Akvaryumda Asrın Kazasını Yaptım :(


memoleeÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 21
memoleeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2012 15:59
Merhabalar,

Arkadaşlar dün akşam kaza sonucu asrın hatasını yaptım.

Kısaca anlatayım ;

Akvaryumumda 2 adet pengasus denen köpek balığından var. 25- 30 cm boylarında
avuç büyüklüğünde 2 melek balığı
4 adet amerikan ciklet
6 adet karışık ciklet
2 vatoz
5 adet kadar 10 cm üzeri japon balığı

bu balıkların akşam akvaryumunu temizledim bu arada akvaryum ebadı 100x45x40 sanırım neyse suyunu tekrar doldurdum sonra balıkları suya koydum. Devamında arkadaşların dediği kaya tuzu olayı aklıma geldi. Duyduğuma göre kaya tuzu katılan akvaryumda bakteri olmazmış ayrıca akvaryum koku yapmazmış. Neyse sonuç olarak akvaryum suyuna ortalama 20 litreye 1 yemek kaşığı gelecek kadar kaya tuzu koymak için önce kaya tuzlarını cezvede su ile kaynatarak erittim devamında soğuyan tuzu akvaryuma dikkatlice döktüm. Sonra tam cezveyi döktüm balıklar tuhaf hareketler yapmaya ve kaçışmaya başladılar. Ne oldu bunlara gibisinden düşünürken hanım geldi. O cezvede yaptığın suyu akvaryuma dökmedin değil mi dedi. dedim döktüm. sen ne yaptın dedi. iyice afalladım. ne vardı o mutfaktaki kavanozda dedim. o dedim kaya tuzu değilmiydi dedim. Ne dese beyenirsiniz. Geçen yıldan kalma limon tuzuymuş onlar... baya zaman kaldıkları için limon tuzları kırıla kırıla tıpkı kaya tuzuna benzemiş. neyse durumu anlayınca hemen balıkları akvaryumdan çıkardım temiz bir su olan kovaya aldım. Sonra 1 metrelik bu akvaryumumdaki suları boşalttım. olabildiğince suyu boşalttım. Sonra bol miktarda havlu kağıt ile kumlara bastırarak onların barındırdığı sularıda aldım. burada belirteyim. Ben kumları limon tuzu sonrası yıkamadım. sadece kurulayarak suyunu aldım. Karışım suda maximum 4 dakika kadar kaldı ve geri boşalttım akvaryumdan.

şimdi sonuç olarak
3 japon balığı 10 cm lik öldü
6 adet değişik tür ve renkteki ciklet balığı öldü. (2 cm civarı boydaydılar)

bu arada ölen balıklarda şöyle bişey gözlemledim ve ölmeyenlerde...
Balıklar resmen kusuyolar ve garip bi şekilde katı cıvık arası idrar yapıyorlar. Olay anından sonraki yarım saat içinde oldu. Bu kusma ve idrar olayını yapan balıklar kurtuldular. yapamayanlar öldü.

şuan ise yaşayan balıklardaki durum şu şekilde

Köpek balıkları sabah olduğunda normale dönmüşlerdi
2 melekten büyük olan normal diğeri ise durgun hayata küsmüş gibi halen
2 japon balığım kaldı onlar normal gibi  ama hareketleri eskisi gibi değil halsizler melek gibi
2 vatozum durumdan en ufak etkilenmedi.
gariptir 4 adet amerikan ciklet vardı 3 cm anca gelirler 1 aylık yavrular. bunlar ise durumdan zerre etkilenmediler.

şimdi merak ettiğim ve sizlerden istediğim yardım şöyle

akvaryumdan bozulan suyu boşalttıktan sonra tek yıkamadığım şey kumlar olmuştu.
bu kumlar halen limon tuzundan ötürü balıklara zarar veriyor olabilir mi?
oluşan bu kirlenmeyi nasıl giderebilirim. Yemeğe fazla tuz atıldığında tuzu gidermek için patates atarlarya bu tarz bişey akvaryumda yapılabilir mi? yardım edebilirseniz çok memnun olurum.
5 yaşında kızım var. O balıkları çok seviyordu. Dün akşam öldüler diye çok ağladı. Kandırmak için uyuduklarını söylesemde yemedi... Bugün bi arkadaş papağan ciklet verecek 1 karış boylarında 2 adet şimdi onları ortama kattığımda kumdaki limon tuzu kalıntısından etkilenirmi yada yine öncede dediğim gibi diğer balıklar etkileniyor mu?

cevaplarınızı bekliyorum.

KIZIMLA YASTAYIZ...!



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ramses77Çevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 411
ramses77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2012 16:05
Balık listenizi gördüm ve devamını okumadım ama kusura bakmayın tek tanka amerikan çikletlerinin yanına karışık çiklet dediğini muhtemelen malawi koymuşsunuz hadi diyelim olabilir, insaf japon konur mu o tanka??? Japonları yaşatır mı amerikan çikletleri?? Japon hiçbir balıkla lepistes dahil beslenemez tek tür olarak bakılmalıdır. Köpekbalığı vs.... Hele hele avuç büyüklüğünde meleklerin yanına ufak çiklet ve japon koymuşsunuz ki onları melekler öldürmüştür ya da meleklerin oluşturduğu stres. Melek gece görme yeteneği olan, çok hızlı yüzebilen en iyi yavru avcısı olan bir amerikan çikletidir. Asrın hatası dediğini kirlenme vs. değil asıl balıklarınız...

Amerikanlar biraz daha az etkilenmişlerdir kavga gürültüye dirençlilerdir. Ayrıca kalabalık ve uygunsuz türlerin bir arada beslenmesi, su bozukluğu, sıcak-soğuk su gibi olumsuz koşulları en iyi amerikanlar ve japonlar tolere eder. O açıdan dayanmışlardır ama diyorum ya tankınız baştan sonra yanlış. Daha dekoru, aydınlatmayı, akvaryumu nasıl bir yere koyduğunuzu, dış filtre ve iç filtre durumlarını, ne tür yemler verdiğinizi vs vs. sormadım bile. Yem bile başlı başına bir problem çünkü etçil çiklet, bitkisel beslenen çiklet, bambaşka özel yemlerle beslenen japon ve vatoz gibi alakasız balıklara ne yemi attığınız da çok merak ettim. Forumdaki konuları biraz araştırınız ve kızınızdaki hayvan sevgisini hayalkırıklığına ve üzüntüye dönüştürmeyiniz lütfen.Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya dilim döndüğünce anlatmaya çalışırım,üstelik aynı şehirdeyiz. Lütfen kızınızı bu hobiden ve sevgiden soğutmadan araştırıp öğrenip gerekenleri yapınız. Tekrar geçmiş olsun, saygılarımla.ramses772012-09-06 16:15:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DeJaNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/05/2011
İl: Izmir
Mesaj: 492
DeJaNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2012 16:11
Çok geçmiş olsun;
Birincisi Balık türleriniz tam bir facia
 
 
İmkanınız varsa ve işinizi garantiye almak açısından bahsettiğiniz akvaryumu ve içersindeki herşeyi elinizin dayanacağı en yüksek sıcaklıkta bir kaç sefer iyice yıkayınız.
 
Yaklaşık bir yıl önce ne olduğunu bilmediğim bir sorundan japon balıklarımın %80 kaybettim. Ne yaptıysam balıklarım üçer beşer öldüler.
 
En sonunda kalan son üç Ryukinimi bir arkadaşıma verdim 2 haftalığına. Akvaryumu ve içersindeki herşeyi size bahsettiğim gibi ciddi sıcak suda yıkadım. Kumları iç filitreyi ve ne varsa güneşte 2 gün kuruttum. Tankı doldurdum filitre çalışır vaziyette 2 hafta bu şekilde tuttum.
 
Bakteri oluşumu için balıkları eklemeden 24 saat önce Seranın bakteri kültürünü döktüm 24 saat sonra balıkları koydum.
 
Sorun her neyse bitti...
DeJaN2012-09-06 16:12:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BerkanCerciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1295
BerkanCerciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2012 16:16
Kısaca anlattığınız makalenin tamamını okudum .Öncelikle geçmiş olsun bu tuz ve ilaçlama konusunda nerdeyse herkez hata yapmıştır ve yapmaya devam ediyordur.Siz kaya tuzu sandığınız tuzu kaynattığınızı söylediniz o tuz zaten suyun içinde çözülmüştür.Fakat H2O nun içine başka bir madde karıştığı için H2Onun içindeki partüküller tamamen dibe çökecektir.Yani suyu tamamen boşaltsanız bile limon tuzunun %50 si taşların içinde.Siz çok büyük ihtimalle dinlendirilmemiş çeşme suyu koymuşsunuzdur çeşme suyunun içinde bulunana demir limonla birleşince zaten nötrlenecektir.Bu nötrlenmeyide su hazırlama prepatı kullanarak giderebilirsiniz.Taşların değişimine gerek yok ancak o limon tuzu ancak 2-3 hafta sonra akvaryumunuzu terkeder.Haftalık su değişim miktarını arttırın örn. %25 ise %35 yapın.Dış filtreninizin içinde aktif karbon var ise 2-3 gün sonra değiştirin.Yok ise ekleyin.Durum düzelicektir

Balıklara gelice balıklar suyun içindeki nitratı alır 1 O2 koparır ve dışarı bir miktar nitrit atar.Bu atış sırasında balıkların solungaçlarından giren limon tuzu ciğerlerini yakmıştır balıklar yüksek oranda nefes zorluğu yaşamış ve yanmadan dolayı ölmüşlerdir.Kalan sağlarda o2 yetmezliği yaşanacak o2 yeterli gelmeyince bağışıklık çökecektir.

Tedavi olarak balıkları önce moralize etmeniz gerekecek akvaryumun camına sık sık yaklaşın onlara o yeter. Balıklara multi vitamin verinki ciğerleri (solungaçları)çabuk düzelsin.Yemelrin kalitesini arttır malı günde 2 öğün ise 3öğüne çıkarmalısınız.O2yi 7/24 açık bırakmalısınız.Balıklarda demir eksikliğini gidermek amacıyla balıklara canlı yem verin bu kurtcuk,su piresi,artemia olabilir.

Yardımcı olmaya çalıştım İnşAllah en kısa zamanda düzelir kavaryumunuz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ramses77Çevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 411
ramses77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2012 16:32
O akvaryumda hiçbir sorun olmasa bile ölümler kaçınılmazdır. Gerek sayı gerek tür, gerekse yemlemeden dolayı. Dostumuz sorunu limon tuzuyla anlattığı için doğrudan ona yöneliyorsunuz yorum yaparken ama değişmeyen bir gerçek var bu tank asrın hatası yapılmasa da, herşey sterilize edilmiş olsa da o balıkların %80'i için kabus olacaktır..İlkokuldan beri akvaryumlarım var bunu bilir bunu söylerim, o kızımızın duygularını da çok iyi anlarım o yüzden hassas noktama dokundu konu :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

memoleeÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 21
memoleeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2012 16:36
ramses77
Akvaryuma yeni başladık. Akvaryumu ve içindeki balıkları sahibinden deki bi ilandan aldım. Bol çeşitlilik ordan geliyor. Çok bu işlerden anlamadığım için normal karşılamıştım. Geçen haftada aldığım o akvaryumda köpek balıkları rahat edemedi düşüncesi ile 1 metrelik akkvaryuma geçtim. Bu arada cikletlerin zararlı olduğunu bilmiyordum ve 2 gün önce petshop tan almıştım. Sonra öğrendim zararlı olduklarını ve bu hafta sonu onları depodaki eski akvaryumu kurarak yeğenlerime hediye edecektim. Fakat ömürleri yetmedi sayemde :'( 30 yaşında bi adam olarak akvaryum benim neyime demeye başladım. Şuan sağ kalanlarıda yeğenlere şutlayıp eski günlerime geri döneyim diyorum. Fakat aksilik bu ya benim ufaklık çok seviyor. Balıkları atamıyorum. Öte yandan cikletler ile ilgili olarak şunu dicem yavru ciklet olmalarından mıdır bilmiyorum çok güzel geçiniyorlardı diğer balıklarla... yani kimse kimseyi kovalamıyordu. Melekler çok büyük olmalarına rağmen cikletlere saldırmıyorlardı. Akvaryum alabildiğine barışçıl bir atmosferdeydi. Tabi cellatları olarak ben gelene ve onları katledene kadar :'( yaw düşündükçe kendime uyuz oluyorum. Şimdi akvaryum kumunda azda olsa kalan limon tuzunu düşünüyorum. Zarar verecek mi diye :( gerçi elimden geldiğince temizledim. akvaryum 2 kere su doldu boşaldı. Bugün 3 üncü kez suyu boşaltıp dolduracam. Dinlenmesi için damacanalara su koymuştum.

Neyse sonuç olarak durum böyle :(((((

DeJaN
Değerli yorum ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bu akşam suyu tekrar değiştirip balıkları gözlemleyeceğim. Yine durgunlukları devam ederse ben malum limon tuzu kalıntılarından olduğunu düşünerekten elimdeki eski akvaryuma balıklarımı alarak sizin tavsiyelerinizi uygulamaya başlayacağım.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ramses77Çevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 411
ramses77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2012 16:38
Yemlerin içeriği ve farklı tür beslenmeye gerek duyan balıkların hepsine aynı anda hitap edememek sorun kalitesi değil. Ayrıca oksijeni 7/24 açık bırakmalısınız ne demek? Zaten öyle olmuyor mu? Hele hele çiklet besleyen ve kısmen kalabalık bir tankta ne yapacaktı ki kapatılabilir mi ki de sanki normalden farklı bir çözüm yöntemiymiş gibi öneriyorsunuz ben anlayamadım açıkcası. Moral olayına da gelecek olursak, Fatih Terim'in yürüyün aslanlarım, saldırın koçlarım diyerek UEFA Kupasını almasıyla baştan yanlış olan türlerin moralle düzelip kardeş kardeş geçineceklerini beklemek ve sorunsuz yem verilebileceğini düşünmek tamamen hayalperestliktir. Sürç-i lisan ettiysem affola ama yazdıklarınızın bir kısmı doğruyken bir kısmı hakikaten alakasız geldi bana...Saygılarımla..

[QUOTE=memolee]ramses77
Akvaryuma yeni başladık. Akvaryumu ve içindeki balıkları sahibinden deki bi ilandan aldım. Bol çeşitlilik ordan geliyor. Çok bu işlerden anlamadığım için normal karşılamıştım. Geçen haftada aldığım o akvaryumda köpek balıkları rahat edemedi düşüncesi ile 1 metrelik akkvaryuma geçtim. Bu arada cikletlerin zararlı olduğunu bilmiyordum ve 2 gün önce petshop tan almıştım. Sonra öğrendim zararlı olduklarını ve bu hafta sonu onları depodaki eski akvaryumu kurarak yeğenlerime hediye edecektim. Fakat ömürleri yetmedi sayemde :'( 30 yaşında bi adam olarak akvaryum benim neyime demeye başladım. Şuan sağ kalanlarıda yeğenlere şutlayıp eski günlerime geri döneyim diyorum. Fakat aksilik bu ya benim ufaklık çok seviyor. Balıkları atamıyorum. Öte yandan cikletler ile ilgili olarak şunu dicem yavru ciklet olmalarından mıdır bilmiyorum çok güzel geçiniyorlardı diğer balıklarla... yani kimse kimseyi kovalamıyordu. Melekler çok büyük olmalarına rağmen cikletlere saldırmıyorlardı. Akvaryum alabildiğine barışçıl bir atmosferdeydi. Tabi cellatları olarak ben gelene ve onları katledene kadar :'( yaw düşündükçe kendime uyuz oluyorum. Şimdi akvaryum kumunda azda olsa kalan limon tuzunu düşünüyorum. Zarar verecek mi diye :( gerçi elimden geldiğince temizledim. akvaryum 2 kere su doldu boşaldı. Bugün 3 üncü kez suyu boşaltıp dolduracam. Dinlenmesi için damacanalara su koymuştum.

Neyse sonuç olarak durum böyle :(((((

DeJaN
Değerli yorum ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bu akşam suyu tekrar değiştirip balıkları gözlemleyeceğim. Yine durgunlukları devam ederse ben malum limon tuzu kalıntılarından olduğunu düşünerekten elimdeki eski akvaryuma balıklarımı alarak sizin tavsiyelerinizi uygulamaya başlayacağım.


[/QUOTE]

Hocam kendinizi üzmeyin ve pes etmeyin. Hallederiz yeterki o kardeşimiz sevmeye devam etsin.Siz dışardan barışçıl zannedersiniz ama gece neler olur neler o tankta...Ayrıca balıklar strese girdiklerinde sapasağlamken, su harikayken bile ölürler..Yani kağıt üzerinde herşey ideal, balıklar sakin görünüyor kimse kimseye dokunmuyor diyerek olmuyor..Çiklet zararlı olduğundan değil, amerikan çikletleri ki melek de girer sert ve bölgeci balıklardır. Boyutları büyüdükçe işin rengi apaaçık ortaya çıkardı zaten, örneğin koca akvaryumda iki balık yarısını tutup ötekileri diğer yere hapsederse ve onlar da kendi aralarında gerginlik yaşarsa burdan sağlıklı balıklar çıkması mümkün olmaz.Önce akvaryumdan ne beklediğinize bir karar vermelisiniz. Buna bağlı olarak balık/bitki vs. herneyse balık türleri belirlenmeli, ona göre filtrasyon, akvaryum ısısı ve ışığı, ona göre uygun ve kaliteli yem ve uygun yem diyeti yapılmalı. yoksa koy 5 balığı at yemi kardeş kardeş geçinsinler olmuyor. Birisinin su değerleri ötekini tutmuyor, yem ihtiyaçları birbirine uymuyor, tek eşli ya da çokeşli olmaları ve ona göre erkek-dişi sayıları, ona göre akvaryuma koyulacak dekor (kaya, bitki, kumun cinsi, testi vs.) değişiyor. Daha çok şey sayarım ama zor değil bir kere de yaptınız ve oturttunuz mu offf her akşam karşısında 2-3 saat geçirirsiniz ki kendinize şaşarsınız. Kötü alışkanlıklarından kurtulan çok yetişkin tanıyorum, çocuklar üzerindeki olumlu etkilerini siz düşünün! Ben bu konuda yardıma hazırım, malzeme akvaryum ve amerikan çikleti vermeye kadar... Damızlık ve çok güzel rainbowlarımdan verebilirim mesela..Amerikan bambaşkadır bütün gün 10 saat gördüğü eşime değil balıklarla akvaryumla ilgilenen bana şirinlik yapar, elimi öper, beni görünce ne yapacaklarını şaşırır, üstelik akşamları sadece 2 saat gördüğü halde... Bana özelden yazabilirsiniz..Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DeJaNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/05/2011
İl: Izmir
Mesaj: 492
DeJaNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2012 10:29
[QUOTE=memolee]ramses77
Akvaryuma yeni başladık. Akvaryumu ve içindeki balıkları sahibinden deki bi ilandan aldım. Bol çeşitlilik ordan geliyor. Çok bu işlerden anlamadığım için normal karşılamıştım. Geçen haftada aldığım o akvaryumda köpek balıkları rahat edemedi düşüncesi ile 1 metrelik akkvaryuma geçtim. Bu arada cikletlerin zararlı olduğunu bilmiyordum ve 2 gün önce petshop tan almıştım. Sonra öğrendim zararlı olduklarını ve bu hafta sonu onları depodaki eski akvaryumu kurarak yeğenlerime hediye edecektim. Fakat ömürleri yetmedi sayemde :'( 30 yaşında bi adam olarak akvaryum benim neyime demeye başladım. Şuan sağ kalanlarıda yeğenlere şutlayıp eski günlerime geri döneyim diyorum. Fakat aksilik bu ya benim ufaklık çok seviyor. Balıkları atamıyorum. Öte yandan cikletler ile ilgili olarak şunu dicem yavru ciklet olmalarından mıdır bilmiyorum çok güzel geçiniyorlardı diğer balıklarla... yani kimse kimseyi kovalamıyordu. Melekler çok büyük olmalarına rağmen cikletlere saldırmıyorlardı. Akvaryum alabildiğine barışçıl bir atmosferdeydi. Tabi cellatları olarak ben gelene ve onları katledene kadar :'( yaw düşündükçe kendime uyuz oluyorum. Şimdi akvaryum kumunda azda olsa kalan limon tuzunu düşünüyorum. Zarar verecek mi diye :( gerçi elimden geldiğince temizledim. akvaryum 2 kere su doldu boşaldı. Bugün 3 üncü kez suyu boşaltıp dolduracam. Dinlenmesi için damacanalara su koymuştum.

Neyse sonuç olarak durum böyle :(((((

DeJaN
Değerli yorum ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bu akşam suyu tekrar değiştirip balıkları gözlemleyeceğim. Yine durgunlukları devam ederse ben malum limon tuzu kalıntılarından olduğunu düşünerekten elimdeki eski akvaryuma balıklarımı alarak sizin tavsiyelerinizi uygulamaya başlayacağım.


[/QUOTE]
Moralinizi bozmayın çünki canlı kaybı ben bu işin ustasıyım diyenin bile başına gele bilcek bir olay.
Beslediğimiz canlılar Kedi Köpek değil. İnsanların en büyük hatası balık beslemenin çok basit bir olay zannetmeleri. Akvaryumda balık beslemek evinde hayvan beslemenin nirvanasıdır. Çok özel bir ilgi gösterilmesi grekmektedir. Yem vermenin dışında yaşadıkları suyun dengesini onlar için yaşanabilir kılmak gibi çok büyük bir zorunluluğumuz var.
 
Yazdıklarım sizi korkutmasın o suyu dengede tutmak aslında çok basit bazı kurallar içeriyor.
 
Mesela Hangi balık türü hangi akvaryumda ve ne tarz bitki kum ve obje ilen bakılır. Bu balıklar için kaç litre su gerekir. Tanktaki su değişim miktarı beslediğiniz türlere göre değişiklik göstericeği için gene hangi tür balık besliyorsanız nekadar % su değişikliği gerektiği. Suyun filitrasyonu için nasıl bir iç-dış filitre yada sup sistemi gerektiği. Balıklarınızı beslediğiniz yem çeşitleri...
 
Bunların hepsini öğreneseye kadar malesef herkez bazı canlılarını kaybediyor.
 
Size tavsiyem bol bol bu kanuları okuyun beslemek istediğiniz türün en uygun bakma şartlarını iyice araştırın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

memoleeÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 21
memoleeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2012 12:00

Merhabalar arkadaşlar.

Büyük bir mutlulukla söyleyebilirimki akvaryumumdaki kirlenmeden ve akvaryumdaki son demlerine gelmiş balıklarımı ölmekten kurtardım.

Kurtarma işleminde bir sıvı kullandım o sıvı en başta elimde olsaymış eminim bu kadar kayıp vermeyecektim. Zira sıvı gerçekten ilginçti...

Gelişmeleri fotoğrafladım. Şimdi benzer durumu yaşayabilecekler için paylaşıyorum. Başına gelenler bari benim gibi kayıpları için üzülmesin..........!


Gün 1


akvaryum 130 litre kadar su alıyor. Ben içindekileri yıkayarak (kum hariç) suyu değiştirdim. Bu arada akvaryumun suyunu en son damlasına kadar 3 kez değiştirdim. Aralarda su eksiltip geri tamamlama işlemi yaptım. Bu arada yine belirtiyim her su değiştirmede kumları akvaryumdan çıkaramadığım için üzerlerindeki suyu iyice alabilmek için havlu kağıt peçete vasıtası ile kumları kuruladım ve son damlaya kadar suyu boşalttım. 3 kere suyu değiştirmiş olmama rağmen suyun sürekli hali aşağıdaki resimdeki gibi oldu. Bu hale gelmesi ortalama 8 saat kadar sürüyor. İlk değişimde herşey normal İlerleyen saatlerde aşağıdaki gibi bulanıyordu. Balıkların durumu ise her geçen saat daha da kötüye gidiyordu.... :(((





İlgili sorunun yakından görüntüsü




2 nci gün.

Akvaryumda yine bulanma başladı. Ama garip olan bu kez akvaryumun her yerini hava kabarcıkları kapladı. Buna hiç anlam veremedim. Bahsettiğim hava kabarcığı aşırı yoğundu  dahası balıklarıda kaplamıştı. Balık gezinse dahi üzerinden uçup gitmiyordu. Resimleri aşağıdadır.


[URL=http://www.resimup.net]http://img31.resimup.net/di/FPHJ.jpg">[/URL]

 

[URL=http://www.resimup.net]http://img32.resimup.net/di/0ELT.jpg">[/URL]

Bu resimdeki balık tamamen siyah renge sahip bir balık fotoları cep telefonumla çektiğim için resimde belli olmamış ama üzerindeki o beyazlıklar tamamen hava kabarcıkları ile kaplı olan kısımlardır. Bu hava kabarcıkları üzerinden uçup gitmiyordu.

[URL=http://www.resimup.net]http://img27.resimup.net/di/YA7F.jpg">[/URL]

 

Su yeni değiştirmiş olmama rağmen ilk saatlerde bulanmaya başladı. Kabarcıklarda artıyor.

Bu arada balıklar daha da kötüye gitti. Dahası bir Japon balığı daha sizlere ömür.

[URL=http://www.resimup.net]http://img11.resimup.net/di/WJ7N.jpg">[/URL]

 

3 ncü gün.

 

Artık paranoya hat safhalarda herkezden bir umut sormaya başladım. Durumu nasıl düzelteceğim gibisinden. Sora sora en sonunda Mahallemizdeki bir balıkçıyı buldum. Etimesgut merkezde altunbilekler market açıldı onun hemen ilerisinde asfalt seviyesinin hemen altın çok eski bi binanın altında bir balıkcı var. Balıkçının açık adresini öğrenince veririm. Neyse bu balıkçıya gittim durumu anlattım. Beni sakinleştirdi ( bu arada karşılaştığım kişi oranın binde bir gelen gerçek dükkan sahibi… Neyse dükkan sahibi inşaat mühendisiymiş oturduk konuştuk. Özet olarak dediki senin durumun dedi basit bir su kirliliği sadece dedi. Çok kasmana gerek yok çözeriz dedi. Biz dedi Alışveriş merkezlerindeki dev akvaryumları vs temizleriz dedi. Artı olarak alt katımızda dev üretim tesisimiz var dedi. Neyse anlattı anlattı anlattı baya bilgiliydi. Dedim ben ne yapacam önerin nedir dedim. Dediki biz evlerede hizmet veriyoruz dedi. Adres bırakırsın gelir akvaryumunu cüzi bir bedele temizler içerisini dezenfekte eder balıklarını kurtarırız dedi. Tamam dedim buyurun gelin adresimi vereyim dedim. O da akvaryum ebadını sordu dedim 1 metrelik akvaryum dedim. O da küçükmüş onu sen çözersin bize gerek yok dedi. Bende çözsem böyle buralara gelmezdim dedim. Neyse sonuç dükkanın deposuna indi bi bidonla geri döndü. Sonra bir pet şişe buldu yarısına kadar o sıvıdan koydu. Bana verdi. Dedi ki işte bu sıvıdan birazakvaryuma dök dedi. Sonra değişimi fark edeceksin her şey yoluna girecek dedi. Buraları özetliyorum. Konu çok uzundu J …. Sıvıyı aldım (ücret istemedi) eve gittim akvaryuma döktüm. Yaklaşık 1 çay bardağı kadar döktüm. Sonra ilk yarım saatte balıklardaki uyuşukluk gitti yüzmeye başladılar. Ertesi sabah deneme amaçlı azcık yem attım. Yine sıvı öncesi gibi attığım yemleri yemediler. İşe gittim. Akşam geri geldim. Hanım kapıyı açar açmaz içeri vınladım ve akvaryuma baktım. Balıklar tamamen normallerdi. Hemen yine denemek için çok az bi yem attım. İlginçtir yemler kuma inmeden kapıştılar. Çok piss sevindirik oldum burada… Neyse su yine bulanmıştı. Rakı kıvamına gelmişti su fakat balıklarda bir anormallik yoktu.

 

3 üncü gün yaşananların resimleri ;

 

Balıkçıdan aldığım o sıvı bu işte  mükemmel bişeydi…

 

[URL=http://www.resimup.net]http://img47.resimup.net/di/AFXU.jpg">[/URL]

 

Bir çay bardağı kadar döktüm ve böyle oldu.

 

[URL=http://www.resimup.net]http://img66.resimup.net/di/47PS.jpg">[/URL]

 

[URL=http://www.resimup.net]http://img21.resimup.net/di/98T1.jpg">[/URL]

 

4 ncü gün.

 

Resimlere gerek olduğunu düşünmediğim için çekmedim. Burada sadece anlatımı yapayım.

Akvaryuma sıvıyı döktüğüm günün sabahı balıklar normalleşmişti fakat su yine bulandı ve artık mor bir rakı gibiydi. Tekrar akvaryumun suyunu boşaltmak istedim. Fakat şehir dışına çıkacak olmam ve zamanımın olmamasından ötürü suyu değiştiremedim. Hali ile üzülerek onları o halde bırakıp çıktım. Çıkmadan hanıma baya bişeyler anlattım. Kirlenme artarsa akvaryumu yarıya kadar boşalt tekrar dinenmiş sular ile doldur vs vs vs … Diyerek çıktım yola ve Ankara yı terk ettim. Ertesi gün geri geldiğimde ŞOK OLDUM. Anlatamam nasıl bir şoktur. Balıklar tamamen normaldi hepsi inanırmısınız yerlerinde duramıyorlardı. Enerji patlaması yaşamış gibiydiler. Suya gelince su hanımın dediğine göre kendiliğinden normale dönmüş. Burada normalden kastımız şu şekildedir. Su ilk resimlerdeki gibi bulanıktı tek fark sadece mor bir bulanıklılık vardı. Balıkları nerede ise göremiyordum. Buna rağmen şehir dışından döndüğümde gördüğüm manzara inanılmazdı çünkü bulanıklılık yoktu. Balıklar kıpır kıpırdı. Eskisinden daha fazla iştahlıydılar. Sudaki mor renk artık gitmişti. Hanıma sordum su değişimi yada akvaryumda temizlik yapmamıştı. Su kendiliğinden berraklaşmış. Bu arada yine şaşırdığım konu akvaryumdaki onca mor renkten sonra akvaryum içerisindeki kumlar kayalar vs hiç birinin rengi bozulmamıştı mor renk sanki buhar olup uçmuş garipdi.

 

Neyse sonuç olarak bu şekilde kızımla akvaryumumuz düzeldi. Çok mutluyuz şimdi kızımı sevindirmek için biraz Japon balığı alacam iri olanlardan. Yada sahibinden.com da gördüm birisi melek balığı satıyor. Onlardan 5 adet kadar almayı düşünüyorum. Şimdilik kararsızım belki hem melek hem Japon alabilirimde…


ARANIZDA SATAN OLURSA YABANCIYA GİTMEYİM. SİZLERDEN DE ALABİLİRİM.

 

Benden durumlar böyle umarım başka arkadaşlarada hikayenin faydası olur.

SON OLARAK AKVARYUMCUNUN ADRES BİLGİLERİNİ KONUŞTUĞUM ADAMIN BİLGİLERİNİ VE O SIVININ ADINI SİZE ÖĞRENİP YİNE BURADAN PAYLAŞIRIM.



Arkadaşlar onca resim yükledim. Onları adult içerikli algıladılar sanırım ki silmişler :(((


Ben yine bakmak isteyenler olur ise diye tüm resimleri bi siteye yükledim aşağıda yer alan adresten indirip inceleyebilirsiniz.


http://www.dosya.tc/server21/AoBQpk/T_mSilinenResimlerVeFazlas_.rar.html



memolee2012-09-10 12:12:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ramses77Çevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 411
ramses77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2012 18:35
Pazar günü buluşmaya mangala neden gelmediniz? Elvankentten ben arabayla gittim 2 dostumuzu da aldım sincan'dan, sanırım etimesgut'ta oturuyorsunuz sizi de alırdım, hem tanışır kaynaşır hem de detaylı ver uzunca bilgi alabilirdiniz. Mangalı, sohbeti ve paylaşımları da kaçırmazdınız. Bu arada hem melek hem japon alabilirim diyerek hala çok büyük yanlışlarda olduğunu gösterdiniz. Hocam japon tek olarak beslenmesi gereken bir balıktır. Melek de amerikan çikletidir etçildir..Bu balıklar aynı tankta yaşamamalıdır, huyları suyları, su değerleri, yem gereksinimleri vs vs. bambaşkadır. Bu arada resimleri açmadım henüz ama bahsettiğiniz büyük ihtimalle hepimizin yıllardır ezbere bildiği metilen mavisindir..Lütfen biraz araştırıp danışın ondan sonrası çok kolay gelişecektir.Biz mümkün mertebe buralardayız.Saygılarımla.. ramses772012-09-10 18:41:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Aykut GnyÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 96
Aykut GnyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2012 18:37
Bu konu Altında önerileri ve tavsiyelerini sunan  abilerime çok teşekkür ediyorum hepsini sonuna kadar okudum ve çok faydasını gördüm. Takipçinizim.

Sarı prensesve ıceman balıklarımın yanına bir tane pengasus atsam nasıl olur ?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ramses77Çevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 411
ramses77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2012 18:50
Pangasus yani köpekbalıkları gözleri iyi görmeyen dolayısıyla çok sivri ve sert dekorlarla beslenmemesi gereken, çok büyüyebilen ve haliyle ciddi anlamda büyük tanklarda beslenmesi gereken ve çikletlerle beslenmemesi gereken, barışçıl ve etçil bir Hindistan kökenli balıktır. Sıcaklığa karşı duyarlıdır sıcaklık 22 derecenin vs. altına düştüğü zaman beyaz benek, kadife gibi hastalıklara yakalanması çok kolaydır. 2000-4000 lt tanklarda besleyenler vardır ve akvaryumda üretilmesi son derece zordur. 1 metre uzunluğunu geçebilen bu balık hem yüksek hacim, loş ortam, girip çıkabileceği girintili çıkıntılı kayalar ve bol akıntıyı severler. Gerçek anlamda şartlarını oluşturmak çok zordur, eziyet etmek isteniyorsa küçük tankta beslenebilir, öldürülmek isteniyorsa küçük tankta çikletlerle beslenebilir ;)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

memoleeÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 21
memoleeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2012 11:04
[QUOTE=ramses77] Pazar günü buluşmaya mangala neden gelmediniz? Elvankentten ben arabayla gittim 2 dostumuzu da aldım sincan'dan, sanırım etimesgut'ta oturuyorsunuz sizi de alırdım, hem tanışır kaynaşır hem de detaylı ver uzunca bilgi alabilirdiniz. Mangalı, sohbeti ve paylaşımları da kaçırmazdınız. Bu arada hem melek hem japon alabilirim diyerek hala çok büyük yanlışlarda olduğunu gösterdiniz. Hocam japon tek olarak beslenmesi gereken bir balıktır. Melek de amerikan çikletidir etçildir..Bu balıklar aynı tankta yaşamamalıdır, huyları suyları, su değerleri, yem gereksinimleri vs vs. bambaşkadır. Bu arada resimleri açmadım henüz ama bahsettiğiniz büyük ihtimalle hepimizin yıllardır ezbere bildiği metilen mavisindir..Lütfen biraz araştırıp danışın ondan sonrası çok kolay gelişecektir.Biz mümkün mertebe buralardayız.Saygılarımla.. [/QUOTE]

Ramses77 aslında toplantınıza katılmayı çok istedim. Fakat bu aralar nerede ise hiç bir hafta sonu boş kalamıyorum. O nedenle katılamadım kusura bakmayın lütfen... Bahsettiğiniz gün acil bir durumdan ötürü taa çankırıya gittim. Cumartesi sabahı gittim ve ancak Pazar akşamı döndüm. Aynı gün toplantı ile beraber Açık Öğretim sınavınıda kaçırdım aksilik... Bu hafta sonu baldızın düğünü ile uğraşacağım. Sonraki hafta ise KPSS sınavı var. Kpss için çalışmaları yoğunlaştırmam gerekiyor. Sonraki hafta ise Allah kerim bişey çıkmaz ise boşum :)) Şimdilik hayırlısı olsun bakalım. İnşallah bir sonraki piknikte aranızda olacağım. Bu arada ben evet Etimesgut ta ikamet ediyorum. 30 Ağustos Mahallesindeyim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir