allah rizasi icin kurtarin beni
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2014 21:25
Meraba arkadaslar 450 lt akvaryumda 1e5d yunus1e5dsariprenses ve1e2d iceman mevcut.arkadaslar akvaryumumu kurali yaklasij 1.5 ay oldu 2adet dis filtre fluval406 ve quik1200 dis filtre mevcut 300w isitici ve hava motoru mevcut haftalik duzenli dip cekimi ve su degisimi yapiyorum ama baliklarda asiri kasinma var surekli biyerlere surtunuyorlar artik kafayi yiyecem yapmadigim is kalmadi kayatuzu attim metilen mavisi kullandim su degisimi yapiyorum dort cesit protein ve bitkisel yem kullaniyorum ama sonuc yok surtunmeye devam okumadigim makale kalmadi hicbiri ise yaramadi bana gercekten yardim edecek arkadaslar cevap yazsin lutfen.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2014 21:43
Aynı sorun bendede var olayın adı dış parazit tuz ile banyo yaptır su değişimlerinden sonra devamlı kaya tuzu kullan azalacaktır zaten tamamen geçmez
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2014 22:10
Su değerlerinizle alakalı bir durum olabilmesi mümkün.Beslediğiniz canlılar ph olarak biraz daha sert sulardan hoşlanırlar.Ayrıca akvaryuma fazla müdehalelerde balıklarda istenmeyen kaşınma hareketleri eğilimine iter.Ayrıca sanırım bende test ettim tetra discus balıklarda biraz kaşıntıya sebep oluyor.Şüphelendim ve test ettim.4 gün tetra discus verdim kaşıntılar artarak devam etti 10 gün kadar diğer kuru yemlerle devam ettim 10.günün sonunda bir tane balıgım kasıntı eğiliminde değildi.Tekrar başladığımda tekrar kasınmalar basladı.Biraz fazla tedirgin olmayın.Duruma teşhis koymaya çalışın ortam değerlerini düzenleyerek sorunun çözümünü bulmadan ne tuz banyosu ne metilen mavileri ile müdehaleye girişmeyin.Önce teşhis.Dış parazit mi?Su değerlerinden mi?Yemlerden mi?Yemleme sisteminizden mi?Ayrıca adi yemlerde kasınmaya neden oluyor.Dengeli beslemek yerine protein agırlıklı girisince de kasınma olabiliyor yaglanmaya sebep oluyor.Siz yapmanı gerekenleri düzenli olarak yapın balıklarınızda halsizlik ve hastalık belirtileri olmadan ilaçsal kimyevi müdehalelerden kaçının.Tavsiyelerim bunlar.Tuz banyosu falan ağır hastalıklarda dahi ağır bir uygulamadır.Bana göre insanlardaki kemoterapi gibi.Umarım dilim döndüğünce anlatabilmişimdir.Kasınma eğilimine sebep olabilecek bir çok sebep vardır önce nedenini belirleyiniz :
Keyifli hobiler dilerim.Esenlikler... :)
Keyifli hobiler dilerim.Esenlikler... :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2014 22:31
Yem olarak tetra ve marin fish diye bi yem var onu kullaniyorum su degerlerim bozuk olabilir test cihazim yok olcemiyorum bugun su degisimi yaptim yarin bidaha yapacam bakalim bekleyip gorecegiz yem olarak ne onerirsiniz
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2014 01:31
Ne kadar akvaryuma az elinizi sokarsanız o kadar iyi olur. Dip çekimini ayda bir yapın ki ben yıllardır yapmıyorum.... Kaya tuzu ile sorun geçmesi lazım balıklar mutlu ise yaşamlarında anormallik tespit etmiyorsanız zaten sorun yok demektir arada kaşınabilirler...brichardi00 2014-02-02 01:32:04
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2014 03:27
Acaba yemlemeyi abartarak mı yapıyorsunuz? Fazla yemleme dipte artık yemler bırakıp suyu çabuk kirletir. Sürtünme olayları büyük ölçüde dış parazit kaynaklıdır. İnşallah akvaryumunuzda keskin tipte kayalardan yoktur. Bazen zarar verebiliyorlar. Balıklarınızda sürtünme dışında kuyruklarda erime veya üst yüzgeçlerde pamukumsu bir görüntü var mı? Suyunuzun rengi sarımsı mı?
Tetra provegetable, sera flora, Nls chiclid formula, Nls thera+(sarımsaklı, haftada 1) Bu yemleri verebilirsiniz. Aslında proteini yüksek yemlerden de verebilirsiniz dicem ama iceman.leriniz konusunda sıkıntı yaratabilir. Saydığım yemleri her sağlıklı balık afiyetle yer. Dış filtrenizi hiç temizlediniz mi acaba? Akvaryumdan su çekmeden 2-3 gün önce temizleyin bence. Aynı anda hem dip çekimi yapıp, hem dış filtre temizliği bakteri popülasyonu açısından sıkıntı yaratacağından zararlı olabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2014 22:55
Sorun çözülür sıkıntı yok su değişimlerinde orantılı düzenli epsom tuzu kullanınz parazıtle iç,dış,solungaç parazitleri zamanla yok olacaktır ,gecmiş olsun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2014 09:21
Dip çekiminden sonra eklediğiniz suyun derecesinin, akvaryumdakine yakın olmasına özen gösterin. Dış parazitin başlıca nedeni, ani ısı değişiklikleridir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2014 10:47
Merhaba,
Sorunun başlıca iki sebebi oluyor genelde.
1. Kültürü oturmamış akvaryumda sık sık ve dinlenmemiş veya az dinlenmiş su ile değişim.
2. Nitrat (Fazla yemleme, küçük akvaryumda fazla balık olması gibi sebeplerden ortaya çıkar)
Bence sizde birinci ihtimal daha kuvvetki. Herhangi bir kimyasal kullanmadan bir süre (10 gün kadar) yemlemeyi de biraz azaltarak çalıştırmaya devam edin akvaryumunuzu. Muhtemelen sorun ortadan kalkacaktır.
Bu gibi durumlarda en çok yapılan hata;
- Sürtünme var diye her gün dip çekimi yapmak ve iyi dinlenmemiş su ile takviye yapmak.
- Parazit şüphesinden dolayı aşırı miktarda tuz kullanmak.
- Parazit ve hastalık(!) şüphesinden dolayı anti bakteriyel ilaçlar kullanmak ( Bu da oturamayan kültürün tamaen ölmesine yol açar)
Sağlıklı balıklar dilerim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2014 10:48
Ek olarak nitrat sorununuz olabilir. Yeni kurulmus bir akvaryum, tam oturmamis denge gibi faktorlerin ustune bir de fazla yemleme olursa olusabilecek bir faktor. Baliklarin davranislari, yeme ilgileri ne durumda?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir