Azoo Artemia Cysts
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2010 17:44
Gittiğim bir petshopçuya başka bir çeşit canlı yem sordum yok dedi ama bunu tavsiye bende kullanıyorum dedi ama buda yok dedi sipariş edeyim dedi tamam dedim etti kendine ve bana getittridi,
prospektüsünde yazanları harfiyen uyguladım 24 saat sonunda açılmadı sonra bir ünite daha yapıp sadece tuz oranını artırdım önceki bir çay kaşığıydı 2. ünite bir çorba kaşığı şeklinde 24 saat havalandırdım açılmadı okunmadım 48 sat oldu yine açılmadı aldığım yere gidip sordum senin yumurtalar açılıyor mu diye hayır dedi bende açılacak sanıyordum eskiden sonradan öğrendim havalandırmanın sonunda veriyoruz dedi yumurtalar canlanıyo ama açılmıyo içinden canlı çıkmıyo dedi
prospektüste ise 24 saat sonuna yumurtaların aşılacağı beyan ediliyor fakat açılmıyor petshopcunun dediğle prospektüs ters orantılı ve bencede açılması gerekiyor bu ürünü daha önce kullanan varmı varsa acaba doğrusu nedir
resim:
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2010 17:48
Daha önce bende aldım ama açıkçası memnun kalmadım.Açılım oranı çok düşük.Çok az çıkıyor.Bende ziyan olmasın diye çamaşır suyu yöntemini uygulayarak balıklarıma verdim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2010 18:00
Bende daha önce kullandım yüzde 100 olmasada açılma gerçekleşti. 1 litre suya yarım yemek kaşığı tuz atıyorsunuz sonra kendi kaşığıyla 2-3 kaşık artemia ekleyin.ısı 26-28 derece aralığında olmalı.hava taşı bağlıyoruz.bu şekilde 24 saat bekliyoruz açılma olmazsa ise 48 saatte bekleyebiliriz hepsi bir anda açılmayabilir 48 saatte hepsinin açılması gerek.Açılma genelde çoğunluğu 24 saate çıkması gerek birazda ısı ile alakalı.Bu saydıklarıma rağmen açılma hiç olmuyorsa bozuk demektir.En azında azda olsa çıkması gerek.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2010 18:04
Dostum , aynı işlemle azoo dan %5 sonuç alıyorken , American Salt Lake ürününden %95 oranda açılma kalitesi elde etttim. Sanırım bu işin piri azoo değil, american orjinli salt lake ( teneke kutu , üzerinde tekne resimleri var) ürünü.
Bu ürünün dezavantajı büyük hacimli satıldığı için akvaryumcularda bunu 50 gr lık paketler haline getirip satıyorlar. ama ben japonla lepistesi, ciklitle canlı doğuranı birarada satan bi çok akvaryumcu gördüğüm için açık artemia alma olayına cesaret edememiştim . son gittiğim akvaryumcu teneke kutuyu gösterdi. işte bunun içinden alıp sana veriyorum dedi, öyle aldım :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2010 19:20
Artemia uzun süredir rafda beklemiş ve kullanma süresi geçmiş olabilir veya nem almış olabilir.
Bende bir zamanlar Azoo'nun artemiasını kullanmıştım ama şimdi teneke kutu ile alıyorum ve kullanıyorum (salt lake artemia) hem açılımı yüksek hemde 24 saat de neredeyse hepsi açılmakta.
Ateş bey belki bazı detayları atlıyor olabilirsiniz. Yaptığınız işlemleri baştan sona yazarsanız size daha net bir cevap verebilirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2010 22:02
Prospektüste yazılan buydu;
Kullanımı:
15 gr. yapay tuzu 1 lt. suya eklenerek %1,5 oranında tuzlu su karışımı elde ediniz.
Her litre için 1 kaşık kullanınız.
10 dakika süresince tuzu çözünmeye bırakınız.
Hava motorunu açınız ve karışımı suya ekleyerek havalandırınız.
Hareket halindeki yumurtalardan kaçınınız.
28-300 derece sıcaklıkta 24 saat içerisinde yumurtalar açılır.
1 kaşık 1,2 grama eşittir.I_ates_I 2010-03-24 22:03:42
Kullanımı:
15 gr. yapay tuzu 1 lt. suya eklenerek %1,5 oranında tuzlu su karışımı elde ediniz.
Her litre için 1 kaşık kullanınız.
10 dakika süresince tuzu çözünmeye bırakınız.
Hava motorunu açınız ve karışımı suya ekleyerek havalandırınız.
Hareket halindeki yumurtalardan kaçınınız.
28-300 derece sıcaklıkta 24 saat içerisinde yumurtalar açılır.
1 kaşık 1,2 grama eşittir.
ve hiçbir detayı atlamadan uyguladım , ikinci denememde ise herşey yine aynı fakat busefer tuz oranını yükselttim (yarım ile bir çorba kaşığının arası )yine değişen birşey olmadı açılma yok malesef şimdi yine deneyecem bakalım ne olacak
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2010 22:37
Benim size yazacağım sistemi deneyiniz birde.
- Artemia açacağınız kaba 0,5 litre (500 ml) damacana suyu (çeşme suyu veya akvaryum suyu kesinlikle kullanılmayacaktır) koyunuz.
- 2 tatlı kaşığı (çorba ve çay kaşığının arasındaki boydur) kaya tuzu (kalın tuz, turşuluk tuz diye de satılır) ilave edip eriyene kadar karıştırınız.
- 2 veya 3 çay kaşığı artemia yumurtası ilave edin.
- Artemia açtığınız kap yayvan ise 2 adet hava taşı koyun, konik biçimdeyse (pet şişe gibi) 1 hava taşı dipten olacak şekilde hazır bulunmalı.
- Hava motorunu çalıştırmadan 15-20 dk eklemiş olduğunuz artemia yumurtalarının ıslanmasını bekleyiniz (bu ıslandırma işlemi, artemiaların hava motoru açıldıktan sonra kabın yanlarına yapışmasını yüksek oranda engeller).
- Hava motorunu çalıştırın, yumurtalar hiç durmadan kabın içinde dönsün, kabın dibinde yumurtalar birikmemeli.
- Yukarıdan veya yanlardan ışık alması da önemlidir (artemia açılım oranını arttırır).
- Sıcaklık 27 derecede olsun.
- 24 saat sonra hava motorunu kapatın, 5 dk bekleyin, artemialar ya ışığa doğru yöneleceklerdir yada zemine doğru, eğer kabın herhangi bir tarafından ışık daha çok yoğun geliyorsa o tarafta toplanacaklardır.
- Bir hava hortumu yardımı ile çıkmış artemiaları süzün. (Yağ süzgeci bunun için biçilmiş kaftandır).
Kolay gelsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2010 23:37
Dediğim gibi ben memnun kalmadım.Salt lake marka artemiadan şaşmayın derim..Saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2010 00:38
[QUOTE=fatihkarakaser]Dediğim gibi ben memnun kalmadım.Salt lake marka artemiadan şaşmayın derim..Saygılar..[/QUOTE]
Fatih bey bende Salt Lake Artemia kullanıyorum ama belki arkadaş eksik bir düzenek kurmuştur diye yol göstermeye çalışıyoruz, yoksa bizde deriz al kurtul diye :)
Mühim olan elindeki artemia nın gerçekten bozuk olup olmadığını anlamak, saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2010 01:34
Öncelikle göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı hepinize teşekkür ederim ,
Akgün bey kaya tuzu yerine normal yemeklerde kullandığımız tuzdan kullandım diğer yazdıklarınız hepsi mevcut aynen o şekilde yaptım artemia açma düzeneği de forumlarda gösterilen pet şişe atına hava taşı üstü hafif fazla havayı dışarı atacak şekilde küçük boşluklu suyu damacanadan doldurmuştum fakat sonuç hüsran saat 23:00 gibi yeni üniteyi hazırladım kaya tuzu olmadığı için normal tuz kullandım yine ve bu sefer damacana yerine akvaryum suyu koyum gerçi forma girme fırsatım olmamıştı o yüzden mesajınızı şimdi okuyorum ve cevap yazıyorum bakalım 24 saat sonunda ne olacak sonucu buraya yazarım
saygılar ,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2010 13:01
Gene açılmayacak Ateş bey, çünkü sofralık tuz olmaz... kaya tuzu kullanmalısınız, marketlerde kilosu 1-2 tl ye satılıyor, gidip ondan alın ve öyle kurun düzeneğinizi, selamlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2010 15:17
[QUOTE=Akgün Cem][QUOTE=fatihkarakaser]Dediğim gibi ben memnun kalmadım.Salt lake marka artemiadan şaşmayın derim..Saygılar..[/QUOTE]
fatihkarakaser 2010-03-25 17:14:17
Fatih bey bende Salt Lake Artemia kullanıyorum ama belki arkadaş eksik bir düzenek kurmuştur diye yol göstermeye çalışıyoruz, yoksa bizde deriz al kurtul diye :)
Mühim olan elindeki artemia nın gerçekten bozuk olup olmadığını anlamak, saygılar.
[/QUOTE]
Bende al kurtul gibi bir üslup kullanmadım zaten.Bu ürünü denediğimi aynı şekilde bütün yöntemleri denememe rağmen tatmin eden bir sonuç elde edemediğimi,ziyan olmasını istemiyor ise özen hanımın çamaşır suyu yöntemini deneyebileceğini ve tatminkar sonuçlar elde edebilmek için salt lake ürününü kullanmasının daha iyi sonuçlar verebileceğini sadece tavsiye amaçlı belirtmeye çalıştım.Anlatmak istediklerimin özeti budur..Saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2010 22:00
Fatih bey beni yanlış anlıyorsunuz, bakınız Ateş bey Artemialar hiç açılmadı diyor, bunun nedenini bulmaya çalışıyoruz, ki buldukta kaya tuzu yerine sofralık tuz kullanılmış, açılım bu nedenle hiç olmuyor. Azoo markasının çok kaliteli olmadığını, kendiminde Salt Lake marka kullandığımı belirttim, burada önemli olan bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir, saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir