Salyangozdan Nasıl Kurtulabilirim?
Akvaryumlarımın her yerini salyangoz sardı, Makrakanta dahi fayda etmiyor, bir türlü tükenmiyorlar. Küçük yuvarlak salyangozlar. İnanılmaz bir hızla çoğalıyorlar. Bir çözüm önerisi olan varmı?
Saygılarımla
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
tekçare kardeşim kumu çıkar fırını son ayara getir bir tepsi için de fırınasür yarımsaat sonra çıkart akvaryumdaki tüm malzemeleri dezenfekte et.işte kurtuldun diger önerilen çareler biryerekadar gerisiboş kalay gelsin
Hulisi kardeşim,bubakır sulfatın nasıl kullanılacagını ögretirsen sevinirim,mesela ne miktarda,diger balıklara zarar verirmi,bitkilere zarar verirmi vesaire vesaire gibi.Şimdiden teşekkürler.
Selam,Bakır sülfat kullanırken bitkiler,balıklar çıkarılır .Filtre devamlı çalıştırılır.Örneğin akvaryumunuzda aşırı salyangoz varsa veya buna benzer akvaryumda istenmeyen gözle görülen küçük canlılar varsa yaklaşık yarım lt kadar bakır sülfat fazlasıyla yeterli olacaktır.Bazı bitkiler bakırsülfatı tolere ediyorlar fakat çıkarılması en mantıklısıdır.Bu yüzden ilk kullanımda çok fazla salyangoz varsa her 100 lt için 1. defada 1 çay bardağı yetecektir.Bundan sonra bekleyin, 1-2 dk içinde salyangozların yere yapıştıkları gözle kaçınılmaz olacaktır.2 gün sonra suyu komple değiştirip camları silip,filtreye carbon takarak çalıştırınız .Bitkileri yerleştiriniz.3-4 gün sonrada yavaş yavaş çöpçü türlerinden başlayarak balıkları akvaryuma alınız.
Aşağıdaki ilacı kullanın ve salyangozları unutun yani ateşle ve unut
http://www.weblebi.com/Default.aspx?Pt=14&Pid=r-PuZ5EgSD yPNX5lnIr8Hg
Murat bey merhaba.Size bende iki ilaç tavsiye edebilirim.En azından denenmiş ve canlılara zararı olmayan ilaçlar...Saygılar...
http://www.aquapetcenter.com/shopping/product_info.php?cPath =38&products_id=555
http://www.aquapetcenter.com/shopping/product_info.php?cPath =38&products_id=671
Bazen kesin sonuçu olan seçenekler zaman alıyor,ama ustaların dedigininde kulak arkası edilmemesi gerekiyor,digeri ise benim aklımla cımbızla tek tek toplamak sanırım 50 gibi bir sayıydı.
Bu tür ilaçların bileşimi bahsedildiği gibi bakır sülfattır. Ucuz ilaçlar var piyasada. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ya etkisini göstermiyor ya da çok gösteriyor(!) Bence bu konuda Sera ve denklerinden şaşmayın.
Ayrıca bu konudaki çoğu ilaç "salyangoz oluşumunu" önler. Yani olanları yok etmez. Mevcut olanları elinizle öldürmeniz gerekecektir.
Sayın arkadaşlar bu bakırsülfat tedavi şeklini 05 Ekim 2006 tarihinde yazdım.Hulusi arkadaşın yazdıklarına aynen katılıyorum.Ve birçok ek faydalarıda var.'' Örnegin bakırsülfat çözeltisi çok iyi bir cam temizleyicisidir.''