Uzun Bir Aranın Ardında Yine Nano Kurulumu
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 15:25
Fotoğraf: İlerleyen zamanlarda eklenecek ...
Boyut (cm): 40x40x30h
Kapasite (litre): 48
Evet herkeze merhabalar . Bir kaç tane nano denememden sonra bir kez daha nano kurmaya karar verdim ve 48 litrelik bir tank ile tekrardan aranızdayım :)
Akvaryumun detaylarına inelim . Akvaryum 40x40x30h boyutlarındadır Kendim yapmaya çalıştım . Arkadan sumplı bi nano yapmaya karar verdim . Araya plexi'den bölme yaptım ve 10x40x30h yüksekliğinde bir sump elde ettim . Sump 4 bölmeden meydana geliyor . Bir bölmeyi mekanik temizleme olarak ayırmayı planlıyorum . Bir bölmeyi biraz geniş tuttum diğerlerine göre orayıda refiqium olarak tasarlamayı düşünüyorum . Ps kullanmıyorum belki ilerleyen zamanlarda refiqiuma bağlı olarakr ps kullanabilirim . Su an malzemeleri topluyorum . serengeti ( Aydın Abi )'mden aldığım Dıy led ışıklandırma sistemi 3 çipli ledlerden oluşmuştur kendisine burdan tekrardan teşekkür ediyorum , sobo wave maker dalga motoru , tuz v.s v.s malzemeleri toplama aşamasındayım . Su an canlı kaya arayışındayım nano sistemime uygun canlı kaya bulmakta biraz sıkıntı çekiyorum . İlerleyen zamanlarda gelişmeleri resimlerle bildireceğim
Akvaryum : İlk olarak bir kaç değişik sistem denemek istedim fakat başarılı olmadı . ufak tefek aksilikler çıktı . Arkadan bi kafa motoru yardımı ile suyu tekrar akvaryuma döndüreceğim karar kıldım
Sump
Oxide 2012-01-25 15:26:55
Boyut (cm): 40x40x30h
Kapasite (litre): 48
Evet herkeze merhabalar . Bir kaç tane nano denememden sonra bir kez daha nano kurmaya karar verdim ve 48 litrelik bir tank ile tekrardan aranızdayım :)
Akvaryumun detaylarına inelim . Akvaryum 40x40x30h boyutlarındadır Kendim yapmaya çalıştım . Arkadan sumplı bi nano yapmaya karar verdim . Araya plexi'den bölme yaptım ve 10x40x30h yüksekliğinde bir sump elde ettim . Sump 4 bölmeden meydana geliyor . Bir bölmeyi mekanik temizleme olarak ayırmayı planlıyorum . Bir bölmeyi biraz geniş tuttum diğerlerine göre orayıda refiqium olarak tasarlamayı düşünüyorum . Ps kullanmıyorum belki ilerleyen zamanlarda refiqiuma bağlı olarakr ps kullanabilirim . Su an malzemeleri topluyorum . serengeti ( Aydın Abi )'mden aldığım Dıy led ışıklandırma sistemi 3 çipli ledlerden oluşmuştur kendisine burdan tekrardan teşekkür ediyorum , sobo wave maker dalga motoru , tuz v.s v.s malzemeleri toplama aşamasındayım . Su an canlı kaya arayışındayım nano sistemime uygun canlı kaya bulmakta biraz sıkıntı çekiyorum . İlerleyen zamanlarda gelişmeleri resimlerle bildireceğim
Akvaryum : İlk olarak bir kaç değişik sistem denemek istedim fakat başarılı olmadı . ufak tefek aksilikler çıktı . Arkadan bi kafa motoru yardımı ile suyu tekrar akvaryuma döndüreceğim karar kıldım
Sump
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 18:46
Hadi bakalım. Bu sefer uzun ömürlü ve güzel bir tank olur inşaallah. Camların üst bölümü rodajlı olsaydı, daha güzel görünürdü.serengeti 2012-01-25 18:47:27
Pleksinin su çıkış bölümünü kendin yaptığın anlaşılıyor.
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 18:48
Güzel bir nano olur umarım :)
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 21:58
[QUOTE=serengeti] Hadi bakalım. Bu sefer uzun ömürlü ve güzel bir tank olur inşaallah. Camların üst bölümü rodajlı olsaydı, daha güzel görünürdü.
Sağol abi inşallah . Ya farklı birşey denemek istedim olmayınca tekrardan bişiler yapmaya çalıştık
Pleksinin su çıkış bölümünü kendin yaptığın anlaşılıyor.
[/QUOTE]Sağol abi inşallah . Ya farklı birşey denemek istedim olmayınca tekrardan bişiler yapmaya çalıştık
[QUOTE=Yusuf ALKAN]Güzel bir nano olur umarım :)[/QUOTE]
İnşallah Yusuf
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2012 00:52
Su değerlerine çok dikkat etmelisin ama; sende bilirsin ki ufak çaptaki nanolar da suyun kimyası oynamakta...dikkat edeceğin en önemli unsurlardan biridir buda.
Yusuf ALKAN 2012-01-26 00:52:53
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2012 01:30
[QUOTE=uca1905]Bu sefer uzun ömürlü bir tank olacak inşallah kanka :)
[/QUOTE]
Aynen kanka pazar günü bekliyorum seni Bide yakından gör
Aynen kanka pazar günü bekliyorum seni Bide yakından gör
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2012 20:10
Sistemi bugün devreye soktum
Sump . Sump'un içinde önceden dediğim gibi 4 bölme var . Bir bölmesini refiqium olarak tasarladım . Bitkileri temin edecem . Su an mekanik temizleme olarak . Biyolojik sünger , aktif karbon , seramik ve elyaf kullanıyorum . 40 litre su kullandım . 10 litre sump 30 litre akvaryum olmak üzere .
Teşekkürler ...
Sump . Sump'un içinde önceden dediğim gibi 4 bölme var . Bir bölmesini refiqium olarak tasarladım . Bitkileri temin edecem . Su an mekanik temizleme olarak . Biyolojik sünger , aktif karbon , seramik ve elyaf kullanıyorum . 40 litre su kullandım . 10 litre sump 30 litre akvaryum olmak üzere .
Teşekkürler ...
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2012 20:27
Kerem bir tane seramik kaya çok güzel durur orada. Sade bir tasarım ile daha fazla kum alanı olursa daha güzel görünüyor.
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2012 21:08
Kerem kardeşim öncelikle hayırlı uğurlu olsun.
Ben tuzlu su konusunda sizler gibi bilgili değilim ancak senin akvaryumunda gözüme takılan 2 konu oldu.
İlk olarak dalga makinası olarak Sobo kullanmışsın aynı makinayı bende tropheus akvaryumumda kullanıyorum ve o kadar güçlü bir makina değil mercanlar için yeterli olucakmı ?
bildiğim kadarıyla mercanlar için sağlam bi dalga düzeni gerekiyo
diğer konu ise ışık olarak sadece led kullanmışsın yine mercanlar için belli bir ışık gerekiyo led yeterli oluyormu ? ayrıyetten başka ışık kullanıcakmısın ?
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2012 23:08
[QUOTE=serengeti]Kerem bir tane seramik kaya çok güzel durur orada. Sade bir tasarım ile daha fazla kum alanı olursa daha güzel görünüyor.[/QUOTE]
Aydın Abi dediğini düşünüyorum ama bi bakalım canlı kaya için yarın biri ile görüşücem orada uygun boyutlarda kaya bulamazsam seramik düşünebilirim . Ama kafamda tasarladığım durumda senin söylediğin gibi ortası açık olacak :)
[QUOTE=kaan.b.]Kerem kardeşim öncelikle hayırlı uğurlu olsun.Ben tuzlu su konusunda sizler gibi bilgili değilim ancak senin akvaryumunda gözüme takılan 2 konu oldu. [/QUOTE]
İlk olarak dalga makinası olarak Sobo kullanmışsın aynı makinayı bende tropheus akvaryumumda kullanıyorum ve o kadar güçlü bir makina değil mercanlar için yeterli olucakmı ?
bildiğim kadarıyla mercanlar için sağlam bi dalga düzeni gerekiyo
diğer konu ise ışık olarak sadece led kullanmışsın yine mercanlar için belli bir ışık gerekiyo led yeterli oluyormu ? ayrıyetten başka ışık kullanıcakmısın ?
Öncelikle teşekkür ederim Kaan . Dalga motoru olarak sobo kullanıyorum çünkü akvaryumun hacimi ufak ve içeride güzel bi sirkülasyon sağlıyor . Yeterli olacaktır mercanlar için .Işık konusundada sistemi serengeti ( Aydın Abi ) 'den temin ettim 3 çipli ledlerden oluşma bir sistem . Aydın Abi bu ışık sisteminde soft mercanları baktı . Bir problem olmadı ama duruma göre ek bi ışıklandırma sistemi ekleyebilirim :)
Teşekkürler
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 17:13
Hayırlı olsun çok tatlı gözüküyor. Aydınlatma şerit led gibi geldi gözüme. öyle ise, yosun yaptığını tecrübe eden 2 arkadaşım var.
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 18:13
Teşekkürler Onur Bey yorumunuz için ilerleyen zamanlarda yosun problemi olması durumunda takviye olarak ışıklandırma düşünüyorum .
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2012 00:08
OPir ( Onur Abi )'mden aldığım canlı kaya akvaryuma tam oturdu :) Kendim yaptırsam bu şekilde oturmazdı diyebilirim . Üzerinde onlarca zoa kafaları bikaç kafada buton polip vardı :) Su an keyifleri yerinde çoğu açtı
Bir kaç resim
Bir kaç resim