PENGASUSTA YARA(RESİMLİ)
Canlıdaki Belirtiler:
Akvaryum Kapasitesi (litre):120
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:1vatoz 3çöpçü
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):26ºC
Filitrasyon:iç filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:kullanmadım
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :4-5 gün önce dip çekimi ve 4/1 oranında su değişimi yaptım.
öncelikle herkese merhaba..
arkadaşlar akvaryumumda resimlerdede net olmasada gözüktüğü üzere pengasuslarımın burun kısmında sivilce benzeri yaralar gözlemledim.Forumu araştırdım fakat çarpma sonucu olan yaralanmalardan başka birşey bulamadım.Bunun yanında kuma sürtünmeleri de cabası.Bir pengasusun da yüzgeç diplerinde kızarıklık var ben mantardan şüpheleniyorum ne yapmam konusunda ve teşhis konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
lütfen bana balıkçım gibi "burnunu görmşsündür sen" demeyin gözlerimden şüphem yok
saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
http://www.akvaryum.com/forum/forum_posts.asp?TID=14047& PN=0&TPN=1
Burada size mantar konusunda yardimci olacak ilaclar var.
Iyi sanslar...
evet malesef net değil hiç durmuyolar dursalar çekicem de fotoğraf izin vermiolar bi türlü yem yiyolar yem yemede sorun yok. yaralama gibi değil resimde gözükmüyor ama sivilcemsi bi yapısı var
Arkadaşım benim balıklarımdada vardı onlardan hatta yüzgecinde kocman bi mantar gibi pamukumsu bişiy çıkmıştı 1 yemek kaşıgı sofra tuzunu akvaryuma eritmeden direkt sağa sola atım ertesi gün bişiy kalmadı.İstersen yap dedigimi bence yap.
Saygılar
Arkadaşım benim balıklarımdada vardı onlardan hatta yüzgecinde kocman bi mantar gibi pamukumsu bişiy çıkmıştı 1 yemek kaşıgı sofra tuzunu akvaryuma eritmeden direkt sağa sola atım ertesi gün bişiy kalmadı.İstersen yap dedigimi bence yap.
Saygılar
[/QUOTE]tamam yapiyim arkadasim tesekkurler ama ben yine de eritiyim suda ne olur ne olmaz iyileştirecez diye zarar vermiyelim bide balıklara yazık olur sonra hem forumda okudugum kadarıyla yere sürtünmelerine de iyi geliyomuş az az da suyunu yenilerimdüzelir inşallah.aksi görüş bildiren varmı arkadaşlar??
saygılar...
Saygılar
[/QUOTE] forumdan edindigim bilgilere göre sofra tuzu deil kaya tuzu kullanmak daha dogru bildigimiz iri tuz yani bunu dikkate alin arkadaslarÜye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Mercan gb. çarpıp kendilerini yaralıyabilcekleri bişeyler varsada çıkarmanızı tavsiye ederim.
Ve son olarak kendi görüşüm testi uymamış sanki.