400 litre de lepistes üretmek istiyorum :'/
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2010 00:28
Merabalar bu siteye ilk mesajım o yüzden abuksubuk olmaması için gayret ediyorum..
resimleri debu akvaryumun
120x65x50 ölçülerinde bir akvaryum aldım içinde harçlık çıkarmak için balık üretmek istiyorum bir kaç tavsiye ve zahmetsiz oldugunu düşündüğüm için LEPİSTES te karar kıldım ve siteyi nerdeyse hatim ettim bi çok şeyi okudum... 40 tane damızlık 13 tane erkek lepistesim aldım.. damızlıkların çoğu 6 cm civarı..
akvaryumu enine tel ile böldüm yani 120x65 şeklinde böldüm... ön tarafa büyük balıkları koyarak gözüme hitap etmesini sagladım arka bölüme 10 litre lik bir şişenin 10 cm çapındaki ağız kızmına yavruların geçebileceği aralığı olan kalın sineklik gibi şeyle kapattım şişenin dibini kestim ve şişeyi kestiğim dip tarafı arkaya gelicek şekilde vantuzlarla cama tutturdum..
planım doğuracak gibi olan balığı alıp şişenin içine atmak ve dogurunca alt file bölümünden yavrusu çıkması sora yavruda arkadaki kocaman bölümde hem güzelce büyür hemde büyük balık olmadıgı için rahat ederler
bi kaç sorum olacak
1 . si bu sistem sizce mantıklı (balıkları kesinlikle tek bir akvaryumda üreticem 20-30 ltrelik tank alıp yavruları oraya koyun demeyin lütfen)
2. si 50 balık aldımfakat şimdiden 5-6 tanesi öldü hepsi aynı şekilde öldü önce durgunlanştılar sora dibe oturdular dipte solungaçlarını sallayıpöylece durdular dokunun balığa hareket edip kaçıyo fakat sora hemen dibe çöküp oturuyo ve 5-6 saat sora öldüler ve ölenlerin hepsi aynı cins vücutları şeffa gibi kuyrukları turuncu..
3. şimdidek şişenin içine 8-9 tane balık attıp arka bölmede şuan 6-7 tane yavru balık var..
kocaman yerde geziyolar
4. aklıma gelen en önemli soru elodea bitkisini burda 5 liraya veriyo akvaryumcu 5-6 dalı çıkmış diyorum ki o bitkiden 4-5 tane alıp akvaryumun bir köşesine sık bi şekilde dikiyim ortada ki bölmeyi kaldırıyım doguran dogursun kaçan yavrullan girsin bitkilerin arasına kalan saglar bizimdir..ortalama 50 tane dogrusa 35-40 kalması benim için kafi..
fakat bu durumda sadece yavruları nası artemia vericem onu bilmiyorum yada bitkinin aralarına kaçan balıklar benim yüzeye atttıgım yemleri nasıl yiyecek
şimdilik büyük balıklara pul yemlerden günde 3-4 kez veriyorum..
okadar balık var fakat daha dogru dürüst dogran yok ilk günden soğumaya başladım :S
jebo\liftech 1500 lt dış filitrem 200 watt ısıtıcım, ufak bir iç filitre dibte dere kumu( milinnde ayırdım ve cok iyi yıkadım)
fikirlerinizi sunarsanız çok memnun olurum malum öğrenciyim harçlık çıkarmam lazım.. hem zevk hem harçlık:)
resimleri debu akvaryumun
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2010 00:47
Benim sana önerim o büyük hacimde çiklet beslemen.Ben şu anda 360 lt de çiklet besliyorum.Benim kar gütme amacım olmadığı için verdiğim ilanlardan sadece yem paramı karşılıyorum.Sanada tavsiye ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2010 00:51
Yok be abicim ben lepistes konusunda ısrarlıyım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2010 00:56
O zaman 2 sene önce beslediğim ve aklımda kaldığı kadar yardımcı olayım.6cm demişsin boylarına.Akvaryumcular genelde üretim balıkları yaşlanınca satarlar.Balık 2-3 aya kalmadan ölür gider.Bence balıklarını gençlerle değiştir.Lepisteste hamilelik süresi var biliyorsun.Bitkiye gelince bitki yerine suyun üstüne rafya koyabilirsin.Yavrular onun içine girip saklanırlar.Ancak bitki almandada fayda var.Aklımda kalan bunlar yardımcı olduysam ne mutlu bana.
Saygılar...
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2010 01:30
Eğer lepistes beslemekte kararlıysanız Furkan beyin de dediği gibi rafyalardan 4-5 top alıp akvaryumun içini komple bunlarla doldurun ve bu şekilde doğan yavrular kendilerine saklanacak yer bulmuş olur. Ayrıca aldığınız balıklar eğer ölmez de yavru verirse ilk aldığınız yavruları kendinize damızlık olarak büyütün. Çünkü muhtemelen o lepistesler artık damızlıktan çıkmak üzeredir ve bir süre sonra damızlık balıksız kalabilirsiniz. Ayrıca yemlemeyi de günlük 2 sefere düşürmenizi tavsiye ederim.
Bitki konusuna gelince eğer bakabilirim diyorsanız bitki de yararlıdır. Ancak bitki biraz bilgi ve emek gerektirir. Eğer bilginiz yoksa o kadar büyük bir akvaryumda hiç bitkiye girmeyin ve rafyayla idare edin.Ayrıca size birşey daha söylemek istiyorum. Eğer üretim yapmak istiyorsanız önünüzde çok uzun zaman var. Ayrıca para kazanmak istiyorsanız hemen sıkılmayın, sabredin. Eğer gerçekten bu işin üstüne düşerseniz iyi paralar kazanabilirsiniz.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2010 07:26
Amacanız üretmek olacağı için eledoa dikip saklananlar saklansın kaçamayanlar yensin diye düşünmeyin bence. Sisteminizi mantıklı buldum işe yarayacağını düşünüyorum. Bitki dikmek yararlı olucaktır fakat dikerseniz yavruların saklanması için değil de diğer faydaları için kullanmanızı tavsiye ederim. Yani demek istediğim şu bölmeyi çıkartmadan büyük balıkların olduğu kısma eledoa dikmeniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2010 12:44
Bütün bölmeleri çıkarıp bolca bitkilendirmenizi öneririm bitkiler gelişip yavrulara korunak oluncaya kadar rafya uygulanırsa yavruların kurtulması için iyi olur.Eledoa ucuz kolay bulunabilen bir bitki ayrıca dropsyi engelleyen bir salgıda salgılıyor.Su mercimeği köy yerlerindeki çeşmelerde bile bulunabilen nitratı iyi tüketen yavrulara korunak olan ve anaçlar için yüksek proteinli bir besindirde aynı zamanda.
Fikrin çok güzel inşallah başarılı olursun
Fikrin çok güzel inşallah başarılı olursun
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2010 13:23
Eğer bitkili yapacaksanız kolay ve hızlı yetişen türleri tercih edin. Bunlardan bir taneside tilki kuyruğu olur bence.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2010 14:40
Bence sadece lepistes değil velifera moly gibi daha büyük boyutlara ulaşabilen canlıdoğuranlarda besleyenki balıklar akvaryumda kaybolmasın.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2010 18:08
Eledoayı kuma dikmeye gerek yok zaten ince taneli kuma dikilen eldoa çürür eldoayı suyun üzerine öylece bırakabilir veya akıntıyla kapıklmasını engellemek için vantuzla camın yüzeye yakın bir yerine sabitleyebilirsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2010 18:26
Bence lepistes üretmek istiyorsan akvaryuma yavru bölmesi yapmalısın.Yanlız doylemeden edemiyecegim oncelikle masallah oyle bir akvaryuda yunus ve sp beslersen cok daha fazla para kazana bilirsin.iyi gunler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2010 19:45
Lepistesin piyasası eskisi gibi değil onun yerine saf ırk kafalı yunus alıp yavrularını satarsanız daha iyi gelir olur gibi geliyor.Ama illa lepisteste ısrarcıysanız rafya kullanabilirsiniz.Sanırım 5 top yeter ona.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2010 21:01
Yorumlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim fakat şimdilik bu kurdugum sistem iyi gibi duruyor.. fakat anlamadıgım bişey nerdeyse hergün birer birer damızlıklarım ölüyo nedenini anlayamıyorum..genellikle durgunlaşıyo kuma çöküyo bi kaç saat sora el-fatiha :(
çoğunda pek bi belirti yok ama fark ettigim çoğu derisinin altında kırmızı kırmızı benek benek oluyo tam cahil tabiri ile iç kanama gibi bişey..ama bir bir gidiyo balıklarım şimdiden 10 balığımı kaybettim.. ilaç falan hiç anlama günde 3 defa pul yemle besliyorum balıklarımı..
ayrıca 10-12 tane balık o kova gibi ters duran bölmede koydum anüs kısımları iyice siyahlaştıgı için acaba okadar kalabalık oldugu için dogurmada sıkıntı yaratırmı şimdiden yavruların oldugu arka bölmede 40 a yakın yavru oldu..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir