Yakoplar Hastalar Mı?
Arkadaşlar 130 litre akvaryum 7 tane yakop var.Balıkları alalı 1 gün oldu.Hepsi akvaryumun bir köşesinin su yüzeyinde duruyorlar.Yem atıyorum hepsi geliyor su ısısı 27 derece.Elimle korkutuyorum hepsi hareketli kaçıyorlar sonra gine bir kenara yığılıyorlar.
Ama şu varki 6 saatlik yoldan geldiler geldiklerinde kuyruları tırtıklanmış gibiydi galiba biraz hırpalanmışlar.Ne yapmalıyım.Akvaryumu yeni temizleyip balıklar gelmeden bir süre filtreyi çalıştırdım dinlendirilmiş su koydum.
Ne yapmalıyım? Balılarım hasta mı yoksa uyum mu sağlayamadı.
Not: Hiç balık ölmedi.
Bu bölümdeki mesajları açılıştaki şablona uyarak yazmanız gerekmektedir böylece çok daha isabetli cevaplar alabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kesin bir teşhis olmasa da yeme duyarlıysalar büyük ihtimalle stresten ve yeni akvaryuma alışmaktan kaynaklanıyor olabilir...
İlaç kullansanız ne kullanacağınızı nereden bileceksiniz ki? Önce teşhis...
Çok şüpheliyseniz bir akvaryumcuya veya anlayan bir arkadaşınıza gösterin derim...
Bir de hareketlendiklerinde yüzmelerine bakın... Normal mi? Yoksa bel mi vuruyor? Zaten biraz ilgiliyseniz anlarsınız...
O zaman 2 gün bekleyeceğim.İnşallah akvaryuma alışırlar.Ama bir de aklıma gelmiyor değil.Yakop balıklarının huyunu çok fazla bilmiyorum. Genellikle hareketsiz mi kalırlar yoksa hareket halinde sürekli aranan balıklar mıdır?Yani sarı prenseslere benzerler mi?Çünkü sarı prenses de besledim çok hareketli balıklar.Yakoplarda normalde böyle hareketli midir?