Molymin pulları neden diken diken oldu?
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2006 09:21
tank 105 X 55 X 45 az sayılabilecek bitkili filtrasyon iyi sıcaklık 27derece tank fazla kalabalık değil
Yaklaşık 1 ay önce doğuran bi molyim var bu aralar şişmeye başladı, durgunlaştı, gözleri büyüdü ve garibime giden balığın pulları diken diken oldu sizce bu balık ölürmü , doğururmu?
balığın rengi çok canlı ama foto makinasının makrosu iyi olmadığından burda sağlıksız görünüyo
RAPTOR666 2006-10-12 9:32:15
Yaklaşık 1 ay önce doğuran bi molyim var bu aralar şişmeye başladı, durgunlaştı, gözleri büyüdü ve garibime giden balığın pulları diken diken oldu sizce bu balık ölürmü , doğururmu?
balığın rengi çok canlı ama foto makinasının makrosu iyi olmadığından burda sağlıksız görünüyo
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2006 12:23
Balığınızın vücudu ödem toplamış.
Uzun süreli stres sonucu balığın bağışıklık sistemi zayıflar ve bakterilerin organizmaya girişi kolaylaşır.Balık az yem yesede sindiremez.en son böbreklerde de sorun çıkmasıyla , dışarı atılamayan fazla su vucutta birikmeye başlar ve balık şişer.
hastalık çok ilerlemiş .önerebileceğim iki şey var. 1.si : sera baktopur direct kullanmanız.
2.si balığı yoğun tuzlu suya almanız ve 1-2 dk bekletmeniz.
İnşallah kurtarırsınız...Geçmiş olsun
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2006 16:23
Bu hastalığın adı dropsy.Balığın kurtulma imkanı hemen hemen hiç yok sayılabilir.Bende olmuştu ve 31 balıktan 3 balık kalmıştı kolay gelsin.
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2006 20:56
Ahmet bey sizin mesajınızı okuduğum sırada balığımı kaybetmişim tuzlu su tedavisini uygulamaya gittiğimde farkettim
Tavsieniz için teşekkür ederim ama geç kaldım
Tavsieniz için teşekkür ederim ama geç kaldım