parazit ilacı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Soruyu açık sorarsanız çok daha rahat cevaplanabilir. Hem size yanlış birşeyler önermemiş oluruz.
Ne olduğunu bilmiyorum ama gördüklerim , balıklar yere ,kayalara sürtünüyoolar ve soluncaçlarının diplerinde çok az kızarıklık var bende parazit diye şüphelendim.
Sanırım dış parazit sudaki dengesiz farklılıklardan ve nitrat artışından kaynaklanır.Akvaryumdaki tüm balıklarınızdamı var?Hangi türler var?
Öncelikle bunun için acil %30 dip çekimi ile enaz 2gün ağzı açık dinlendirilmiş su değişimi yapın.
Su değişiminden sonra suya metilen mavisi ilave edin.
Akvaryum suyundan aldığınız suda kaya tuzunu eritip azar azar akvaryuma katın.
ısıtıcınızın takılı ve çalışır durumda olduğundan emin olun.
http://www.akvaryum.com/Forum/search.asp?KW=s%FCrt%FCnme& ;SM=1&SI=TC&FM=19&OB=1
Yukarıdaki linki inceleebilirsiniz.
Geçmiş olsun
Evet hemen hemen hepsi yapıyo bunu ama bazıları sık yapmıyo bazıları sık yapıyo.Akvaryumda 1e,3d s.p ve 1e,3d yunus var.ısıtıcım takılı ve çalışıyor.Birde dip çekimi dediğiniz suyun %30 unu değiştirmek mi? Yoksa bi aletle başka bişey yapmak mı?ilginiz için teşekkür ederim.Ayrıca ısıyı kaç derecede sabitlemem doğru ben 25 de sabitledim.
bende bu türleri besliyorum ısıtıcım 26-28 derece.Dip çekimi için bir aperat var kumu karıştırarak kalkan pisliği bunla çekiyorsunuz doğal olarak hem su hem kum temizleniyor.Link eklerim incelersiniz.Ayrıca %30 çektikten sonra düzenli 1hafta boyunca %20 2 günde bir su değişimi yapın yukarıda anlattığım gibi.Sorun kalmayacaktır.Isıtıcınızı 26yada28 sabitleyin ve hiç ellemeyin.
http://www.akvaryum.com/Forum/search.asp?KW=dip+%E7ekimi& ;SM=2&SI=TC&FM=0&OB=1 dip çekimi ile ilgili link
Ben en iyisi gidip akvaryumcudan bi dip çekme aperatı alayım.Akşam da sizin dediklerinizi yapayım.inşallah bişeyleri kalmaz. ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
Rica ederim dip çekmeyi bildiğimiz hortumlada yapabilirsiniz ama bence en sağlıklı temiz ve kolayı aperatı ile maliyetide düşük zaten ama pilli falan sakın almayın pompalı alın derim ortalama 10-15YTL Bilginiz olsun
Tekrar geçmiş olsun
Pompalı alacam tavsiyeniz iyi oldu.Ama bu işlemi yaparken herhalde balıklar baya korkacak.
endişe edecek birşey yok umarım halledersiniz ve sorununuz ortadan kalkar.
Geçmiş olsun