Polit yavruları
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2008 01:23
3-4 ay önce ithalat yoluyla getirttiğim politlerden 29 haziranda yavru aldım.Yaklaşık 50 günlükler.1.5 cm boya ulaştılar.
9 adet polit yavrusu,
160 lt tankta demasoni yavrularıyla birlikteler.Yumurcakların gelişimini burdan sizlerle paylaşacağım.
Dişi polit yine yumurta aldı.Birkaç gün içinde yine kusturacağım.Busefer anne büyüdü,daha fazla yavru çıkacağını tahmin ediyorum.ilk resim 20 günlükken 5 lt. yavrulukta.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2008 01:30
Tansel Bey, tebrikler... Politler sürekli yumurta almaya başladığına göre her şey yolunda gidiyor demektir.
Erdal Hoca 2008-08-20 01:30:49
Seri üretim başlamış... 20 kadar yeni yavru da sanırım yolda...
Gelişmeleri gösteren fotoğrafları merakla bekliyorum.
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2008 09:35
Tansel Bey,bu gerçekten çok güzel.Politte artık ülkemizde yaşamaya başlayan bir tür olmakta.Sizi tebrik ederim.Benimde erkeklerimin yanında bir adet küçük dişisi var ama çok cılız olduğu için pasif kalıyor.Tebrik ederim.Yavrularınızın devamı gelir inşallah.
Saygılarımla,
Saygılarımla,
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2008 09:55
Tansel Bey tebrik ederim hayırlı olsun yavrularınız çok güzeller Onlara kocaman bir maşallah..
Nazar değmez inşallah bu yavrular kardeş te isterler güle güle büyütün..
Fotoğraf bekiyoruz..
Saygılar..
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2008 10:08
Allah nazarlardan saklasın. Maşallah.
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2008 10:32
Öncelikle maşallah. İnşallah diğer dişilerde yavru tutmaya başlarlar.
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2008 10:35
Tebrik ederim Tansel bey, güle güle büyütün. Bende 16 balıktan 5 tane dişi çıktı dişi gibi görünenler fazla erkekleri elden çıkarttıktan sonra mavileşip erkek olduklarını belli etmeye başladılar. Bu beş dişidende 2 dişi yavru verdi diğerleri sizinkiler gibi seyirde. Benimde 8 yavrum var birde üç günlük ağzı dolu dişim var fakat ayırmadım ağzı küçüldü sanırım tutamayacak. Siz ağzı dolu dişiyi yavru tankına koymuşsunuz sanırım. Bu durum herhengi bir sorun yaratmıyorsa bende denemek isterim.
Saygılarımla...
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2008 11:36
Maşallah hayırlı olsun güle güle büyütürsünüz inşallah.
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2008 12:00
Tansel abi güle güle büyüt.Bu sefer çok daha yavrun olacak inş.Bol yavru alman ve ağzına yavru almayan dişilerde umarım ağzına yavru alır
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2008 12:48
[QUOTE=umut78]Tebrik ederim Tansel bey, güle güle büyütün. Bende 16 balıktan 5 tane dişi çıktı dişi gibi görünenler fazla erkekleri elden çıkarttıktan sonra mavileşip erkek olduklarını belli etmeye başladılar. Bu beş dişidende 2 dişi yavru verdi diğerleri sizinkiler gibi seyirde. Benimde 8 yavrum var birde üç günlük ağzı dolu dişim var fakat ayırmadım ağzı küçüldü sanırım tutamayacak. Siz ağzı dolu dişiyi yavru tankına koymuşsunuz sanırım. Bu durum herhengi bir sorun yaratmıyorsa bende denemek isterim.
Saygılarımla...
[/QUOTE]
Dişi yumurta aldığında koloniden ayırmak gerekiyor,yer kavgası yapıyorlar.Agzında yumurta tuttuğu için yavrularla sorun olmuyor.Yumurtayı atarsa sorun olabilir..5 ltlik pet şişeden yavruluk yapıp yavru akvaryumuna,içine koyabilirsiniz...
Nadir türleri ihraç eden ülkelerdeki üreticiler bence kasıtlı olarak erkek dişi oranlarıyla oynuyorlar.Erkek fazla çıkıyor.