şelale filtre
Merhabalar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Naçizane iki tavsiyem olacak şelale filtre konusunda. Filtreyi alırken belirtilen hacimlere göre almayın. Yetersiz kalıyor. Örneğin 50 litre için atman hf 400 ya da 100 litre için atman hf 600 gibi tercih edin. Bu dediğim özellikle atman için son derece geçerli. Bir diğer tavsiyem de şelale filtreyi (içinedeki kartuşu bitince) Dış filtre gibi seramik+sünger+elyaf (ya da ek olarak küçük bioball) şeklinde kullanmanız. Çok daha verimli filtrasyon yapıyor.
Saygılar...
Tam olarak kapalı olmasını istiyorsanız o şekilde tercih edebilirsiniz. Filtrenin gireceği kadar kısmı kesilmiş bir buhar camının üstüne, sökülüp takılabilen kapaklı aydınlatma olur. Ama Eğer elinizde plastik kapak da varsa, arkasından kesip filtreyi kullanabilirsiniz. O zaman da değerini kaybetmiş olur, siz bilirsiniz. Armatür, gereksiz masraf olur bence.
Saygılar....
Ahmet bey, ben zaten armatür istemiyorum. Çünkü kullandım memnun kalmadım. Normal floresan kullanmak istiyorum o yüzden plastik kapaklı olacak. Şelale filtre de istiyorum çünkü yer kaplamıyor kuvvetli bir sürkülasyonu yok ve kullananlar iç filtreye göre daha pozitif konuşuyorlar. Filtreyi takacağım yere göremi kapaktan keseceğim?
Henüz almadım Ahmet bey, şu an araştırma ve karar verme aşamasındayım. Ama tahmini olarak olabilecek ölçüler; 65*30*25 civarı olur.
Gürkan Bey'in bahsettiği tepe filtre de uygun olabilir belki, bir fikrim yok, araştırmakta fayda var. Bende de 70*20*25 boyutlarında bir bitkili akvaryum var. Atman hf 400 kullanıyorum. Gayet memnunum, bitkili akvaryumda başarılar dilerim...
Tepe filtreyi inceledim ancak yinede şelale filtre en mantıklısı çünkü görselliği kirletmeyecek tek filtre şu an benim için şelale filtre. Kalabalık ve arka-orta plan bitkileri kullanmayacağımdan dolayı mümkün olduğunca boru, hortum gibi görselliği bozacak maddelerden uzak duracağım. Şu an tek düşündüğüm kesim işi. Becerebilirmiyim acaba?
5-10 liraya kırtasiyelerde bile var.Okullarda iş teknik dersinde kullanılsın diye satılıyor.Hırdavatçı kesermi bilmem.Hırdavatçısına bağlı :)