su seğişiminde kullanılacak ilaç
Diyelim 20 litreye 5 ml koyun yazıyo ama sen 10 litrelik bi değişim yaptın ozaman 2-3ml koyman uygundur..
Özür dilerim arkadaşlar verdiğim bilgi yanlış malesef..Sera aqutan ile karıştırdım...Burda yazdıklarımı bu konu için dikkate almayın..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Su değişiminde ilaç kullanmanıza hiç gerek yoktur. Bu tamamen aldatmaca.
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=40981& KW=
Bu linki okumanız faydalı olacaktır.
Saygılarımla.
[QUOTE=akiF]Akvaryumcunun sana önerdiği ilaç bir çeşit su hazırlayıcıdır..Çeşitli markaları mevcut piyasada ama önerdiği marka gayet iyi bir marka bence..Ayrıca kullanacağın miktarı bence üzerindeki orana göre yapmanda fayda var..
Diyelim 20 litreye 5 ml koyun yazıyo ama sen 10 litrelik bi değişim yaptın ozaman 2-3ml koyman uygundur..
[/QUOTE]
Sera baktaopur iç paraziti için bir ilaç değil mi ? ben öyle biliyorum ama.
Allahtan forumumuzda dikkatli arkadaşlar mevcut. Aksi halde ufak bi yanlışlık facia ile noktalanabiliyo..Tekrardan arkadaşlara yanlışımı düzelttikleri için teşekkür ediyorum..
Eskiden 133 litre akvaryumum vardı, %80-90 lık direk çeşme suyundan su değişimleri yapıyordum, başta kullandığım bu ilaçı son 2-3 ayda kullanmamıştım, herhangibir eksikliğini ya da zararını görmedim, balık da kaybetmedim.
Şimdiki akvaryumun gözünü seveyim 3 aydır dip bile çekmedim :)
Bu su düzenleyici ilaçlar tamamen para kapma tuzağı, gereksiz.
406 Litrelik akvaryumumda henüz bu tür ilaçlar kullanmış değilim ve hiçbir sıkıntıda yaşamadım.
Saygılar.
Biz buna ticaret diyoruz maalesef. Suyunuzu 1-2 gün dinlendirmeye bırakın yeterli gelecektir.Çok acil su kullanmanız gerekirse ozaman aqutan kullanabilirsiniz.Aqutan bir bakıma aciliyet ilacıdır.
Ayrıca ayptığım araştırmalarda bir çok uzman akvarist su hazırlayıcıların acil durumlarda kullanılması tavsiye ediliyo..Yani acil su değişimi gerektiği durumlarda aksi halde minumum 24 saat dinlendirilmiş ve akvaryum ısısına getirilmiş su değişimlerinde kullanılmaması tavsiye ediliyo..
Açıkcası bu işin aslı astarı nedir bende merak ediyorum belki sadece para tuzağıdır yada belki de acil durumlarda tam anlamı ile bir can kurtarandır..Sanırım bunun cevabını zaman içerisinde tecrübe ile bulacağız ve yine sanırsam bulduğumuz cevabı savunucaz.. (Kesinlikle kullanılmalı, Kesinlikle gereksiz bir ilaç gibisinden..:D) Saygılar..!