YENİ AKVARYUM YARDIM BALIKLARIM ÖLÜYO
selam herkese hafta sonu pazar gunu yen
ı akavryumumu kurdum 120lt erikli damacana su ile doldurdum aynı gun balıklarımı aldım(5 sarı prenses 3 yunus) aldığımda sarı prenseslerden bırın azında yavru vardı kusturmadım kendı bıraksın ıstedım ertesi gun ölmüştü. çarşamba(yani bugun) sabah bı yunsuum öldu ve aynı gun akşama doğru sarılarımdan bır tane daha kaybettim sizce nedendir ne yapmalıyım?Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ewt arkadaşlar herşeyi yıkadım tetrtemzi tüm içindeki taşlarıda yıkadım fakat genede kötü bir sonuç alıyorum bu arada sarı prensesim öldükten sorna kusturmayı denedim fakat tresten yuttunu düşünüyorum ölmeden önce eğer sudansaki dedinize göre sudan ne yapamam zlm terkoz suyunu dinlendirip koymamaı lzm nsl yapıcm bna bu konuda fikir verirmsnz arkdaşlar çok saolun..
Hazır su yüzünden olmuştur. Hazır die satılan sular işlenmiş sulardır. Bence dinlenmiş su koyun. Artı kullandığınız filtre nedir? Isıtıcı ne durumda? Kullandığınız Yem? Miktarı? vs. bunları yazarsanız arkadaşlar sorunu daha kolay bulabilirler.
Merhaba,
Farklı bir arkadasta bu sekılde uzucu bır olay yasamıstı ona gonderdıgım mesajı sızınlede paylasmak ısterım.
''Yalnız benım dıkkat cekmek ıstedıgım farklı bır konu balıkarına hazır damacana suyu verme!!! Cunku damacana suların ıcındekı klor ve kırec mıktarı 0 dır. (Kalıtelı sularda) Klor her ne kadar zararlı bır sey gıbı gorunsede sudakı mıkrobu oldurmek ıcın atılan tozdur. Kireç ise insanlara yararı oldugu gıbı balıklarında ıhtıyac duydugu bır seydır.
Yanı cesme suyunu 1 yada 2 gun beklettıkten sonra kullanmam daha ıyı olacaktır''
Tşk.
Selamlar, geçmiş olsun öncelikle.
Bence de sudan ancak suya adaptasyon durumu ile ilgili. Yani zehirlenme veya amonyak kaynaklı falan olması pek muhtemel görünmüyor. Geldiği akvaryumdaki suyun özelliklerinin sizin akvaryumnuzla çok farklı özelliklerde olması muhtemel. Yani suyunuz çok temiz olsa da oturmamış ve dengeli bir su olmayabilir. Ben böyle durumlarda şunu uyguluyorum.
Akvaryumcudan aldığım balığı veya balıkları bir kaba koyup (kendi sularında) üzerine belirli aralıklarla yeni koyacağım akvaryumun suyundan ekliyorum. Oran %50 yi aşınca ana tanka alıyorum.
Diğer balıklarınız yaşıyor mu?
Yeni tanklarda bu sorun olur. Genelde cogu akvaryumcu bu sorunla karsilasir..
Nedir bu? Baliklarin yeni ortama ayak uyduramamasi.
Baliklarin yasamasi icin gerekli olan bakterinin urememis olmasi. ( Ki bu yaklasik 1,5 ay gibi bir surede tamamlaniyor)
Akvaryumunuz daha yepyeni. O nedenle bu tur sorunlar olacaktir. Bu yuzden siz belli bir sure yeni balik almaktan kacinin. En azindan isinizi saglama alin 1,5 ay kadar bekleyin.
20 gun oldu sanırım bende akvaryumumu yeni kurdum ve takıp eden 3 gun içinde 3 balıgımı kaybettim kabus gıbıydı her sabah kalktıgımda yenı bıtane ölüm akvaryumun kenarında koşesinde yeni bi olü balık
şimdi daha iyiler yanı nazar deymesın ölüm sonaerdi
bence benım deneyımılerımden edındıgım mumkunse eger akvaryumunu kurduktan sonra başka bi akvuryumdan bir miktar su takviyesi veya forumdada anlatıldıgı gıbı flitre süngerının bir sıkımlık canı suyu hazırlamak için super oluyo(su hazırlayıcıların yerıne ) ve motorunuzu calıştırıp balıkları atmadan en az 1 gun boyunca sabırla beklemek
birde olmazsa olmazlardan biri kaya tuzu mutlaka eklemek yeterli miktarda
kesinlikle fazla olmasın
birde 4 gun once balıklarda bir durgunluk bir halsızlık belirdi dip cekimi kayatuzu eklemek ve bu işlemi hergun yapmak ii geldi sabırla 4 gun uyguladım nazar deymasın zımba gıbıler şimdi
ben suyu çeşmeden alıyorum yanlız ufakbi ayrıntı var günısıdan alıyorum cok kullanılmadıgı için dinlenmiş oluyoş su cok sıcak olursa sogumasını beklıyorum soguksa elektırıklı ısıtıcıyla ben kaynatıyorum ve beklıyorum.
tum herkese saglıklı balıklar
+1 arkadasa katiliyorum sorunu burda arayiniz bencede.