osram marka bitki lambası
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2008 19:54
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2008 21:04
Yunus Bey bu ürünü kullanacağınız alan hakkında bilgi verebilirmisiniz.Neodim camından üretilmiş bir lamba,renksel geri verimi vurgular buda renklerin tam kontrast içerisinde görünmesini sağlar.Çiçekler,yeşil bitkiler ve sebzelerin renklerini daha iyi göstermek için tercih edilir.Paladaryumda kullanmak için uygun bir ürün.
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2008 21:07
Ben bu lambayı kaplumbağamın kuru alanını ısıtmak için kullanıyordum çok güçlü bir ısısı vardır.
TahaArif 2008-11-26 21:13:59
Bence siz bunu kullanın Osram 18 W floura http://satis.praktiker.com.tr/Store/productrender.asp?prid=11509&PSKU=168897&MainCategoryid=&Categoryid=010001
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2008 22:47
Yunus Bey renk göstermeye yönelik bir üründür.Bitkili akvaryumda etkili olacağını zannetmiyorum,ayrıca enerji sarfiyatı çok yüksek.Bu değerlerde daha işlevsel aydınlatma sistemi yapılabilir.
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2008 00:50
Benim bildiğim bu lambalar dışarda fidan, sarmaşık vb. bitkilerin altına konup akşamları güzel görüntü salayan yeşil ışık veren lambalardan(bitki yansımasından yeşil ışık). Yani ordaki bitki kelimesi görsellik için kullanılmış.
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2008 11:03
Ben bir dönem kullandım ancak ikeadan armatürü ile birlikte almıştım, lüxmetre ile baktığımda değeri oldukça yüksekti, çok hızlı yosunlanmaya neden olur ve halojenler gibi ısı yayar bunlarıda göz önünde bulundurmalı.