Öldüler
Dün yeni kurduğum yavru tankına hamile lepistesimi yvrulukla beraber yavru 4 lepistesimi koydum. Akvaryumda birtürlü ısı dengesi kuramadım. sıcaklık 28-25 arasında hep gidip geldi. Gece 4 e kadar ısı kontrolu için akvaryumun basında bekledim. Yavruların 3 ü bu arada öldü. Hamile lepisteslerimi ve kalan diğer yavruyu eski akvaryumlarına aldım. Sabah hamile lepisteslerden biri ve kalan yavru lepistesim ölmüştü. Sebebi sıcaklık da olabilir zehirlenmede olabilir su oturmamaışta olabilir. Su oturmamış olamaz 5 günlük dinlenmiş suydu ve suyun bir kısmı suyu oturmuş olan eski akvaryumdan sağlandı. Kumları tuzlu suyla kaynatmıştım. Kumdan gelen birşey olamaz. Özellikle sunuda belirteyim. Ben ne zaman yeni akvaryum kursam bu başıma geliyor. Ne yapcam bilmiyorum. Hamile lepistesim hızlı hızlı soluk alıp veriyor. Dezenfektanlı tuzlu su banyosu yaptırdım. İnşallah yaşar. Yavruların çıkmasına sadece bir kaç gün kaldı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ne zaman yeni akvaryum kursanız bu başınıza geliyorsa, bence su değerlerinde bir problem yaşıyorsunuz.Diğer akvaryuma göre PH, sertlik gibi özellikler büyük fark yaratıyorsa sıkıntı yaratır.
Kova içinde 5 gün bekletilen su istenilen biyolojik ortamı oluşmaz.Onun yerine o suyu akvaryumda bekletip, filtrasyon yapıp, boyutuna göre yem atmanız gerekirdi.
Su oturmada ki kastınız klor vs ise olabilir.
İçine dinşenmiş su koyarak ve havalandırarak1 gün bekledim sadece. Her ihtimale karsılıkda su hazırlayıcı döktüm içine. Valla yeni akvaryum kurma fobim başladı
Akvaryum ortamından emin olduğunuz zaman, canlılara, hastalıklara yönelebiliriz.