sarıprensesimin nesi varr:((
Arkadaslar sarı prensesim bu gunlerde hic mutlu değil. Onceden yunuslarımla oynarlardı ve diger sarı prenses ve yunuslarım hala da cok guzel yuzuyorlar (masallah) Ama onlardan 2 veya 3 cm buyuk olan sarı prensesim ,mercan ve kayaların arkasına gidip oyle duruyor ve bu gunlerde cok urkek. Beni gorunce onceden yem atacağımı sanıp hemen arkadasları ile yukarı cıkarlardı. Ancak simdi hic oyle değil. Bir tek yem attıgım zamanlar geliyor, sizce nesi var?
Yardımlarınız icin simdiden tesekkurler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben sarıprenseslerin en fazla 13cm büyüdüklerini zannediyordum ama sizin sp'niz 23cm imiş. Herhalde artık hayatının son dönemlerini yaşıyor olsa gerek ama inşallah yanılıyorumdur.
Arkadaslar galiba sarıprensesim disi ama bilmiyorum bi ara agızı sis ve hep saklanıodu sonra sislik giti ve hala korkak ve urkek neden anlamıyorum.Gozunde sislik veya kararma goremedim ama 1 hafta falan hep diger bi sarıprensesle yuvarlak seklinde donuyorlardı.Galiba yumurtaları yutt.ama tam bilmiyorum.Ne yapotı cunku bana gostermiyordu hep kayalıkların arkasındaydı ve diger balıkda onun yanından ayrılmıyordu.Peki sizce bu normal mi galibba ilk denemede baasarızıs olunca streste olabilirmi acaba :?
yardımlarınız icin tesekkurler..saygılar..
Balığınız büyük ihtimalle yumurtlamış ve aşırı stresten dolayı veya akvaryumda ki balıklardan biraz ürkerek yumurtaları atmış.
Balıklarda ki saklanma halinin başlıca nedeni(dişi balıklar da)ağzındaki yumurtalardan dolayı annelik piskolojisinin verdiği dürtülerle yumurtaları yani yavruları korumaktır.
Balığınız kısa süre içinde kendini toplayacaktır.Ama sizin de yardımınıza ihtiyacı var.Bugünlerde balığınızı ayrı bir tanka alarak bol proteinli yemlerle beslerseniz balığınız kendini toplayacaktır.
Saygılar...
Arkadaslar yardımlarınız icin cok tesekkur ederim.Balığım digerlerine gore biraz daha buyuk.Ama nasıl olduysa urkmusdemek ki oyuzden yumurtaları atmısama belki bi daha yavrular demi.Biraz kendini toparlayınca.
hepinize tesekkurler.saygılar.sağlıklı balıklar...
[QUOTE=efege]23 cm olmaz ki sarı prenses bi yanlışlık var 2 veya 3 cm dicekti herhalde. [/QUOTE]
arkadasım tam dedigin gibi yazacaktım.Yanlıs olmus.23 cm msuhahaha.2 ve 3 cm civarı yada 4 cm.
hepinize saglıklı balıklarr.
Bence balığınız hala yavru taşıyor Sercan bey. Ağzındaki şişliğin bir süre sonra azalması normal, çünkü: balık bir süre sonra bozuk ve zayıf yumurtaları yutuyor.Ayrıca yumurtaların kalınlıkları da azalıyor bu nedenle balığın ilk günkü ağız hacminde belirgin bir azalma oluyor.Buda çoğu zaman yavruların atıldığı izlenimi uyandırabilir.
Eğer balığınız hala yem yemiyorsa, dede olmaya hazırlanın derim.
Sağlıklı balıklar...
Bu gun attım ama yedi.Belkide dediginiz gibiydi biraz siskinlik azalmıstı simdi hic yok dun aksam balığım bana kendini gosterdii.iyice baktım siskinlik tamamen gitmis.En iyisi biraz daha bekleyip( daha sonra isallah bida yavru gelir)onları ya kusturcam yada bu sefer ona cok dikkat edicemm.Bu sefer biraz tcrubesizdim ama bi daha cok dikkat ederim.Cunku ilk defa sarıprensesim yumurta aldı.
hepinizee cokk tesekkurlerr.saglıklı balıklarr