ph akvaryumda ne kadar önemli
Merhaba ben foruma Isparta'dan yeni girdim bu ilk meşajım. Akvaryumda acemiyim ve deniz akvaryumu kuracağım. pH olayı nedir? Sitenin balık türleri kısmını inceledim beğendiğim birçok balık var, fakat çoğunun pHsi farklı. Birininki 7.8 iken diğerininki 8.2. Bu iki balık aynı akvaryumda durur mu? Durursa phdeki fark çok açıksa durur mu? Örneğin birininki 7.0 diğerininki 8.9 cevaplarınızı bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba ben foruma Isparta'dan yeni girdim bu ilk meşajım. Akvaryumda acemiyim ve deniz akvaryumu kuracağım. pH olayı nedir? Sitenin balık türleri kısmını inceledim beğendiğim birçok balık var, fakat çoğunun pHsi farklı. Birininki 7.8 iken diğerininki 8.2. Bu iki balık aynı akvaryumda durur mu? Durursa phdeki fark çok açıksa durur mu? Örneğin birininki 7.0 diğerininki 8.9 cevaplarınızı bekliyorum.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bugündeki son meşaj hakkımı kullanıyorum tüm yorum yapanlar ve yapapacaklar için teşekkür ediyorum. Ben acemiyim dediysem de başlangıç seviyesinde değilim. Tatlı su akvaryumu kullandım, 2 akvaryum değiştirdim biri 20 diğeri 50 litrelik 50 litrelik olanını da kendim yaptım. Şu anda hazır aldığım akvaryumumu kullanıyorum. Şimdi hazırını aldım içinde 6 balık vardı(vatos papağan sarı prenses) 1 tane papağan kaldı 5 tanesi öldü. Şimdiye kadar birçok balık besledim(japon vatos papağan sarı prenses çöpçü vs)
ph yi de nasıl ölçülür falan biliyorum. İlginize teşekkür ederim.
Saygılar.
Meşaj hakkım bittiği için düzenleme yapıyorum.
Ben bu işi başaracağıma kesin inanıyorum. Ayrıca bey demenize gerek yok.
Ben bu işi askıya almak istemiyorum, ph hakkındaki sorularımı cevaplayın yeter.
Saygılar.
Mesaj hakkım bittiği için düzenleme yapıyorum.
Servet bey yeterli parayı biriktirirsem aklımda 1000 litre var.
Saygılar.
Bakın siz pH'ı sormuştunuz, Volkan Bey birde kh çıkardı başınıza. Bu daha başlangıç. Sadece terim olarak bile bilmeniz gereken bir çok kavram var. Ki deniz tankı kuracaksanız bunları sadece terimsel değil ptarikte de kavramanız gerekli. Kimi ne etkiler, genel kabul edilebilir değerleri nelerdir, yukarı/aşağı değer okunduğunda neler yapılması gerekir vb. gibi.
Birkaç türde canlı beslemişsiniz ama sonu hüsran. Nedenlerini hiç araştırdınız mı? Mesela tankınızın hacmi veya türlerin uyumu gibi? Hadi canlıları kaybetmek sizin için önemli değil ( ki bu hobiyi başarmanız için canlılara herşeyden fazla değer vermeniz gerektiğini zaten biliyorsunuzdur da ), işin maddi boyutu bambaşka. Tatlı suda bir balığa 3,5 TL verirsiniz, denizde 35 TL, tatlı suda bir bitki alırsınız hatta almaz dereden toplarsınız, denizde en basit mercana 40 - 50 TL. Tatlı suda mavi ilaç ve biraz kaya tuzu ile birçok şeyin önüne geçersiniz ama denizde sadece suyu hazırlamak için bile özel tuz kullanacaksını, katkıları saymıyorum bile.
Netice itibariyle 1000 lt tank yapacağım dediğinize göre maddi sıkıntınız olmadığını varsayarsak bile, nacizane tavsiyem diğer arkadaşlarla aynı yönde. Yeterli bilgi birikimine sahip olmadan ( işin teori kısmından bahsediyorum ) lütfen ben yaparım, üstesinden gelirim gibi yaklaşımlarla bu işe kalkışmayın. CANLILARA YAZIK...
Saygılarımla...
Bakın siz pH'ı sormuştunuz, Volkan Bey birde kh çıkardı başınıza. [/QUOTE]