Stres
Fotoğraf:Yok
Canlıdaki Belirtiler: Hep saklanma birini görünce korkma
Akvaryum Kapasitesi (litre): 295 lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: malawi
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 27 derece
Filitrasyon: dış filitre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: yok
Diğer Genel Bilgiler :
Arkadaşlar balıklarım daha önceden korkmadan yem yiyyorlardı hatta nerdeyse elimden yem yiyeceklerdi ama artık hep saklanıyorlar çok rahat yüzdükleri akvaryumda stres yapmaya başladılar ne olduğunu anlamadım şimdi birini gördükleri anda hatta ışıkları açtığımda balıklar hiç çıkmıyorlar hep saklanıyorlar anlamadım gitti sebebi ne olabilir veya ne kullanmalıyım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akvaryumun yerini değiştirdiyseniz,iç dekorda değişiklik yada yeni bir dekor eklediyseniz,düzenli dip çekimi yapmıyorsanız,uygun olmayan türleri besliyorsanız balıklarınız strese girmiş olabilirler.
Saygılar.
syn. geveze..! akvaryum lambalarını ya hep açık bırakın yada kapatın bu 1..... onlarla dertleşirken sakın günlük stresinizi yansıtmayın.. bu 2.....mümkün oldukca akvaryum camından uzak durun... bu da 3...
ayrıca balıklarınızın ruhu olduğunu unutmayın.. çevresinde olanları hissedebilirler ( bazı türler için geçerli) sakinleştirici amaçlı vitamin ilaçları verebilirsiniz. SAYGILAR.
suyun ph seviyesini kontrol etmeni öneririm.
aqutan ve carbon kullanabilirsiniz.Dış filtrenizin mlz'melerinide bir gözden geçirin derim.
Yanlış ! Balıklarında gecesi-gündüzü var. Akvaryum ışığı günlük ortalama 9-11 saat açık kalmalı. Ya hep açık ya da hep kapalı olmaz ışık.
Arkadaşlar başka ne olabilir elektirik ışıkla alakası yok. sadece ph problemiyle ilgisi olabilir ama bunu ölçme imkanım yok şu anda ne yapmalıyım şu anda akvaryumda %40 su değişikliği yapıyorum dip çekimi yapıyorum umarım işe yarar
Su düzenleyici kullanmanıza çok lüzüm olmadıkça gerek yok boşuna paranızı harcamayın.Eğer suyunuzu dinlendirdiyseniz herhangi bir kimyasala gerek yok.Çok acil su değişimlerinde suyu dinlendirme imkanınız yok ise kullanın bunun haricinde hiç gerek yok.
Balıklarınız herhangi bir sebebten stres yapmışlar bir süre sonra düzelirler.sizde buduruma neyin neden olduğunu gözlemleyerek sebeb olan durumu ortadan kaldırabilirsiniz.
Haftalık dip çekimi yaparak su değişimlerinizi aksatmayınız.Eczaneden alacağınız Bemiks ampülü yem ile karıştırarak balıklarınıza verebilirsiniz.
Saygılar.
7 aydır akvaryumun suyunu her hafta değiştiririm ve hiç aqutan kullanmadım.3 adet yavruluk yavruyla dolu eğer yavruluğun birisi akvaryumun içine düşmeseydi 4 tane dolu olacaktı.Maşallah balıklarım gayet sağlıklı.Herzaman lazım olmuyor hiç lazım olmayacak diye birşeyde yok, suyu dinlendirmeden koymanız gerektiğinde tabiki kullanmanızda fayda var hatta gerekir.Diğer durumlarda gereği yok bence.
İnceleyin.
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=35972& KW=aqutan