Yeni Kurulum 70*50*55h
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sump işini ne yaptınız ? bölme yaptınızmı ? bence sump işini atlamayın biran önce yapın derim.
Merhaba arkadaşlar. Sistem 1 aydır çalışıyor. Sump bölmesini 10 gün önce akvaryumu yapan kişiye sordum. Sump ın zaten küçük olduğunu ve bölersek kafa motoru kısmına çok az yer kalacağını ayrıca biz daha önce böldük ama verimli olmadığını söyledi. Bende vazgeçmiştim. Ama hala hava kabarcığı sorunum bitmedi. Rahatsız edici şekilde akvaryumun içine mikro hava kabarcığı doluyor. Arka fonda siyah olduğundan çok belli oluyor. Bugün ps yi kapattım. 1 saat bekledim ama hava kabarcıkları aynı şekilde akvaryuma dolmaya devam ettiğini gördüm. Sorun Ps de değil ya kafa motorunda yada sumpa su girişindeki elyafta. Elyafıda çıkarttım ama hala sorunum devam ediyor. Su çıkışı akvaryumun yüzeyine yakın ve dalgalanmadan kaynaklanan kabarcık olabilirmi diye düşünüyorum.
Gereken herşey söylenmiş. Sağlıklı balıklar dilerim şimdiden.
Bu gün bütün gün akvaryumla uğraştım. Herşeyi denedim. Fakat hala aynı oranda hava kabarcığı yapmaya devam ediyor.
Turbo snail varmı bilmiyorum tankta ama eğer yoksa eklemenizi tavsiye ederim diatom algleri gayet iyi temizliyorlar.
Elos-APİ-Tropic Marine-Salifert testlerinin iyi olduğu söyleniyor bende tropic marine kullanıyorum nitrat - ph - amonyak - kh testi edinmenizde fayda var.
Bir sonraki adımdada kalsiyum magnezyum ve fosfat almalısınız.