tuzlar dıbınde kaldı erımıyor
Öncelikle herkeze merhaba.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Şimdi ne yapmam gerek 1.014 tuz seviyesi çıktığı için 1.024 seviyesine gelene kadar tuzmu ekleyım yoksa 1 kaç gün beklemelimiyim?bu yüzdende argonit kumu daha koymadım.
Red sea maxın tanıtımında izlerken filitre sisteminde beyaz seramikler vardı bende ona dayanarak seramikleri aldım.alta onu üstünede carbon filitreyi koydum.onun üstündende zaten sirkülasyon motorlarıyla akvaryuma dönüyor.
Mesajınızdan sonra dediklerinizi yaptım.fakat 3 adet sirkülasyon motoru çalıştırdım erisin diye ,elimide soktum ama bir süre sonra tekrar dibine çöküyor.bıraz bekledıkten sonra tekrar ölçtüm tuz oranı 1.014 cıkıyor cok düşük.tuz ölçerim red sea marka değil.otuz.comdan aldığım argonit kumla beraber gelen fish101 markadır.
Bütün sistemi çalıştırdım dediğiniz gibi ışık hariç , p.s de hava hortumu var onu açtığımda köpük oluşuyor kıstığımda duruyor ona nasıl bir ayar yapmam lazım.
Tuz ölçerinizi mümkünse bir akvaryumcunun, akvaryumunda deneyin. Eğer ölçümünde problem yoksa tuz ekleyin. Normal şartlarda tuzun erimesi lazımdı. Eriyene kadar bekleyerek tuz ilavesini yapın. Ps konusunda, ps nin toplama gözüne gelen kısımda çok su olmamalı "kuru toplama" denilen işlemi yapmalı. Bu ayarı zamanla en iyi siz yapabilirsiniz.
Levent bey hayırlı olsun...