suyun iletkenliğini ölçen cihaz
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2007 11:48
Arakadaşlar suyun iletkenliğini ölçen cihazlar ne işe yarıyor. Yeni çalışmaya başladığım yerde kullanılmayan malzemelerin bulunduğu dolapta bir tane var. Bununla yaptığım ölçümlerde sonuç ne olmalı yüksek yada alçak ise ne yapmalıyım. İnternetten araştırdım, pahalı bir cihaz. Hakkında net bir açıklama bulamadım, fiyatı ve akvaryum dükkanı olanlara ve yetiştiriciler tavsiye edildiği yazıyordu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2007 11:54
Suyun iletkenliği ozmoz su kullanan fabirikalarda ölçülür. iletkenlikle korozyon doğru orantılır.
Akvaryum için kullanmaya gerek yok.
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2007 10:31
ms ölçülür. Discus üretiminde önemli.
Aşağıda linkini verdiğim makale size yardımcı olacaktır
http://www.hayatinrengi.net/archive/index.php/t-17351.html
Aşağıda linkini verdiğim makale size yardımcı olacaktır
http://www.hayatinrengi.net/archive/index.php/t-17351.html
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2007 05:19
[QUOTE=topcuonder]Suyun iletkenliği ozmoz su kullanan fabirikalarda ölçülür. iletkenlikle korozyon doğru orantılır.
Bazı tatlı su balıklarında dahi iletkenlik ölçümü yapılması tavsiye edilirken deniz akvaryumunda iletkenlik ölçümü yapmak bence gayet mantıklı. Sonuçta burada korozyonu değil, çözünmüş iyon miktarını göz önünde bulunduruyoruz. Bu da tatlı veya tuzlu su, tüm canlılar için önemli.
Akvaryum için kullanmaya gerek yok.
[/QUOTE]Bazı tatlı su balıklarında dahi iletkenlik ölçümü yapılması tavsiye edilirken deniz akvaryumunda iletkenlik ölçümü yapmak bence gayet mantıklı. Sonuçta burada korozyonu değil, çözünmüş iyon miktarını göz önünde bulunduruyoruz. Bu da tatlı veya tuzlu su, tüm canlılar için önemli.
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2007 18:35
Ölçmek lazım yüksek çıkacaktır diye tahmin ediyorum. Emre Bey gereklilik olsaydı bugüne kadar duyardık. Sadece genel bir bilgi olarak ölçülebilir.
Saygılarımla
Saygılarımla
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2007 19:14
Kötü bir örnek olabilirim ama, beslediğim canlılarla orantılı olarak son 8 aydır hiçbir test yapmadım akvaryumda Çok çok derine inmeyin, içinden çıkılmaz bir hal alır sonra.