Pengasus un ağız kısmı yarıldı.
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler: Sadece ağzının üst kısmında bir açıklık var.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 200 Litre
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Vatoz, makrakanta ve 2 Pengasus daha
Filitrasyon: Tetratec Ex700
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanmadım
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftalık su değişimi ve dip çekimi haricinde birşey yapılmıyor.
Şirket akvaryumumuzdaki balığın ağzının üst kısmı yarıldı. Birkaç gün önce farkettik. Ama bunu pek kafasına taktığını sanmıyorum. Çünkü normal şekilde hayatına devam ediyor. Yem yemede sorun yok. Tahminimizce su değişimleri sırasında oldu. Aşırı korkak olduğundan akvaryumun bir sağına bir soluna çarpıyor kafasını. Bu bir sorun yaratır mı? İyileşmesi için bişey yapılabilir mi? Resimler için özür dilerim, en iyi bu şekilde yakalayabildim. Çok hareketli çünkü.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Onur Bey, pengasus değil mi bu? Bizimkiler 2-3 sene önce pengasus diye almışlar. Daha net çekmeye çalışırım resimleri ama hareketleri ve korkaklığı aynı pengasusları andırıyor.
Kenan Bey yardım için teşekkürler. İlaç bende var. Denicem...
Saygılar,
Önceki mesajım yanlış anlaşılmasın. Yaraya gerekli tedaviyi uygulayınız. Balığınız çok dayanıklı olmasının yanında her balıktaki gibi sizin balığınızda da enfeksiyon kötü sonuçlar doğurabilir.
bu balık pengasus bende de 2 tane var...
özellikle bu türlerin gözleri çok iyi görmediğinden aşırı derecede ürkekler.. eğerki akvaryumunuzda kayalık veya buna benzer mercan özellikle bulundurmayın varsa buralara çarpıp yaralanmışlardır. ilaç kullanın..