Oranda Kafasında Sivilce Gibi Bir Çıkıntı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2022 16:19
Merhaba, Orandamın kafasında sivilce gibi bir şey var çıkıntılı. Sizce ciddi bir durum mu var? Bir kaç gündür orda kırmızı bir nokta da fark etmiştim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234594/090420221618381.jpg[/IMG]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2022 18:36
Beyaz nokta yağ bezesi onda sıkıntı yokta, asıl sıkıntı balığın kendisinde, çok bakımsız kalmış. Suda da sıkıntı var kuyruk kanlanmaya başlamış. Japon bakıyorsanız bol ve sık su değişimi şart.
Beğenenler: [T]234594,Goldfishh00[/T]
Teşekkür Edenler: [T]234594,Goldfishh00[/T]
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2022 19:58
Orandalar kafa yaptığı için bazen değişik şeyler görmeniz normal.
Tabi bakım ve tank ile ilgili bilgi de lazım.
Tabi bakım ve tank ile ilgili bilgi de lazım.
Beğenenler: [T]234594,Goldfishh00[/T]
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2022 21:08
Teşekkür ederim ancak aslında güzel dinç bir balık fotoğrafta öyle çıkmış. Hatta videosu var: [VID]https://youtube.com/shorts/aN0DG3HSzOU?feature=share[/VID][QUOTE=solaytekin]Beyaz nokta yağ bezesi onda sıkıntı yokta, asıl sıkıntı balığın kendisinde, çok bakımsız kalmış. Suda da sıkıntı var kuyruk kanlanmaya başlamış. Japon bakıyorsanız bol ve sık su değişimi şart. [/QUOTE]
Teşekkür ederim ben de öyle tahmin etmiştim. Tank 35-40 Litre. 170L/H Pipo filtre var. Hacim az olduğu için balık sayısını da az tuttum.[QUOTE=Yorum yapmaz]Orandalar kafa yaptığı için bazen değişik şeyler görmeniz normal.
Tabi bakım ve tank ile ilgili bilgi de lazım. [/QUOTE]
Teşekkür ederim ben de öyle tahmin etmiştim. Tank 35-40 Litre. 170L/H Pipo filtre var. Hacim az olduğu için balık sayısını da az tuttum.[QUOTE=Yorum yapmaz]Orandalar kafa yaptığı için bazen değişik şeyler görmeniz normal.
Tabi bakım ve tank ile ilgili bilgi de lazım. [/QUOTE]
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2022 21:45
Hacim az.
Pipo filitre yetmez.
Maddi olanak yoksa en azından değişik pipo filitreler var daha çok bakteri tutan. İmkanlar dahilinde filitrasyonu geliştirin derim ben.
Pipo filitre yetmez.
Maddi olanak yoksa en azından değişik pipo filitreler var daha çok bakteri tutan. İmkanlar dahilinde filitrasyonu geliştirin derim ben.
Beğenenler: [T]220207,ShowaSanshoku[/T][T]234594,Goldfishh00[/T]
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2022 10:49
Teşekkür ederim, Şelale Filtre var ama Pipo aldım daha kolay diye. Hem de Şelale filtre 380L/H gücündeydi. Çok güçlü kısacası. Şimdi filtreyi değiştirip bakterileri öldürmek de istemiyorum açıkçası. Bakteri kültürü ilacı ile sağlam bakteri oluşturdum.[QUOTE=Yorum yapmaz]Hacim az.
Pipo filitre yetmez.
Maddi olanak yoksa en azından değişik pipo filitreler var daha çok bakteri tutan. İmkanlar dahilinde filitrasyonu geliştirin derim ben. [/QUOTE]
Pipo filitre yetmez.
Maddi olanak yoksa en azından değişik pipo filitreler var daha çok bakteri tutan. İmkanlar dahilinde filitrasyonu geliştirin derim ben. [/QUOTE]