Yosunlanma için çözüm öneriniz
Benim 50 lt akvaryumum var. Suyunu 15 gün önce değiştirmeme rağmen çabuk kirleniyor. Arıtıcım vb. aletlerim var plastik bitki ,içindeki taşlar ve camda yeşil lekeler oluşuyo kurt yem kullanıyorum sizce yemden olabilir mi? Ne yapmalıyım ve bugün 3 balığımı kaybettim zannedersem bu hastalıktan.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Öncelikle merhaba akvaryumunuzun her parçası normal çalışıyorsa problem akvaryumdan veya malzemelerden degildir. ama akvaryumunuz dogrudan guneş alıyorsa veya ışıklandırması az sa yosunlanma yapar.
Vatoz sizce yavrulara zarar verir mi?
Kurt (Tubifeks) pek çok bakteri ve paraziti beraberinde getirir sizin bile sağlığınızı bozabilir. Ayrıca sudaki fosfatı ve nitratı da oldukça yükseltir. Fosfat ve nitrat da yosunlanmaya neden olur.
Saygılar,
[QUOTE=kaanserkan09]Ben Lepistes besliyorum, tek cins. Suda sararma oluyor, nedenini anlayamıyorum. Balıklar ilk önce halsizleşiyor, daha sonra ölüyolar. Nedenini anlayamadım. Ayrıca yardımınız için tşk ederim Burak Bey. [/QUOTE]
Bunun sebebi amonyaktir.Saygilar
Benim 50 lt akvaryumum var. Suyunu 15 gün önce değiştirmeme rağmen çabuk kirleniyor. Arıtıcım vb. aletlerim var plastik bitki ,içindeki taşlar ve camda yeşil lekeler oluşuyo kurt yem kullanıyorum sizce yemden olabilir mi? Ne yapmalıyım ve bugün 3 balığımı kaybettim zannedersem bu hastalıktan.
[/QUOTE]
Baliklarinizin yanina bir adet vatoz baliği alirsaniz yosun sorunu ortadan kalkacaktir
Serkan bey,cüce vatoz bulursaniz alin büyüyen cinsleri elden çikaramazsiniz.Vatoz olan tanka tuz atmayiniz dip yemi kullaniniz arada salatalik veriniz.Saygilar.