sarı prenseslerim öldü/ölüyor..
HERHALDE DEĞİL..
BALIKLARIM ÖLMÜŞ VE DİĞERLERİDE ÖLMEK ÜZERE NASIL KURTARABİLİRİM ACİL YARDIM LÜTFEN
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=djeylan]Akvaryum ölçüleriniz nedir.En son su değişimini ne zaman yaptınız.Son 3 günde balıkların yem yemelerini gözlemlediniz mi?[/QUOTE]
80*20*40 EN SON SU DEĞİŞİKLİĞİ 1,5 hafta önce yapıldı,yem yemeleri dün sabaha kadar normaldi akşamleyin pek dikkat etmedim..herhang,i bir ilaç vs. koymadım. sadece tek yaptığım anormal değişiklik akvaryumun ısıtıcısını 28-30 c ye çıkarttım birisi sıocaklık artar ise yavrulama daha çabuk olur demişti.
başkaca extra bir değişikilk yapmadım.
saygılar.
Yersiz bir soru olacak ama akvaryumda filtre ve hava motoru bulunuyor ve 24 saat çalısıyor dimi.
Yersiz bir soru olacak ama akvaryumda filtre ve hava motoru bulunuyor ve 24 saat çalısıyor dimi.
[/QUOTE]
estağfurullah evet her ikiside dediğiniz gibi mevcut ve çalışmakta
[QUOTE=gelincik]Filtre ve hava motoru devamlı çalışmalı.Su değişimlerinde akvaruma eklediğiniz su,akvaryumdaki suyun ısısından farklı olmamalı ve 2 gün dinlenmiş olmalıdır.Balıklarınız strese girmiş olabilir.Isıyı birden yükseltmek zarar verir.Hergün 2c olarak arttırmalısınız.Ölüm sebepleri için farklı belirtiler varmı yazdıklarınızın dışında?[/QUOTE]
yok daha farklı birşey gözlemlemedim yeni akvaryum almıştım tamda ona koymayı düşünüyordum çok üzüldüm 1,5 yıldır bakıyordum onlara
[QUOTE=djeylan]2 derecelik su değişiminden öleceklerini sanmıyorum.Doğrudur ısının 28 de sabitlenmesi üreme isteğini arttırıyor.Balıkların uzun süredir sizde olması ve bakım koşullarının da normal.Bana göre iç parazit olabilir.Toplu da ölüm var, akvaryum malzemelerine deterjan falanda bulaşmış olabilir.saygılar[/QUOTE]
DİĞERLERİNİN ÖLMEMESİ İÇİN NE YAPMAMI ÖNERİRSİNİZ
[QUOTE=djeylan]Tarık Bey diğer kalan balıklarınızda son gözlem nedir. [/QUOTE]
bazıları sarhoş gibi ancak şimdi ben ofisteyim bilemiyorum vatoz ve bir tanede de cinsini bilmediğim morlu bir çiklit var o iyi durumda