Nano Resif Kurulumu
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=serengeti] Evet montiporalar da çok
gösterişli olmuş. [/QUOTE]
Teşekkürler.
[QUOTE=SantaMonicaHelp]güzel tankı [/QUOTE]
Thank you.
[QUOTE=Yahya]Çok güzel Tuzlu Su Tankı
Allah istiyen'lerede versin .
Tatlı su ile Tuzlu su arasında ne gibi
farklılıklar var gerek malzeme gerek maliyet ?
(
Bir kere Tuzlu'suda Canlı taban malezeme'leri yeter )
[/QUOTE]
Sağolun.Tatlı su ve tuzlu su sistemleri
ayrı sistemler olmasına rağmen zaman ayırıp, site forumlarını takip ederseniz
her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.
Evet sayın hobiciler,
Nano resifimin 5.yılında, iki hafta önce çektiğim 6 tane fotoyu ekliyorum.Bir hafta önce ise bir sabah kalktığımda nanonun ön camında 15 cm uzunluğunda ve 1 cm derinliğinde çatlak olduğunu gördüm. (cam kalınlığı 1 cm)
Son iki fotoda da görüleceği üzere herhangi bir çarpma ve darbe izine rastlamadım ama nano camının eskimesinden ve basınçtan kaynaklanan gözle görülmeyen bir mikro çatlağın olayı meydana getirdiğini düşünüyorum.
Kaybettiğim her günün çatlağın 1 cm kadar büyümesine yol açtığını gördüğüm için yaklaşık aynı ölçülerde 70x50x40(h) cm yeni nanomu kurdum.Nano herşeyiyle (balıklar, omurgasızlar, mercanlar, ekipmanlar, sump, dolap, su, kum, canlı kaya vs.) aynı şekilde sorunsuz kuruldu ve aktarıldı.Yani sadece camlar yenilendi.
Bu konuda bana Samsun’dan, yapım ve kurulum aşamasında Haluk ve taşıma aşamasında Mehmet adlı hobicilerimiz yardımcı oldu.Kendilerine teşekkürü borç bilirim.
Nanonun güncel fotolarını da ileride paylaşırım.
[QUOTE=dogangk]Çatlak baya kötüymüş Ufuk bey inş sorun çıkarmaz .[/QUOTE]
Herhangi sorun olmadığını ilk mesajımda yazmıştım.Zaten sadece 5 tane cam değişti.
[QUOTE=olcay41]Allah nazardan saklasın ÇOK güzel ve örnek bir tank tebrikler..[/QUOTE]
Teşekkür ederim.
[QUOTE=SONER T] Size bize böyle bir akvaryumu örnek olarak önümüze sunduğunuz ve bize bize ait olmasa da bu görsel güzelliği ilk gününden itibaren sürekli yansıttığınız için sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır bana göre. Zaten yeni kurduğum akvaryumumu hep sizin akvaryumunuzu baz alarak oluşturmaya çalışıyorum. Saygılarımı sunuyorum üstâdım nice sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde bu hobiyi sürdürmeniz dileğimle...
Teşekkürler, bu hobiyi sevdiğim ve herkesin sevmesini istediğim için paylaşım yapıyorum.Hep birlikte nice yıllara bu hobi ile…
Hobicilere merhaba,
Geçen zaman içerisinde kaya dizaynında biraz değişikliğe gittim.Mercanlar ve balıklar aynı sayılır, sadece bazı hızlı büyüyen ve nanolar için uygun olmayan canlıların bir kısmını çıkardım.(sps montipora plate gibi ayda 3 cm civarı büyüyordu.) Aslında tank çıplak gözle renkler daha canlı ve derinlik algısı fotolarda görüldüğünden daha iyi, keşke 3 boyutlu gösterebilme imkanımız olsa.İleride 3 boyutlu videolar yaygınlaşırsa umarım tüm hobicilerin tanklarını daha iyi görürüz.
Nano resifimin güncel fotolarını ekliyorum.