T5ler Ve T8ler
T5 floların t8lere oranla aydınlatma verimi %de 50 daha fazla olduğu söyleniyor. Ayrıca 50 cm üzeri tanklarda T5ler öneriliyor, tankımın yüksekliği 50 cm ve karar veremedim bir türlü;T5 mi T8 mi olması gerektiği konusunda!..
Verimi daha fazlaysa T5 almak mantıklı ; ama zannedersem T5ler bitkili tanklarda tercih ediliyor, ben abartılı şekilde bitki beslemek istemediğimden(tabi azıcıkta olsa olmasını istiyorum) acaba tercihimi T8lerden yana mı kullanmalıyım?Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
İl: Istanbul
Sizin durumunuza T8 tipi daha uygun. Tank boyutlarına göre 4 adet 58 W (150 cm) lamba kullanabilirsiniz. Lamba modelleri ve kombinasyonlarla ilgili sabit konularda yeterli bilgi var.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sizin durumunuza T8 tipi daha uygun. Tank boyutlarına göre 4 adet 58 W (150 cm) lamba kullanabilirsiniz. Lamba modelleri ve kombinasyonlarla ilgili sabit konularda yeterli bilgi var.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
http://www.akvaryum.com/forum/aydinlatmada_kelvin_ve_lumen_In_onemi_k381880.asp
Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
İl: Istanbul
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
http://www.akvaryum.com/forum/piranhalarim_doymuyor,yeni_fotograf_vid_syf_9%29%29_k365194.asp
Murat Bey Öncelikle daylıght floresanları hiçbir bitkiye tavsiye etmem özellikle tek başına, Aquastar-Grolüks ve daylıght kombinasyonu yapabilirsiniz mesela, T8 olması sizin için daha iyi, zaten elinizdeki balastlar ancak T8 ler için işe yarar. Ayrıca ilk etapta videodaki gibi bazı bitkiler piranhalar ile bakılsada piranhaların boyları 30-40 cm boya ulaştığında (ki emin olun çok çabuk büyüyorlar) akvaryumunuzda ne bitki ne dekor yerinde kalmayacaktır bundan emin olabilirsiniz. Aydınlatma konusunda tekrar ısrar ediyorum kesinlikle çok aydınlık olmamalı piranhaların ortamı.