Potamogeton perfoliatus Bitkisi (İlgilene
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yaprakları falan nasıl ince mi?
Cichlid türleriyle bir arada olabilir mi acaba?
[/QUOTE] Yaprakları kalındı ama akvaryum ortamında yeni çıkan yapraklar ince ve yumuşak çıkmaya başladı, gelişme olarak sorun yok ama. Cichlid türüyle hiç bitki yetiştirmedim o yüzeden tam bir cevap veremeyeceğim. Bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır ama kesinlikle.
KANALİZASYON SUYUNU TEMİZLEYEN BİTKİLER
Su Mercimeği ve Su Sümbülü gibi kamış türü bitkiler, kirli suyu arıtarak tarımsal alanda kullanılabilir hale getiriyor.
Türkiye'nin 2004 yılında tanıştığı doğal arıtma tesisleri
hızla yaygınlaşmaya başladı. Su Mercimeği ve Su Sümbülü gibi sulak
alanda yetişen kamış türü bitkilerin kökleri, doğal arıtma işlevini
evsel giderdeki maddeleri alarak yapıyor. Bu yolla varlığını
sürdürebilen bitkiler, kanalizasyon atıklarını tarımda kullanılabilecek
kadar temiz hale getiriyor.
Sulak alan bitkileri oldukları için kış mevsiminin sıkıntıya yol
açmadığı bitkilerin üst kısmı kurusada, kökleri 4 mevsim işlevini
yapmaya devam ediyor. Doğal arıtma sistemlerinde arıtma işlemi 5 gün
içerisinde gerçekleşiyor. Atık suyun içerisindeki azot, fosfor ve
potasyum gibi maddeler, bitki kökleri ve çakıllar arasındaki mikro
organizmalar tarafından parçalanmakta. Kalan su ise koku ve atıktan
arındırılmış halde tarımsal sulamaya hazır hale geliyor.
Bu bitkiler kanalizason temizliyorsa kimbilir akvaryumu ne hale sokar tahmin bile edemiyorum.O baraja şayet birdaha giderseniz 2-3 dal benim içinde ayırabilirseniz çok mutlu olurum ,güzel bir gözlem olur benim için.
Bitki akvaryumumda genellikle dış filtre girişinde pipo filtre süngeri kullandığım ve biyolojik ortamı biraz şansta olsa kolay oturtabildiğim için suyum devamlı cam gibidir. Yukarıdaki fotolar kaliteli makina ile çekilse yada karşısına geçseniz seyirine doyum olmuyor gerçekten. Bu nedenle özellikle bu bitkiyi kötü su ortamıda denemediğim için tam bir şey söylemem doğru olmaz. Kış gelmeden son bir kez gitmek istiyorum, belkide terkos gölüne giderim ordada var çünkü ve su şartları daha bir yakın sanki akvaryum ortamına. Ordan değişik birkaç canlıda toplama imkanım olabilecek. Ticari bir amaç kesinlikle yoktur, kısmet olurda gidersem bol miktarda toplayıp ödemeli kargoyla ücretsiz gönderim yapabilirim umarım. Bu durumla ilgili konu açarım kesinlikle gidip topladığımda. Şimdilik gönderim kısmı burda sınırlı kalsın. Konu amacını aşmış olmasın. Teşekkür ederim anlayışınız, ilginiz için...
Bitki akvaryumumda genellikle dış filtre girişinde pipo filtre süngeri kullandığım ve biyolojik ortamı biraz şansta olsa kolay oturtabildiğim için suyum devamlı cam gibidir. Yukarıdaki fotolar kaliteli makina ile çekilse yada karşısına geçseniz seyirine doyum olmuyor gerçekten. Bu nedenle özellikle bu bitkiyi kötü su ortamıda denemediğim için tam bir şey söylemem doğru olmaz. Kış gelmeden son bir kez gitmek istiyorum, belkide terkos gölüne giderim ordada var çünkü ve su şartları daha bir yakın sanki akvaryum ortamına. Ordan değişik birkaç canlıda toplama imkanım olabilecek. Ticari bir amaç kesinlikle yoktur, kısmet olurda gidersem bol miktarda toplayıp ödemeli kargoyla ücretsiz gönderim yapabilirim umarım. Bu durumla ilgili konu açarım kesinlikle gidip topladığımda. Şimdilik gönderim kısmı burda sınırlı kalsın. Konu amacını aşmış olmasın. Teşekkür ederim anlayışınız, ilginiz için...
[/QUOTE]Ben teşekkür ederim onur bey ii günler dilerim .
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir