Paslı çivi
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2007 00:32
İnternette bazı kaynakların bitkilerin demir eksikliğini küçük paslı bir çiviyi köke yakın bir yerlere saplıyarak gidere bileceğimizi belirtiyorlar.Bence çok saçma.Birde sizin fikirlerinizi öğrenmek istedim:sizce böyle birşey mümkün mü?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2007 00:36
[QUOTE=cemooka]
İnternette bazı kaynakların bitkilerin demir eksikliğini küçük paslı bir çiviyi köke yakın bir yerlere saplıyarak gidere bileceğimizi belirtiyorlar.Bence çok saçma.Birde sizin fikirlerinizi öğrenmek istedim:sizce böyle birşey mümkün mü?
[/QUOTE] Evet ben de duydum, hatta birçok kişiden duydum ama bitki konusundan CO2 yapımı hariç hiç ama hiç anlamıyorum. O nedenle yanlış yönlendirmek istemem.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2007 01:30
Olmaz, sakın denemeyin paslı çivi suyu bozar balıkları zehirler ve de bitkilerin ihtiyacı olan demirle hiç bir alakası yoktur.
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2007 16:36
Bana da beyaz benek için tavsiye etmişlerdi. Su ürünleri mühendisi bir arkadaşıma sordum, koyanlar var ama kesinlikle koyma bu tip uygulamalar uzun vadede ölüm getirir demişti. Seçim sizin tabi ki......
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2007 20:35
Bitkiler için gerekli olan demir iyonik halde çözülmüş olan veya EDTA, hümik asit gibi kimyasallara bağlanmış demirdir. Normal paslı demir ise hem bitki hem de balıklar için son derece zehirlidir. Ayrıca paslı demirbitkiler tarafından kullanılamaz. Hatta ziraatte zararlı bitkileri öldürmekte kullanılır.(herbisit olarak)
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2007 00:34
Günümüzde o kadar çok sıvı gübresi varken helede cuzi miktarlarda iken bencede çok yanlış bir tanı.Bu yazıları yazan insanlara biri dur demeli artık.
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2008 15:28
Daha yeni akvaryumcudan paslı çivinin bitkilere CO2 sağladığı konusunda bilgi aldım kendisi de aynı yöntemi gerekli gördüğünde uyguluyomuş artık ne kadar yararı olur bilemiyorum.
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2008 15:46
[QUOTE=sadhin] paslı çivinin bitkilere CO2 sağladığı [/QUOTE]
YBN 2008-02-07 15:47:00
O akvaryumcuya birdaha uğramanızı tavsiye etmem. mümkünse sokağından bile geçmeyin, böyle bir zihniyetin ne yapacağı belli olmaz, baltayla sun-i teneffüs bile yapar.
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2008 16:56
[QUOTE=bjkalley]Demirin Ferri ve Ferro halleri var +2 +3 değerlikli (2
ya da 3 elektron kaybetmiş hali işte). Sanırım +2'si ydi en makbul
olanı, neyse sonuçta demir bu şekilde iyon halinde serbest olarak
duramıyor oksijen tarafından indirgeniyor ve kullanılamaz hale geliyor.
Oysa ki EDTA ve başka daha etkili bir çelat daha vardı adını unuttum
onunla çelatlandığında demir kolay kolay oksitlenmiyor ve bitki
tarafından kullanılabilir kalıyor.
Saygılar,
[/QUOTE]
Refet beyin benim topiğimde benzer bir konu hakkındaki demirle ilgili yorumudur.
Saygılar,
[/QUOTE]
Refet beyin benim topiğimde benzer bir konu hakkındaki demirle ilgili yorumudur.
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2008 18:24
Bende bu konuyu araştırmıştım.Bencede tamamen hurafe.Tabanın içinde unutulur tetanoz yapar.Başkada hiç bir işe yaramaz herhalde.
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2008 22:19
Uğur Bey; bir işe daha yarar o da balıkları zehirlemek.
Barış Bey; Refet Bey'in bahsettiği ama adını hatırlayamadığı madde glukonat'tır. Yalnız EDTA gibi kararlı olmadığından günlük kullanımı gerekir ve maliyeti EDTA'dan biraz daha yüksektir. Bu sebeple pek kullanışlı değildir ve genelde tercih edilmez fakat yine de bitkiler tarafından çok daha rahat emilebilmesi sayesinde kimi firmalar tarafından halen kullanılmaktadır.
encort 2008-02-07 22:21:33
Barış Bey; Refet Bey'in bahsettiği ama adını hatırlayamadığı madde glukonat'tır. Yalnız EDTA gibi kararlı olmadığından günlük kullanımı gerekir ve maliyeti EDTA'dan biraz daha yüksektir. Bu sebeple pek kullanışlı değildir ve genelde tercih edilmez fakat yine de bitkiler tarafından çok daha rahat emilebilmesi sayesinde kimi firmalar tarafından halen kullanılmaktadır.
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2016 18:28
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/177835/1453640268007-1322976706.jpg[/IMG]
bu resimde görülen kareli telin kenarlarını kesip kullanıyorum. Normalde dışı pvc kaplı fakat kesilem kenar uçlarından içindeki metal kısım görülüyor ve ucu paslanıyor. Sizce bu kadar ufak uçların paslanmasının bir zararı olur mu ?
Akvaryumum 160 litre ve su değişimini çok sık yapıyorum yani günde 3er litre.
bu resimde görülen kareli telin kenarlarını kesip kullanıyorum. Normalde dışı pvc kaplı fakat kesilem kenar uçlarından içindeki metal kısım görülüyor ve ucu paslanıyor. Sizce bu kadar ufak uçların paslanmasının bir zararı olur mu ?
Akvaryumum 160 litre ve su değişimini çok sık yapıyorum yani günde 3er litre.