Soğutucular Hakkında
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2010 22:17
Muhtemelen sorun olmayacaktır ama ısıya tek etken motorlar ve ışıklandırma değil. Ortam sıcaklığı 30 derecelerde olan bir yerde 5 derece biraz zor gibime geliyor. Akvaryuma ekstra bir ısın yalıtımı ile bu sorunda çözülebilir muhtemelen.
akiF 2010-10-05 22:18:15
Bu arada neden özellikle 5 derece?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2010 22:46
5 dereceyi fanla bile 50 litrede soğutursunuz. Soğutucuyla 50 litrede alabalık besleyecek bir soğuk su elde edebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2010 09:09
Cevaplar için teşekkürler. Yalnız yanlış anlaşılma olmuş sanırım mevcut sıcaklığı 5 derece aşağı indirme değil, mevcut sıcaklığı 5 dereceye indirmeyi sormuştum. Bir arkadaş biraz zor demiş yani bu soğutucularin bu denli düşük bir dereceye kadar soğutabilme yetenekleri var mı ?
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2010 16:00
Soğutucunun kapasitesine bağlı olarak değişir bu 5 derece değil 15 derecede düşürür iyi bir soğutucu takarsanız fakat ben resunu önermem ben kullanıyorum çok gürültülü bide 1 derecelik skalada çalışıyor mesela suyunuz 30 derece 25 dereceye ayarlıyosunuz tamam düşürüyor sonra kapanıyor normal olarak su tekrar 26 dereceye çıktığında çalışıyor ve tekrar 25 e düşürüyor sürekli 1 derecelik bi sıcaklık değişimi oluyo akvaryumda diğer soğutucular nasıl bilmiyorum ama resunu önermiyorum gürültülü çalışıyor bu arada bendeki resun cl-450