Parazit neden olur?
akvaryumda parazit olu?masy için hangi faktörlerin olmasy gerekir...
parazit yaratycakmy? gibi oldu soru ama...anla?ylmy?tyr herhalde..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Eyüp bey,
Parazitten tamamen arynmy? bir akvaryum, ancak UV filitre kullanarak mümkün olur. UV filitrenin bile, sporlanmy? parazit bebelerine etki edip etmedi?ine tam emin de?ilim. Burada önemli olan balyklaryn sa?lykly olmasydyr. Sa?lykly balyklarda derinin dy?yny kaplayan mukus tabakasy, parazit ve mantarlary balyktan uzak tutar.
Farkly akvaristlerin, konuya farkly yakla?ymlary vardyr. Kimisi tam hijyenden, streril ortamdan yanadyr. Ben ise bakterisiyle, mikrobuyla, parazitiyle (aynen do?ada oldu?u gibi) birlikte ya?ayan, ancak sa?lykly oldu?u için hepsiyle de sava?abilen balyklaryn oldu?u bir tanktan yanayym. O yüzden ?imdiye kadar ne UV filtre kullandym ne de dezenfektan...
Sa?lykly balylar dile?iyle...
cevabynyz açyklayycy te?ekkür ederim...
fakat ben parazitin akvaryumumuzda hangi sebeplerden dolayy olu?tu?unu sormak istemi?tim yani bunlary maddeler halinde bilmek...
Parazitler ve bakteriler herzaman var suda, e?er baly?yn ba?y?yklyk sistemi dü?er ise bu bakteriler hastalyk yapyyor, sa?lykly ise bir etkile?im olmuyor. Kerem beyin söyledi?i gibi UV cihazlar problemin kökten çözümü de?ildir, UV nin öldüremedi?i bir çok parazit var ben 7x24 çaly?tyrmama ra?men hastalyk ile kar?yla?abiliyorum.