Pipo Filtre eklendikten sonra sorun..
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2012 21:03
Kurulu Lepistes akvaryumum vardı dün akşam yeni aldığım pipo filtremi ekledim.Fakat bugün akvaryumda değişik bir koku vardı.Acaba yararlı bakterilerin oluşmasındanmıdır? yoksa pipo filtrenin plastik oluşundan kaynaklanan bir kokumudur? çünkü 1 tane dişi lepistesim ölmüş.salınım yapmış olmasını düşündüğüm için %20 su değişimi yaptım acilen. Sizce ne yapmam gerekir?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2012 21:14
Kokuyu biraz tarif edebilir misiniz?Yararlı bakteriler 1 günde oluşmaz.Uzun bir süreci vardır.
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2012 21:18
Sanırım plastik tarzında bir koku var.
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2012 21:32
O zaman hemen çıkarın.Kaliteli ürünler tercih etmelisiniz.
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2012 23:31
Elyaf veya bio sünger kokusudur. Pekçok piyasa malı bio sünger ilk alındığında kokar zamanla geçer. Umarım koymadan önce güzelce yıkamışsınızdır.
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 00:09
[QUOTE=fzkdevil]Elyaf veya bio sünger kokusudur. Pekçok piyasa malı bio sünger ilk alındığında kokar zamanla geçer. Umarım koymadan önce güzelce yıkamışsınızdır.[/QUOTE]
[QUOTE=beyzade4545]Eğer kullanılmış filtre ise bakteri çakışması olabilir.[/QUOTE]
İlk önce sıcak suyla sonra akvaryumun kendi suyuyla bolca ve güzelce yıkadım.Bunda bir yanlışlık yoktur umarım.
[QUOTE=beyzade4545]Eğer kullanılmış filtre ise bakteri çakışması olabilir.[/QUOTE]
Filtre kullanılmış değil yeni almıştım.Daha ilk akvaryuma eklenişi filtrenin.