Akvaryum Tavsiyeniz ?
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2011 00:15
İlk olarak herkese merhaba :) 15 yasındayım.Daha önce canlı doguran deneyimim oldu.Su sıralar yeni bir bitkili akvaryum kurma dusuncesindeyim.İlk basta karides akvaryumu kurmayı düsünüyordum sonradan tetrazon akvaryumu kurmaya düşünmeye basladım.Aklımda bir takım sorular var.İlk olarak akvaryum hakkındaki düşüncelerimi paylasıcam ondan sonra ise size sorularım sorucam :) Sizden ricam eger hatam varsa düzeltmeniz...
Akvaryum planım:
Akvaryum 60-120 lt arası olacak.
Kum olarak hagen kum.
Bitki olarak java moss kullanıcam.(Ancak bitkiyi sabitleme hakkında bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinriim)
Birde tilki kuyrugu bitkisi kullanmayı düsünüyorum
Filtre olarak ise iç filtre kullanıcam.
Şimdi sorularıma gecelim :
Bitki yetiştirme sabitleme hakkında bir bilgim yok forumdan bakındım sadece bakımını anladım sarma ve sabitlemeyi anlamadım.
Sizce karides akvaryumumu yoksa balık akvaryumumu kurmalıyım ?
Balık akvaryumu kuracaksam içine kesinlikle tetrazon balıgı koyucam ancak tek tür bakmak istemiyorum bu balıgın yanına hangi balık gider ?
Isıtıcı kullanmama gerek varmı ? Evin içi asırı derecede sıcak (Kışta dahil)
Sorularım şimdilik bu kadar,cevaplayan yardım eden herkese şimdiden teşekkür ederim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2011 00:35
Java mossu taşa misina ile sararsın. Karides besliyecem dersen direk mosu akvaryuma at küçük parçalar halinde.Akıntı çok olmazsa kendisi kuma tutunur.Tilki kuyuruğunun kökü yoktur ister kuma göm ister serbest bırak.Ha birde akvaryumu kurunca en az 45 gün balık ekleme denge otursun.Balık ölümlerinin en büyük nedeni bu.Sabır bu işin altın kuralı...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2011 00:50
İlk olarak yardımınız için teşekkür ederim.peki bu sarmadan moos u atma olayını tetrazonlarda vs. yapamazmıyız? Birde tetrazonlarla hangi tür balıklar anlasır ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2011 00:58
Sarmadan tutma balıklada olur ama bazı bılklar tutunmdan oynatabiliyor.Gerçi 45 günlük balık koymama işini uygularsan bu sürede tutunur diye düşünüyorum.Ama yumak halinde atma. Küçük dallara ayırıp kumun üzerine bırak.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2011 00:59
Tamam cok saolun peki balık secimi hakkındaki düşünceleriniz söyleyebilirmisiniz ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2011 01:02
Tamam veridiginiz bilgiler için teşekkür ederim :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2011 01:25
Isıtıcı mutlaka kullanmalısınız. Evin içi aşırı sıcak diyorsunuz,ama burda önemli olan sıcaklığın çok olması değil..Akvaryum ısısını sabit tutmaktır. Ayrıca tekrazon ısıya karşı hassas bir balıktır. Bu yüzden ısıtıcı şart. Zaten çokta pahalı değil. 100 Watt işinizi görür. 15-20 TL civarı fiyatı var.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2011 01:37
Bildiğim kadarıyla tetrazonların sağı solu belli olmuyor genelde tek tür beslemeyi öneriyorlar,öte yandan sayıları çok tutulduğu zaman sakin davrandığını diğer balıklara bulaşmadığınıda söylüyorlar fakat işinizi sağlama alın tek tür besleyin derim ben.Şahsen benim başımdanda şöyle bir olay geçti,betta büyük bitkili akvaryumlarda diğer balıklara bişe yapmaz derler benim 100lt akvaryumumda tek yaşayan betam yanına eklediğim platilerin daha 5 dk geçmeden birinin sol yüzgecini kopardı diğerini gövdesinden yaraladı...Yani belli olmuyor sonra canınız sıkılmasın
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2011 09:52
Isıtıcı mutlaka kullanın , alabildiğiniz en büyük tankı alın.Büyük tanklarda dengeyi stabil tutmak daha kolaydır.Canlı uyumu konusunda forumda bilgiler mevcut , sürü balığı penguen , Platy türlerini koyabilirsiniz.Beta önermem .Dip için panda çöpçüde uygun olur..YUkarıda arkadaşında belirttiği gibi 1 seferde bütün balıkları koyun , kurulumu tek seferde bitirin .Sonradan eklediğiniz her malzeme , balık veya bitki çok büyük risktir.Hastaliğa bir davetiyedir.Mümkünse dış filitre edinin , kum olarak kesinlikle renkli kumlar almayın , plastik bitki kullanmayın .Bitki konusuna gelince moss için mangrov kökü alın ona bağlayın ,siz misina ile bağlayın zaman içerisinde kendi tutunur ayrıca canlı doğuranlar için suyun sertliğinide düşürür , arka kısımlar için uzayan bitkiler tercih edin , ön kısımları balıklara bırakın .Dere kumu bitki beslemek için idealdir.Ama kum üstü köksüz bitkiler için silis kumda olabilir.Tankın yüksekliği 40 cm geçmesin aydınlatmayı min. 2 floresanla yapın 1 flo 8 saat , ikincisi 4 saat civarında yansa yeterli gelir , bitkilerin gelişme sürecine bakarak bu süreyi zamanla oturtursunuz.Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir