Yem At ! Seyret ... Düşük Destekli Tank Projem // FİNAL...//
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2012 14:13
[QUOTE=Acil Stop]Ben konunuzu görene kadar siz kurulumu sonlandırmışsınız bile buna üzüldüm. Neyse artık yeni kurulumunuzu en başından itibaren takip ederim inşallah. Tankı bozmanızın bir sebebi var mı? Malum yaz aylarındaki ısı artışından dolayı benim bitkiler perişan oldu. Sizde böyle bir sorun olmadı mı?
Bana kalırsa yeni kurulum için yeni bir konu açarsanız çok daha iyi olur. Sonuçta her kurulumda farklı bir düzenleme ile yeni bir sistem başlatıyorsunuz. Zaten bir çok üye de her kurulum için farklı konu başlatıyor.
[/QUOTE]
Ergün Bey, aslında sitem bitkilerin yoğunluğundan bir süre sonra insan sıkılmıyor değil kaldı ki mesela kızaran bitkilere diğer bitkilerin gölge etkisi olduğu için ışıktan da tam bir performans alamıyorsunuz. İnsan biraz değişiklik istiyor açıkçası, farklı bir sebebi yok yani. Göze hitap etsin, hemde farklılık olsun istedim. Yaz aylarında ısı artışı ile ilgili bir sıkıntım olması genellikle 24-27 arasında oldu tank ısısı. 12cm lik masaüstü laptop vantilatör diye satılan fandan 1 adet kullandım o da tam kapağa monte edilmemiş halde idi. Kapağın arka tarafındaki 8cm boşuktan suya paralel üflettim o halde bile iş gördü yani. Şükür hiç bir bitkimde bozulma erime vs. sorunum olmadı.
Yeni kurulumda tabi kullanılan bitkilerde azalmalar oldu ve yeni metaryeller eklendi. Tabanda değişiklik yapmadım su seviyesinde düşüş yaptım. Bakalım nasip diyelim, hele biraz kendine gelsin bitkiler, o zaman tanıtım açarım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2012 11:01
Uzun bitkiler arka kısımda tek sıra halinde olunca güzel gözüküyor ama tamamen uzun bitkilerin işgal ettiği akvaryumlardan ben de sıkılıyorum. Siz soğutmanın yolunu bulmuşsunuz kapağı açamadığım için benim akvaryum ısısı hala 29 derece gösteriyor.
Acil Stop 2012-09-26 11:03:16
Yeni kurulumunuzu merakla bekliyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2012 18:01
[QUOTE=Acil Stop]Uzun bitkiler arka kısımda tek sıra halinde olunca güzel gözüküyor ama tamamen uzun bitkilerin işgal ettiği akvaryumlardan ben de sıkılıyorum. Siz soğutmanın yolunu bulmuşsunuz kapağı açamadığım için benim akvaryum ısısı hala 29 derece gösteriyor.
Yeni kurulumunuzu merakla bekliyorum
[/QUOTE]
Her ne kadar güzel olsa da, bir süre sonra su üstüne vardığı gibi hatta varmadan budamak gerekiyor, budasan alt gövde çok güzel durmuyor budamasan gölgeleme yapıyor su üstüne varıyor ve alt yaprakları dökülüyor vs... bu günlerde neden hâlâ 29 derece tankınız ona anlam veremedim ben fan çalıştırmıyorum ve 24 derece, ışıklar yanında 25 derece. Tankın kapağının arkasında boşluk olsaydı bu durudmda olmazdı tankınız sanırım.
Dün akşam diğer bakımını yaptığım abimdeki tankıma el attık onuda yeniden kurulum yapıyorum, ömrümde görmediğim şekilde gül bitkisi gördüm resimlerini çektim buradan paylaşacağım nasipse. Kapağı kaldırdığımda güller su üstüne 10-15cm uzamıştı. 1 metreyi bulan ve geçen boya erişmişlerdi ve gövde kalımlığı rahatlıkla 4-5mm olanlar var idi. Eee maşallah...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2012 15:53
Hakan bey Aydın'da hava şu anda bile 36 derece olduğundan ı akvaryum ısısı çok yükseliyor. Betta imbellisler sudan atlayıp intihar ettikleri için buhar camını hiç açamıyorum. 24 saat klima çalıştığında bile su ısısı ancak 28 dereceye kadar düşüyordu. Havalar biraz daha serinleyince inşallah bitkilerim biraz düzelir.
Akvaryumun sol tarafında filtre çıkışının altındaki rotalalar resmen coşarken sağ bölümde filitrenin su çektiği bölümde bulunan rotalalar hiç büyümedi. Bunun sebebi konusunda bir fikriniz var mı?
Bir de abinizin tankında o bitkiler nasıl gelişmiş. Rutin bakımı ve gübrelemesi ile ilgili ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2012 22:11
Rotala aslında nazlı olmayan bir bitki gibi görünsede besin yönünden gayet obur diye düşünüyorum ve ışık şartını illaki arıyor ha az ışıkta olmuyor mu? oluyor ama özellikle ateş parçası gibi rotala büyütmek hayalimde. Bitkilerdeki durum için çok fazla birşey diyemeceğim ama bu güne kadar gözlemlerimde rotalayı çok fazla sıkış tıkış dikmek yerine aralıklı dikip budama sonrasında yeni gelen sürgünler ile yoğunlaştırmak daha etkili. Sizde sık dikim oldumu, diğer köşede gölgede kalma durumu varmı? Filtre çıkış ve giriş hortumlarını ayrı köşelere vermeyin çünkü filtrenin bir köşeden aldığı suyu filtre edip diğer köşeye vermesi iki hortum arasındaki mesafe ile kısıtlanmış oluyor. Bence ikisinide tek köşeye koyun çıkış hortumunun ucuna L dirsek verin bu sayede hem tankta az veya çok bir akıntı oluşturmuş olursunuz hemde verdiğiniz sıvı gübre var ise bu akıntı sayesinde tanka stabil dağıtmış olursunuz. Sanki filtre çıkışında filtre edilmiş bakteriler tarafından güzelleştirilmiş su çıkış tarafındaki bitkilere daha çok yaramış gibi Şaka bir yana bunun daha iyi bir açıklaması muhakkak vardır tam bilemiyorum. Bahsettiğim yöntemi bir deneyin muhakkak faydasını görürsünüz.
hedayse 2012-09-28 09:03:31
Abimin tankında bakım full seviyede, desemde inanmayın en fazla yaptığı yem atmak. Su değişimi 2-3 ayda bir ancak o da rutin değil. Tabanda benim tabanımın aynısı sadece kömür tozu yok idi. Bitkilerin resimleri abimin cep telefonunda en kısa sürede ekleyeceğim resimlerini. Rutin bir bakım yok yani gübremele ise hiç yapmıyoruz. Şimdi yeniden tabanı kurduk yaklaşık 1.5 yılı geçmişti taban. Neyse resimleri görünce sizde şaşıracaksınız kesin...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2012 11:40
Hakan bey maalesef akvaryumun kapağında ve buhar camında tek bir hortum geçecek kadar yer bulunuyor. Aynı taraftan iki hortumu geçirebilmem mümkün değil. Bir de akvaryum uzunluğu 130 cm olduğu için eğer giriş ve çıkış aynı taraftan olursa diğer tarafta hareketsiz bölmelerin oluşmasına neden olabilir. Bunun önüne geçebilmek için çıkış hortumuna bütün yağmurlama aparatını takıp yaklaşık 40-50 cm boyunda bir çıkış hattı ile suyu olabildiğince hareketlendirmeye çalışıyorum.
Suyun üzerinde ışığı kesebilecek hiçbirşey bulunmuyor. Dikim yapılırken de aralıklı dikerek gölgede kalmalarını engellemiştim. İşin garip tarafı büyüyüp sıklaşan tarafta bulunan rotalalar kızarıyor ve altta kalarak nispeten az ışık alan yapraklarda herhangi bir çürüme söz konusu değil. Yine sorunun su sirkülasyonu ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Belki de bir iç motor ile akıntı yaratsam sorun çözülebilir.
Abinizin bizim ile kıyaslandığında pek bakım yaptığı söylenemez. Ancak hiç uğraşmadan o kadar canlı bitkilere sahip olması bizleri kıskandırıyor. :) Resimleri de bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2012 02:05
Buyrun arkadaşlar resimler, cep telefonu ile çekildiği için kalite biraz düşük;
Göründüğü gibi bitkiler suyun dışına çıkmış durumdalar boyları 1m yi bulanlar vardı.
Bu resimde elime aldığım, hayanlıkla incelediğim bir gül. İlk kez bir gül bitkisinin bu kadar iri kalın gövde yapısını gördüm.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2012 19:25
Bitkiler resmen coşmuş, çok sağlıklı ve güzel gözüküyorlar. Bu bitkiler eğer gün ışığı almadan ve düşük destekli bir sistem ile bu kadar geliştiyse hepimiz bitki yetiştirirken ciddi hatalar yapıyoruz demektir. Abinizi tebrik ediyor ve içten içten kıskanıyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2012 01:23
Akvaryum hiçbir şekilde güneşten ışık faydalanması yapmıyor lakin gün ışığından kastımız floresanlardan gelen gün ışığı ise evet 4x14w T5 865 kodlu gün ışığı görüyor. Abimin öyle uğraşmak gibi bir durumu, derdi de olmaz. Kendi kendine oturmuş bir sistem oluşmuştu tankta. Sağlam taban ile yem atıyordu o kadar, benim gibi seyretme meselesi de yok onun... Bitkiler artık tankta ilerleyecek yer bulamayınca su üstüne çıkıp ışığa daha yakın olmaya çalışmışlar... Şimdi tankı yeniden kurduk tabanı da tabi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2012 10:00
Tebrikler hakan bey bitkilerin son durumu süper olmuş inşallah bayramda osmanelide olcam sizde musait olursanız görüşmek isterim iyi çalışmalar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2012 11:34
Elbette Bayram Bey, müsait olur isek ki haberleşelim inşallah hem bayramlaşırız hem de tankın son peyzaj durumunu canlı gözle ilk siz görmüş olursunuz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir