Yunusumu kaybettim
Merhaba arkadaslar,
Yaklaşık 3 ay once sızlerinde yardımlarıyla 90 litrelik bir tankla, akvaryum hobisine başladım ve bugune kadar çok mutlu bir şekilde devam etti, bu hobim. Geçtiğimiz cumartesiye kadar 4 s.p ve 4 nyassae yavrusu vardı. Cumartesi de 4 tane yunus yavrusu aldım (250 lt lik yeni tank yaptırıcağım o yuzden yeni bir tür daha ekledim) Ama bu aksam eve geldiğimde 1 yunusumu, ölü olarak dipte ters dönmüş buldum. Hafta da bir düzenli olarak (yaklasık yuzde 30) dipten su cekiyorum. Günde 3 kez yem veriyotum . Tetra ex 700 dıs filtre ve 100w ısıtıcı var.Sizce bu ölümün sebebi ne olabilir? Acil olarak yapmam gereken bir şey var mıdır? Diğer balıklarımı da kaybetmek istemiyorum.Önerilerinizi bekliyorum.Saygılarımla
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üzüldüm. Kaybettiğiniz yunusunuzda bir anormallik var mıydı? Birde ölüsü koyu bir renk almış mıydı?
Merhaba
Herhangi bir gariplik yoktu, oldukca hareketli balıktı. Ölüsü ise renk anlamında bir değişikliğe uğramamıstı.
100 lt'lik tankla bende yeni basladim..
3 gun önce 6 yunus, 4 s.p, 4 tane de iceman aldim yavru. Bugun yunuslardan 4 tanesi aynen arkadaşın söylediği şekilde öldü. S. Prenses ve iceman de bir şey yok. Neden yunuslar sadece?
Ne yapmam gerekiyor hic bilmiyorum.
Bundan önce sabah 7 ve aksam 7 olmak üzere günde iki kere yem veriyodum(otomatık yem makınesıyle).Ama 4 yunus daha ekledikten sonra yem miktarını arttırmadan öğün sayısını arttırdım.Sizce sorun bu olabilirmi.Eğer günde 3 kez yemlemek fazla ise hemen bunu ıkıye dusureyim.
Saygılarımla..
Murat bey ben günde 5 kere yemleme yapıyorum ve herhangi bir sorun yasamıyorum bence yemleme sayınızda herhangi bir problem yok aslında. Azar azar çok ögün yem vermek her zaman için daha iyidir balıgınız daha çabuk büyür ve gelişir.
Yem oranını ayarlamanız gerekiyor öncelikle.Yemleme zamanlarını 2 veya 3 e ayarlayabilirsiniz.Fakat yem ne az nede çok olmalıdır.2dk tüketebilecekleri miktarda olmalıdır.Ben sabah ve akşam 2 kea yeterli oranda ve düzenli yemleme yapıyorum.Şu ana kadar hiç kaybım olmadı(Maşallah)Dediğim gibi,havalar soğuduğu için nakillere çok çok dikkat etmek gerekiyor.Yunuslar malawi türlerinde en hassas olanlardandır.
Geçmiş olsun saygılar