VÜCUTTAKİ BEYAZLIK. :( BALIKLARIM ÖLDÜ :
Canlıdaki Belirtiler:Renginde beyazlık
Akvaryum Kapasitesi (litre):200
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:1 pacu
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :haftada bir 1/3 oranında
Merhabalar;
Balıklarımda beyaz benekten sonra mantar bşlamıştı tedavıye basladım ancak bugun küçük olan astronotum öldü...vücudu bembeyaz ve gözleri şişti....daha sonra büyük olan astronotum "sebastian" a baktım onunda vucudunun belırlı kısımlarının rengini beyaza dönüğünü gördüm nedeni ne olabilir...mantarda kaynaklanan suzgeclerdeki beyazlıklar gitmeye baslamısken boyle bır renk değişimi normalmıdır baska bır hastalıkmısdır?Mantar tedavisine başlayalı 2 gün oldu..Balıklarıma nazar değdiğine inanıyoum gerçekten çok sağlıklıydılar...Diğerleri değilde sebastian a bir sey olursa bir daha astronot beslemiycem...Lütfen yardımlarınızı bekliyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
akvaryum 200 litre...Şu an için dış filtre kullanımı gerçekleştiremiyorum...(en kısa surede yenısını alcam)
İÇ filtre olarak SUMBMERSIBLE PUMP HJ-952 kullanıyorum...Özellikleri aşağıda:
Voltage: 220-240V/50-60 HZ
POWER: 28W
H-MAX: 1,40 M
OUTPUT:800 L/h
WEIGHT: 06, kg
Akvaryumda kum yok 5-10 cm arasında değişen köşeli olmayan taş ve kayalar var...
Dinlenmiş suyu yavaş yavaş bekleyerek ekledim...Yemleme yaptım ancak dokunmadılar bile...Ya şu hasta halinde bile astronotumun (sebastian) kendini sevdirmesi beni çok üzdü...Nolur yardımlarınızı bekliyorum...Doğukan bey her türlü desteği sağladığınız için size ayrıca minnettarım...
Yanı balıklarım peşpeşe beyaz benek ve mantar hastalıklarına yakalndı.Vucut dırenclerı dustu ancak suan yapmam gereken bu belırtılere gore neledır.?
su değişimi 1/3 oranında bugun yapıldı su sıcaklığı 29 suan ısık yok su dengeleyecı ve cesıtlı ılaclar (hastalıkla ılgılı olanlar) dozları dusulerek atıldı.
Tuberkuloz olduğunu sanmıyorum durduk yere bir balık tedavi esnasında tuberkuloz olamaz.Oscar gibi dayanıklı balıklar söz konusu olduğunda bu iyice zorlaşır.Söz gelimi akvaryumunuzdaki pacudan bahsetmediniz onun sağlık durumu ne bilmiyorum ama bana göre ilaçların verdiği etkiyle balıklar biraz yoruldu gibime geliyor.Deri ve vucutlarında her hangi bir mantar,beyaz benek...vb hastalık belirtisi yok ise ilaçlamayı keselim İlker bey.Daha önce almış olduğumuz stres gidericilerdende kullanmamızda fayda var.Bunun yanında imkanlar doğrultusunda 200 litrelik avaryumunuzu en az 2 kez çevirebilecek olan bir dış filtre almanız gerekmektedir.Zaten oscar gibi büyük bir balığın dışkıları pacu gibi bir balığın dışkısının yarattığı asidik etki bunlarda akvaryumdaki canlıların sağlıklarını olumsuz etkileyebilir.Bu yüzden dış filtreye mutlaka ihtiyacınız var.Detayları konuşuruz.
Saygılar...
Kendimi sizin yerinize koyuyorum gerçekten ben daha çok sıkıldım enteresan bir olay.Tedavinin sonuç vermesinden sonra akabinde böyle anlaşılmaz bir olayın olması beni şaşırttı.Aksine oscar kadar dayanıklı bir balığı bu kadar etkileyecek şey nedir...Şaşkınım...
Anlaşılmaz olan vücudundaki kırmızılıklarda herhangi birr problem yok ancak siyah olan kısımlarda beyazlık var gozlerıde beyazlık var...Bu akşam eve gittiğimde cep telefonu ile bile olsa resımlerını mutlaka koycam...