Sera Ectopur mu Bactopur mu?
Merhaba
Yunus ve sarıprenseslerimde kuma sürtünme olayı var.Bunun için ilaç kullanmak istiyorum.Ectopur mu yoksa bactopuru mu kullanmalıyım?Ectopurun yararlı bakterileri öldürmediğini forumdan öğrendim fakat sizce bu hastalığa iyi gelir mi?Nerdeyse 1 aydır bu hastalık var her türlü yolu denedim özellikle tuz olayını fakat çözüm olmadı.En son çözüm olarak ilaç kullanmaya karar verdim.Cevaplarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=33795& KW=S%FCrt%FCnme
İlaç kullanmayın.
Beğenenler: [T]231847,hakanchief[/T]
Bahsettiğiniz sorun düzenli su değişimleri ve az yemleme ile çözülebilecek bir sorun olduğundan hulusi bey size yapmanız gereken link i vermiş. Fakat anladığım kadarı ile siz ilaç kullanmak istiyorsunuz.
[Quote]
[Quote]
[/Quote]
Kararı size bırakıyorum. Fakat bu tür bir durumda yani düzenli su değişimleri ve az yemleme ile çözülebilecek bir sorun olduğundan ilaç kullanmanızı ben şahsım adına önermiyorum. Ama son karar yinede sizin. Saygılar.
Merhaba
Sorumun cevabını bi forumdaki bu ürünleri satan bi akvaryumcu arkadaş verdi.Sağolsun.
Balıkların vücudunda kaşınmadan dolayı aşırı deforme yoksa sadece ectopur kullan eğer balıkların pullarında kalkmalar ve beyaz lekeler varsa ectopur ve baktopuru aynı anda kullan. Çünkü ectopur baktopurun etkisini sudaki oksijeni açığa çıkartarak hızlandırır.
İlaç kullanmak en son çare olduğunu biliyorum ama insan çaresiz kalınca en son çareyi kullanmak istiyor.Sorunu şimdilik balık sayısını azaltarak çözdüm sayılır.Ama bu soruyu sorarak da diğer çözümlerle sorununu çözemeyen arkadaşlara yadımcı olmak istedim.Özellikle akvaryumcu arkadaşa ve yardımcı olan herkese teşekkürler.Saygılarımla