sıvı bitki gübresi nasıl yapılır?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba arkadaşım bu linki incelemen faydalı olacaktır
Oldukça açıklamalı bir site ama ben bitkilere faydası olacak ve bu sıvı gübreyi yapmak için kullanılacak malzemeler ve kullanılacak malzemelerin ne miktarda ve nasıl karıştırılarak hazırlanacağı bir formül arıyorum verdiğiniz bilgi içinde teşekkür ederim
Oranlar sıvı gübrelerin üzerinde de yazmaktadır (hepsinde değil) bu tip malzemeleri satan bir yerde kutuların arkasına bakıp içeriklerini görebilirsiniz. Forumlarda genellikle tam içerik ve/veya oranlar yazmamaktadır.
Piyasada hazır satılan gübrelerden alın.Belki yapacağınız karışım zarar verebilir.Nette araştırma yapın yararını gören birisi varsa onun yöntemiyle deneyebilirsiniz,zira hiç yararını alan duymadım.
Saygılar
Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
İl: Istanbul
Benim akvaryumum bitki akvaryumu değil lepistes akvaryumu bu nedenle gübreleme olayının dikkatli ve su dengesini bozmayacak şekilde olması gerekiyor başta yazdığım gibi gübre yapımı için malzemeleri bulmam zor olmayacak bu malzemeleri dengeli şekilde karıştırmak için ise iş arkadaşlarımdan yardım alabilirim sanırım ben tıbbi teknisyenim ve hastanede çalışıyorum yani kimyagerlerden yardım almam zor olmayacaktır sanırım fakat balıklı akvaryumda kullanabileceğim şekilde karışım hazırlayıp faydalanmak ve sitedeki tüm arkadaşlara ilerideki zamanda tecrübeyle kullanıp kullanmamaları hakkında bilgi alışverişi yapmak istiyorum bu nedenle bu karışım için (kullanılması gereken malzemelerin ölçüleri) yardım istiyorum bu konuda fikir veya tecrübelerini benimle paylaşırlarsa sıvı gübre satın alma ve maddi kayıplarada bir nebze engel olabileceğimiz kanaatindeyim yani az masraf istenen verim.