Yunuslarımda kuyruk çürümesi.
Arkadaşlar yunuslarımın kuyrukları çürüyor acaba neden ?
Canlıdaki Belirtiler:
Arkadaşlar yunuslarımın kuyrukları çürüyor ilk önce siyahlaşıyor sonra çürümeye başlıyor.
Akvaryum Kapasitesi (litre):
200 Litre.
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
Bir erkek ve bir dişi yavru yunus ve yanlarında bir erkek yavru sarı prenses.
Filitrasyon:
1200 L\H lik iç filitre.
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Kaya tuzu kullandım yaklaşık iki yemek kaşığı kadar 1 litrelik suda eritip döktüm.
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Haftada bir dip çekimi ve filitre süngeri değişimi.
Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba Arkadaslar
Su an benim yunuslarimin da yuzgec uclarinda kopma yada curume dedimiz sey var.Dediniz gibi mikofish uyguladim ama ana tanka.Simdi dusundumde galiba acele ettim.Ana tanka degilde hasta baliklari diger tanka mi alsaydim?Mikofishte yararli bakterileri olduruyor mu aceba ?
Tesekkur ederim simdiden ...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bakteriyel yüzgeç çürümesi her akvaryumda yaşaya bilen bakterilerin nedeniyle olur.saglıklı balık bundan etkilenmez.Çünkü bakteriden korunmak için yeterli savunmaya sahiptir.Size SERA BAKTOPUR direct yada SERA BAKTOPUR u öneririm. SAGLIKLI BALIKLAR
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kenan arkadasim esas sorum o degildi.Ama cok tesekkur ederim yazdigin icin.
Sera nin ilaclarini herzaman heryerde bulamiyoruz.Hazirda Mikofish vardi ve onu kullandim.Ayrica Mikofish daha uygun fiyat olarakda.Anladigim kadariyla Sera nin ilaclari cok etkili o yuzden genelde sera nin ilaclari tavsiye ediliyo ya da Bu sitenin bi Sponsoru var mi aklima gelmisken ?
Saygilar ...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
arkadaþlar bu tür bakteriyel enfeksiyonlar mantar oluþumlarý ile baþlar. eðer mantar tedavi edilmezse bu bakterileri istediðiniz kadar dezenfekte edin, tekrar üreyebiller. Benim yaþadýðým sorun balýklarýn salongaçlarý arkasýnda önce bayazlaþma sonra çürüyüp yara haline gelme sorunu oldu. Ve ardýndan ölüm tabiki de.Þu anda bi ilaç aldým. Adý "sera mycopur". Bununla önce cilt enfeksiyonlarýný tedavi edip, mantar oluþumlarýný önlemeyi ve ardýndan "sera bactopur" u kullanmayý düþünüyorum. Zaten prospektüsünde "bu tedavi sera bactopur kullanýmý ile tamamlanýr" yazýyor. Açıkcasý bu bilgimi sizlerle paylaþmak istedim. Çünkü bu sýkýntýdan dolayý bende bir hafta içinde 4 balýðýmý kaybettim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ayhan bey,
Diğer forum kullanıcılarımızın verdiği tedavi yöntemlerinin yeterli olacağı kanısındayım ve onlara katılıyorum.Microfish etkili bir ilaçtır ancak imkanınız varsa seranın bakteriyel enfeksiyon ilaçlarını kullanmanızı tavsiye ederim bir çok hastalığın önüne geçecektir.
Eğer dikkate alırsanız bir başka önerimde filtre temizliği yönünde olacak.Haftafa bir dip çekimi ve filtre süngeri demişsiniz.Anlaşıldığı kadarıyla dış filtre kullanmıyorsun kullandığınız iç filtrenin biyolojik filtrasyonu tam yapamayacağını düşünüyorum eğer imkanınız varsa bir dış filtre edinin imkanınız yoksada iç filtrenin süngerini her hafta değiştirmek yerine azda olsa iç filtre süngerine kolonileşen yararlı bakterilerinizi kaybetmemek adına dip çekiminde akvaryumdan aldığınız suyla bu filtre süngerini temizleyiniz.
Umarım balıklarınız en kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar.
Saygılar,iyi balıklar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir