:
öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
SON 10 MESAJI
İlk Akvaryum Deneyimim (İlk Hafta Yeni Resimler)
[QUOTE=hedayse]Altay Bey bitkileriniz arka plana yerleştirirseniz çok daha iyi olur, ön plan açılır ve tanka derinlik katar ferahlık verir. Mavi dayligt dediğiniz ışık ile gelişim görmeniz şaşırtıcı doğrusu. Bir süre sonra tankınızda besin eksikliğinden yosunlanma yaşayabilirsiniz. NPK ve mikrelement gübresi takviyesi daha iyi olacaktır. Ayrıca tankınızdaki makrakantalar elma salyangozlara zarar vermiyormu?[/QUOTE]
Ben de istiyorum fakat dediğim gibi sazlar dipten yayıldı ve sökmeye korkuyorum Hakan Bey. Gübre olarak potasyum yanında yine seachem'in tabletlerini kullanmaya başladım bir de 15 günde bir sıvı gübre veriyorum. Makrakantalar kesinlikle salyangozlara zarar vermiyor, hatta salyangozlar hiç çekinmeden makrakantaların kendi bölgeleri olan akvaryum köşesine girip çıkıyorlar. Işık konusunu uygun bir florasan bulana kadar çözemeyeceğim (çünkü ışıklandırma sistemi akvaryum kapağında hazır şekilde bulunuyor) şimdilik biri mavi diğeri ise daylight olarak geçen iki adet 24 watt florasan ile idare ediyor.
[QUOTE=hedayse]Altay Bey bitkileriniz arka plana yerleştirirseniz çok daha iyi olur, ön plan açılır ve tanka derinlik katar ferahlık verir. Mavi dayligt dediğiniz ışık ile gelişim görmeniz şaşırtıcı doğrusu. Bir süre sonra tankınızda besin eksikliğinden yosunlanma yaşayabilirsiniz. NPK ve mikrelement gübresi takviyesi daha iyi olacaktır. Ayrıca tankınızdaki makrakantalar elma salyangozlara zarar vermiyormu?[/QUOTE]
Ben de istiyorum fakat dediğim gibi sazlar dipten yayıldı ve sökmeye korkuyorum Hakan Bey. Gübre olarak potasyum yanında yine seachem'in tabletlerini kullanmaya başladım bir de 15 günde bir sıvı gübre veriyorum. Makrakantalar kesinlikle salyangozlara zarar vermiyor, hatta salyangozlar hiç çekinmeden makrakantaların kendi bölgeleri olan akvaryum köşesine girip çıkıyorlar. Işık konusunu uygun bir florasan bulana kadar çözemeyeceğim (çünkü ışıklandırma sistemi akvaryum kapağında hazır şekilde bulunuyor) şimdilik biri mavi diğeri ise daylight olarak geçen iki adet 24 watt florasan ile idare ediyor.
25.10.2010 Akvaryumun son hali:
Bitkiler çok gelişti neredeyse başedemiyorum Budamama rağmen bu haldeler. Bir de bodur saz diye satın aldığım bitkiler sanırım bodur saz değil. Ön plana dikmek hata oldu. Şimdi de yanlardan genişlemeye başladı kaldırmaya cesaret edemiyorum. Neyse dediğim gibi ilk defa böyle bir şey denedim, acemiliğimize geldi diyelim. Bu arada şimdiden daha büyük bir tank için hazırlıklara başladım, çok hoşuma gitmeye başladı bitkili akvaryumla ilgilenmek.
25.10.2010 Akvaryumun son hali:
Bitkiler çok gelişti neredeyse başedemiyorum Budamama rağmen bu haldeler. Bir de bodur saz diye satın aldığım bitkiler sanırım bodur saz değil. Ön plana dikmek hata oldu. Şimdi de yanlardan genişlemeye başladı kaldırmaya cesaret edemiyorum. Neyse dediğim gibi ilk defa böyle bir şey denedim, acemiliğimize geldi diyelim. Bu arada şimdiden daha büyük bir tank için hazırlıklara başladım, çok hoşuma gitmeye başladı bitkili akvaryumla ilgilenmek.
Elma Salyangozu Kumun İçinde
Elma salyangozum birkaç saattir kendisini resmen kuma gömmüş durumda, neredeyse yarısı akvaryum kumunun içinde kaldı. Acaba çıkarmalı mıyım yoksa normal mi kendisi çıkar mı?
Elma salyangozum birkaç saattir kendisini resmen kuma gömmüş durumda, neredeyse yarısı akvaryum kumunun içinde kaldı. Acaba çıkarmalı mıyım yoksa normal mi kendisi çıkar mı?
Bitkili Tanktaki Balıklara En Uygun Yem N
Merhabalar şu anda bitkili akvaryumumda 2 makrakanta, 3 sae, 10 neon, 5 kiraz karides ve 3 elma salyangoz bulunuyor. Bu canlılar için ortak kullanabileceğim yemler var mıdır ya da hangi yemleri bir arada kullanmam gerekir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.altayagan 2010-10-14 20:10:24
Merhabalar şu anda bitkili akvaryumumda 2 makrakanta, 3 sae, 10 neon, 5 kiraz karides ve 3 elma salyangoz bulunuyor. Bu canlılar için ortak kullanabileceğim yemler var mıdır ya da hangi yemleri bir arada kullanmam gerekir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
[QUOTE=erozdem]Tebrikler ama ışık en azından biri grolux olmalı [/QUOTE]
Teşekkürler Ergün Bey, ışıklandırmada sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Resimleri çekebilmek için yalnız mavi olanı açıyorum bir adet de daylight var onu kapatıyorum böylece akvaryumun rengi resimlerde daha güzel gözüküyor. Yoksa aydınlatma yeterli bence bu tank için.
[QUOTE=blues]İyi bir başlangıç olmuş elinize sağlık çok güzel görünüyor fakat makrakantalar Elma salyangozuna zarar verebilir dikkat edin.[/QUOTE]
Sağolun Kıvanç Bey. Makrakantalar ile salyangozlar 5-6 gündür bir arada bir sıkıntı çıkmadı şimdilik. Öneriniz üzerine daha dikkatli şekilde gözlemleyeceğim. Bu arada bugün neonları ve sae'leri de akvaryuma bıraktım. Umarım bir sıkıntı çıkmaz.
[QUOTE=erozdem]Tebrikler ama ışık en azından biri grolux olmalı [/QUOTE]
Teşekkürler Ergün Bey, ışıklandırmada sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Resimleri çekebilmek için yalnız mavi olanı açıyorum bir adet de daylight var onu kapatıyorum böylece akvaryumun rengi resimlerde daha güzel gözüküyor. Yoksa aydınlatma yeterli bence bu tank için.
[QUOTE=blues]İyi bir başlangıç olmuş elinize sağlık çok güzel görünüyor fakat makrakantalar Elma salyangozuna zarar verebilir dikkat edin.[/QUOTE]
Sağolun Kıvanç Bey. Makrakantalar ile salyangozlar 5-6 gündür bir arada bir sıkıntı çıkmadı şimdilik. Öneriniz üzerine daha dikkatli şekilde gözlemleyeceğim. Bu arada bugün neonları ve sae'leri de akvaryuma bıraktım. Umarım bir sıkıntı çıkmaz.
[QUOTE=wildmalawi]Akvaryumun suyunu yeni koyduysan bulanık olması normal, bir yada iki güne büyük olasılıkla kendiliğinden düzelecek. Ayrıca aramıza hoşgeldin.[/QUOTE]
Teşekkürler Erdem Bey. Dediğiniz gibi akvaryum bir iki gün sonra gerçekten düzeldi ve şimdi daha hoş bir hal aldı. Bir hafta olmasına rağmen gelişim oldukça güzel.
[QUOTE=wildmalawi]Akvaryumun suyunu yeni koyduysan bulanık olması normal, bir yada iki güne büyük olasılıkla kendiliğinden düzelecek. Ayrıca aramıza hoşgeldin.[/QUOTE]
Teşekkürler Erdem Bey. Dediğiniz gibi akvaryum bir iki gün sonra gerçekten düzeldi ve şimdi daha hoş bir hal aldı. Bir hafta olmasına rağmen gelişim oldukça güzel.
Çınar ve Zeytin Budaması Nasıldır?
[QUOTE=orcrist]Her iki bitki içinde geçerlidir... Yalnız ışık şiddeti bana az geldi, ne kadarlık akvaryumda kaç watt lık ışık veriyorsunuz?[/QUOTE]
Büyük ihtimalle fotoğrafı çekmek için bir ışığı(mavi) açtığımdandır yoksa yeterli ışıkları var. Akvaryum 60lt , bir daylight ve bir mavi olmak üzere iki adet 24'lük su florasanına sahip.
[QUOTE=orcrist]Her iki bitki içinde geçerlidir... Yalnız ışık şiddeti bana az geldi, ne kadarlık akvaryumda kaç watt lık ışık veriyorsunuz?[/QUOTE]
Büyük ihtimalle fotoğrafı çekmek için bir ışığı(mavi) açtığımdandır yoksa yeterli ışıkları var. Akvaryum 60lt , bir daylight ve bir mavi olmak üzere iki adet 24'lük su florasanına sahip.
[QUOTE=orcrist]Gövdesinden kesip dikebilirsiniz, yanlarından dallar verdiyse bunları da kesip ekebilirsiniz ancak gövde daha güçlüdür, kestiğiniz yerden yeniden filizlenme olmaz büyüme yanlara doğru devam edecektir.
Teşekkürler Hakan Bey, bu işem çınar için mi, zeytin için mi, yoksa her ikisi için de geçerli mi?
[QUOTE=orcrist]Gövdesinden kesip dikebilirsiniz, yanlarından dallar verdiyse bunları da kesip ekebilirsiniz ancak gövde daha güçlüdür, kestiğiniz yerden yeniden filizlenme olmaz büyüme yanlara doğru devam edecektir.
Dikeceğiniz kısımda kum altında kalacak yaprakları almanızda fayda var, kısa sürede diktiğiniz kısım gövdesini kuma salacaktır...
[/QUOTE]Teşekkürler Hakan Bey, bu işem çınar için mi, zeytin için mi, yoksa her ikisi için de geçerli mi?
Akvaryumumda bulunan çınar bitkisi çok fazla uzadı ve dalların diplerinden yeni filizler veriyor. Bunları ne yapmam lazım? Çınarı gövdesinden mi yoksa dallarından mı kesip dikmem lazım?
Zeytin bitkisinin ise yapraklarının dibinden kökler çıkmaya başladı ince ince, onları ne yapmalıyım, kesip atılmalı mı yoksa oradan kesip dikim yapılabilir mi?
Bu iki bitki dışındaki bodur saz ile xingu bitkilerinde yapılacak bir şey yok xingu zemini sarmay başladı bile.. Fakat çınar ve zeytinde ne yapacağımı şaşırdım. Resimleri aşağıda.
altayagan 2010-10-11 23:21:44
Akvaryumumda bulunan çınar bitkisi çok fazla uzadı ve dalların diplerinden yeni filizler veriyor. Bunları ne yapmam lazım? Çınarı gövdesinden mi yoksa dallarından mı kesip dikmem lazım?
Zeytin bitkisinin ise yapraklarının dibinden kökler çıkmaya başladı ince ince, onları ne yapmalıyım, kesip atılmalı mı yoksa oradan kesip dikim yapılabilir mi?
Bu iki bitki dışındaki bodur saz ile xingu bitkilerinde yapılacak bir şey yok xingu zemini sarmay başladı bile.. Fakat çınar ve zeytinde ne yapacağımı şaşırdım. Resimleri aşağıda.
Fermante Sistemde Bukadar co2 Çözünürlüğü Nasıl?
[QUOTE=Acemi_Malawici]Sorduğunuz sorunun cevabı akvaryumunuzdaki bitki yoğunluğu, aydınlatma yeterliliği gibi değerlere göre değişiklik gösterir. Bu bilgileri verirseniz daha doğru cevaplar alabilirsiniz. (Genel bir akvaryum fotoğrafıda güzel olurdu...)
NOT: Seramik tabanlı Co2 difüzörleri fermante sistemler için pek uygun değidir. Sebebi; Fermante sistemler genelde pet şişelerle kurulur. Seramik tabanlı difüzörler yüksek basınçla çalıştığı için pet şişenin patlama riski yüksektir. Bunlara dikkat etmenizi ve forumda küçük bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim.
[/QUOTE]
Kapasitesi 60lt akavaryumun. İçerisinde Zeytin(5), cabomba(5), çınar(2) ve zeminde bodur saz ile xingu var. Pet şişeyi sürekli kontrol ediyorum ve şişenin içerisinde basıncın şişeyi patlatması olası değil çünkü dışarıdan sıktığımda dahi şişe içerisindeki basıncın çok fazla olmadığını anlayabiliyorum.
[QUOTE=Acemi_Malawici]Sorduğunuz sorunun cevabı akvaryumunuzdaki bitki yoğunluğu, aydınlatma yeterliliği gibi değerlere göre değişiklik gösterir. Bu bilgileri verirseniz daha doğru cevaplar alabilirsiniz. (Genel bir akvaryum fotoğrafıda güzel olurdu...)
NOT: Seramik tabanlı Co2 difüzörleri fermante sistemler için pek uygun değidir. Sebebi; Fermante sistemler genelde pet şişelerle kurulur. Seramik tabanlı difüzörler yüksek basınçla çalıştığı için pet şişenin patlama riski yüksektir. Bunlara dikkat etmenizi ve forumda küçük bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim.
[/QUOTE]
Kapasitesi 60lt akavaryumun. İçerisinde Zeytin(5), cabomba(5), çınar(2) ve zeminde bodur saz ile xingu var. Pet şişeyi sürekli kontrol ediyorum ve şişenin içerisinde basıncın şişeyi patlatması olası değil çünkü dışarıdan sıktığımda dahi şişe içerisindeki basıncın çok fazla olmadığını anlayabiliyorum.
SON MESAJLAR
- Beta Tank Arkadaşı Taha Yanık, 23:39
Yeni Üye Forumu - Strafor Kullanımı dogu7862, 23:30
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryum Kurulumu ebt06, 23:18
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum LeventYorganci, 23:13
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesle Hamilemi vahitender, 23:00
Canlı Doğuranlar - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 22:58
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Sumplu Pipo Filtre Kaannn455, 22:53
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Japon İçin Dış Filtre Mi Pipo Filtremi Daha Uygun GhostKoi, 22:46
Filtreleme Seçenekleri - En güzel fotoğraflarınızı gösterin LeventYorganci, 22:46
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Ciklet Akvaryumu Önerisi draff10, 22:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Caridina Karidesler İçin Su Değerleri Alidndr, 22:32
Omurgasızlar - Salyangozlarım Kabuklarından Çıkmıyor Janisserow, 22:23
Omurgasızlar - Flowerhorn Ve Tropical Young Yem Fatih1996, 22:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60 Litreye Kaç Nerite Salyangozu? Tulpar99, 21:59
Omurgasızlar - Betalar Taha Yanık, 21:18
Yeni Üye Forumu - Füjer Bitkisi Laterthanbefore, 21:07
Bitki Türleri ve Bakımı - Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin alperonal, 21:05
Yeni Üye Forumu - Planarya İçin İlginç Bir İlaç GhostKoi, 20:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Buda Benim Bitkili Akvaryumum FISHERMAN01, 20:24
Akvaryum Tanıtımı - 180x60x60 Karma Güney Amerika kdrackgz, 19:02
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Karma Akvaryum pelerinlikedi, 17:47
Akvaryum Tanıtımı - Hiç Betanız Böyle Davranırmıydı? Taha Yanık, 17:39
Labirentliler - Yeni Kurulan Tank Dip Çekimi mitii, 16:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Kaplumbağası - Kuru Alan Taban Malzemesi R2K2, 16:50
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Yeni Başlayan Biri İçin 40 Litre Akvaryum Taha Yanık, 16:27
Yeni Üye Forumu - Lepisteslerim Ölüyor Sizce Neden ? Ehtiyar, 16:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Suyunun Sararması Hasan usta, 16:09
Bitki Akvaryumları Genel - 50cm Akvaryuma Tür Tavsiyesi bendeniztayfun, 15:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200lt Bitkili Tür Tavsiye quatro, 14:40
Yeni Üye Forumu - Ofis İçin Akvaryum Ölçü Tavsiyesi... GhostKoi, 14:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sumplu Pipo Ne İşe Yarar? Ahmetaydin16, 14:30
Filtreleme Seçenekleri - Hava Motoru Kaannn455, 13:49
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Delta Tail Betta (the Taci) Mirza Adar, 13:45
Labirentliler Tanıtımı - Filtre Önerisi Lepistes.., 13:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İzmirde Mikrokurt darkLightning0, 12:29
Malzemeler ve Yemler Forumu - Nano Bloody Mary twinsoul, 11:25
Akvaryum Tanıtımı - Tropheus Dişi Erkek aliburak11, 10:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Dry Start Parvula Denemem vahitender, 09:39
Akvaryum Tanıtımı - Balığım Dışkılamıyor Jester, 09:02
Yeni Üye Forumu - Eheim Compact 2100 Kafa Motoru Ses Problemi VuralSemih, 08:37
Filtreleme Seçenekleri - Dolu Akvaryumu Kaldırmak smetdman, 01:37
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Ankara Penguen Akvaryum Hakkında DrNano, 01:22
Akvaryum Dünyasından Haberler - Cüce vatoz yetiştiriciliği ve L144 Longfinlerim :)Güncel foto 1.syf Kerems, 00:48
Kedi Balıkları Forumu - Beta Pamuk Hastalığı Taha Yanık, 00:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Akvaryumunu Geliştirmek… Taha Yanık, 00:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Isısı Laterthanbefore, 00:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yangın Tüpü Limon Tuzu+karbonat Sistemi Güvenlimi Laterthanbefore, 00:14
Yeni Üye Forumu - Düşük Bütçe İle Nasıl Akvaryum Kurarım? Hidro Dinamik, 23:54
Yeni Üye Forumu - Balığım Isıtıcının Işığı Yüzünden Uyumuyor HOPPALA, 23:51
Yeni Üye Forumu - Anubiasta 2-3 Tane Yeşil Nokta Yosunu Var Hidro Dinamik, 23:41
Yosun
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 23:27
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 23:27
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 23:26
- Led Driver 36-48w ilh4n 23:20
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 23:20
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 23:20
- Eş Kribensiz Haci dağ 23:11
- Sıfır Ayarında İsta Regülatör,tüp,difüzör, Damla Furcifer 22:58
- Tam Set Dennerle Akvaryum Furcifer 22:58
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 22:55
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 22:55
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 22:55
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 22:39
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 22:39
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 22:31
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 22:28
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 22:28
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 22:25
- Çok Uygun Fiyata Az Kullanılmış Dış Filtreler idiopatik 22:25
- Katil Salyangoz GokKurt 22:13
- Micra Bitkisi - Sarı Ateş Karides GokKurt 22:13
- Co2 Tüp 2,67 Lt - Difüzör - Ph Checker - Regülatör TugayÇınar 20:55
- Hb White Lep,bolbitis,fern,trident,tiger Lotus metsi 20:54
- Çeşitli Malzemeler, Takasa Açık Tropman 20:48
- Co2 Regülatör Set egedin 20:42
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 20:34
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 20:34
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 20:34
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 20:34
- Leptosoma Mutant Kitumba Yavruları Kemalk41 20:33
- Karışık Cichledler vseckn 20:22
- 400 Litrelik Akvaryum (125*50*65h) vseckn 20:22
- 40x40x40 Akvaryum Ve Sobo Tepe Filtre Firefighter 20:17
- Toplu Alımda Uyguna Verilecektir. Denizhann 20:14
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 20:09
- Karides, Vatoz, Salyangoz, Kerevit Yemi LewShrimps 20:03
- Adwa Ad 31 Ec/tds Ölçer LewShrimps 20:03
- 3d Baskı Malzemeleri. krmbzkurt 19:25
- Büyük Boy Red Head Tapajos Ve Dicrossus Arıyorum apistoman 18:27
- 90x45x45 Ultra Clear Akvaryum-aksan Marka-45 Açılı apistoman 18:27
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 18:24
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 18:24
- Su Piresi Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 18:24
- L144 Super Red Düz Dişi scorpion26 18:24
- Endler Double Sword scorpion26 18:24
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 17:33
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 17:33
- Sakura Karides Mavi Karides Katil Salyangoz Rocky Volkan 17:07
- Velifera Yavrusu (otobüs İle Gönderim Var)/son 40 MertSoyumert 17:02
- Malzeme propecia 15:15
KULLANICILAR
- 136 Online Kullanıcı, 74 Üye
Online Kullanıcılar
Haci dağ,
LeventYorganci,
HOPPALA,
Ömer01,
esesserhat,
valarmorghulis12,
cagrisw,
Fırat pınar,
twinsoul,
Budmo,
MertSoyumert,
smetdman,
Berke39,
KaracaTurab,
Kerem08,
recepbal,
Oquanus,
erdemizm,
Escobar34,
Thyme,
aXarayli,
grendel1984,
Tulpar99,
AliiArdaa,
cagdas_0606,
krib,
osmandbnl,
arkan,
ebt06,
demian,
ktoG,
sirhill,
nurtensultan,
Balik76,
Akax,
ARMONYS,
vedat79,
Taha Yanık,
draff10,
Goldfish2000,
aleko61,
ootkn,
muratdeg,
dogu7862,
şansal,
Enescetin,
Furcifer,
Kaya Özyurt,
Osmanosman06,
nomercy,
Muratakdag,
Rafayel,
sedaterdem,
ozgurtpcogl,
turkiSHrimp,
Kara Karga,
Dextran,
Kamber Karaaslan,
darkaura,
hasancn,
vahitender,
Emirhan Celal,
FerhatKaya,
Janisserow,
Ardaaa..,
Tolga1Serbet,
neomeo,
Hidro Dinamik,
Nuri3434,
Kaannn455,
M.levent,
GhostKoi,
yns325,
Serdariekrem,
MCY4,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.