Balığımdaki Yara Nedir ?
neredeyse eti gözüküyo sizce ne yapmam gerek balık gayet sağlıklı bu
arada...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
görüslerinizi bekliyorum...bi müdahale edemezsek balık ölebilir belki....
lütfen...simdilik sadece sabahları tuz basıyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
tane iç motor ile suyu temizliyoruz vitamine gelince atmadık ama mavi
mürekkepten kullandık bu tankimiz 2.5 metre ve bundan daha büyük iki
tane koi var biri 45 cm biri 40 acaba büyükler mi yaptı diye tereddüt
içindeyiz
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Not: Batidon ve antibiyotiğin suyu bozabileceğini hesapla. bu işlemi yaparken abartmamaya bak.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
anlattım durumu ve benim balığımda aynı durumda oldu dedi...tuz bas her
gün dedi oradaki parazitleri öldür dedi bende öyle yaptım ve tatmin
olmadığım için konuyu burda açtım...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba Kıvanç Bey; Öncelikle geçmiş olsun
Sazan balığındaki Erythrodermatitis hastalığına Aeromonas cinsindeki bakteri neden olur. Özellikle yazın ve ilk baharda görülür. Fakat, son yıllarda baharda sıcak ülkelerden ithal edilen cins balıkların hastalığı taşıdıkları gözlemlenmiştir. Erythrodermatitis ağır ilerleyen bir hastalık olduğu için ithal edilen balık ilk başta sağlıklı izlenimi verir, fakat bir kaç hafta sonunda kanlı kırmızı çıbanlar görülür ve daha sonra da deride oluşan büyük açık yaralarla ölüm gerçekleşir.
Erythrodermatitis, önce deride kırmızı lekeler şeklinde baş gözterir, ardından açılan irinli yaralara dönüşür.
Başlangıçta kırmızı lekeler nedeniyle genellikle bahar virosis ile karıştırılır. Daha sonraki aşamada beyaz uçlu irinli yaralar ve ortası kırmızı açık yaralar hastalığın başlıca göstergeleridir.Genelde gövdenin yanlarında ve kuyruk yüzgecinin birleşim noktasında görülür. Çoğunlukla bozuk doku üzerinde ikincil olarak mantar hastalıkları belirir. Gövde boşluğuna doğru gerçekleşen kopmalar çoğu zaman ölümle sonuçlanır.
Bu hastalığın da, bahar virosis' ine benzer biçimde kan emici parazitler yoluyla geçtiğinden şüphelenilmektedir. Tedaviye erken başlanırsa, iyileşme şansı yüksektir. Bu nedenle, bir tedbir olarak, yeni ithal edilen japon balığınızı ve koi' yi mümkün olduğunca kısa sürede, beş gün boyunca normal dozda SERA CYPRİNOPUR ekleyerek tedaviye başlayınız. Ardından, suyun bir kısmını değiştiriniz. Tedaviyi bir hafta sonra tekrarlayınız.
Akut durumu söz konusu olduğunda, balıkta zaten açık yaralar görünüyorsa, 22-25 derece de havalandırma ve mekanik hızlı filtre ile bir karantina akvaryumunda tedaviye devam edebilirsiniz.
İlk gün, 60 g SERA ECTOPUR ve akvaryumdaki her 100 litre su için 3 tablet SERA BAKTOPUR DİRECT ekleyiniz. Ayrıca, beş gün boyunca günlük olarak her 100 litre su için 8 ml. SERA CYPRİNOPUR ilave ediniz. Ardından suyun büyük kısmını değiştiriniz. Balığı sıcak suda tedavi ettikten sonra soğuk suya koymayınız.
Açık yaralar, tedavinin ardından iyileşmeye ve kapanmaya başlar. İyileşme dönemi iyi beslenme ve ek vitaminler verilerek desteklenmelidir.
Tedavi Planı:
Balığı, aynı sıcaklıktaki temiz suyla doldurulmuş bir karantina koyunuz. Tedavi süresince en uygun su koşullarını ve en üst düzeyde hijyen sağladığınızdan emin olun!
1. gün : Sıcaklığı yavaşça 22 dereceye artırın. 60 gr. sera ectopur, her 100 lt. su için 3 tablet sera baktopur direct ve 8 ml. sera cyprinopur ilave ediniz.
2. gün : Her 100 lt. su için 8 ml.sera cyprinopur ilave ediniz.
3. gün : Her 100 lt. su için 8 ml.sera cyprinopur ilave ediniz.
4. gün : Her 100 lt. su için 8 ml.sera cyprinopur ilave ediniz.
5. gün : Her 100 lt. su için 8 ml.sera cyprinopur ilave ediniz.
6. gün : Suyun %50 sini değiştiriniz. ve suyu filtre ediniz. Ve 10 gün boyunca devam ediniz.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba elimdeki Sera'nın balık hastalıkları kitabında senin balığındaki yaranın aynısını gördüm. Sana kitapta yazanı direk yazıyorum umarım faydası olur. Bunu bir akvaryumcu bana vermişti geçen günlerde. Sorarsan sende bulabilirsin.Aşağıda sözü edilen yada dengi ilaçlarla umarım balığın sağlığına kavuşur.
ERYTHRODERMATİTİS
Sazan balığındaki erythrodermatitis hastalığına aeromonas cinsindeki bakteri neden olur. Özellikle yazın ve ilkbaharda görülür. Fakat, son yıllarda baharda sıcak ülkerlerden ithal edilen cins balıkların hastalığı taşıdıkları gözlenmiştir. Erythrodermatitis ağır ilerleyen bir hastalık olduğu için balık ilk başta sağlıklı izlenimi verir, fakat birkaç hafta sonunda kanlı kırmızı çıbanlar görülür ve daha sonra da deride oluşan büyük açık yaralarla ölüm gerçekleşir.
Erythrodermatitis, önce deride kırmızı lekeler şeklinde baş gösterir, ardından açılan irinli yaralara dönüşür.
Başlangıçtaki kırmızı lekeler nedeniyle genellikle bahar virosis ile karıştırılır. Daha sonraki aşamada beyaz uçlu irinli yaralar hastalığın başlıca göstergeleridir. Genellikle gövdenin yanında ve kuyruk yüzgecinin birleşim noktasında görülür. Çoğunlukla bozuk doku üzerinde ikincil olarak mantar hastalığı belirir. Gövde boşluğuna doğru gerçekleşen kopmalar çoğu zmana ölümle sonuçlanır.
Bu hastalığın bahar virosis'ine benzer bir şekilde kan emici parazitler yoluyla geçtiğinden şüphenilmektedir. Tedaviye erken başlanırsa, iyileşme şansı yüksektir. Bu nedenle, bir tedbir olarak, yeni ithal edilen japon balığınızı ve Koi yi mümkün olduğunca kısa sürede, 5 gün boyunca sera cyprinopur ekleyerek tedaviye başlayınız. Ardından, suyun büyük kısmını değiştiriniz. Tedaviyi bir hafta sonra tekrarlayınız.
Akut durumu söz konusu olduğunda, balıkta zaten açık yaralar görünüyorsa, 22-25 C de havalandırma ve mekanik hızlı filtre ile bir karantina akvaryumunda tedaviye devam edebilirsiniz.
İlk gün, 60g sera ectopur ve akvaryumdaki her 100 litre su için 3 tablet sera baktopur direct ekleyiniz. Ayrıca, beş gün boyunca günlük olarak her 100 litre su için 8 ml sera cyprinopur ilave ediniz. Ardından, havuz suyunun büyük kısmını değiştiriniz. Balığı sıcak suda tedavi ettikten sonra soğuk havuza koymayınız.
Açık yaralar, tedavinin ardından iyileşmeye ve kapanmaya başlar. İyileşme dönemi iyi beslenmekle ve ek vitamimler verilerek desteklenmelidir.
1. gün: Sıcaklığı yavaşca 22 C ye artırın. 60g sera ectapur, her 100 litre su için 3 tablet sera baktopur direct ve 8 ml sera cyprinopur ilave ediniz.
2.gün: Her 100 litre su için 8 ml sera cyprinopur ilave ediniz.
3.gün: 2. gün ile aynı
4. gün: 2. gün ile aynı
5.gün: 2. gün ile aynı
6.gün: Suyun %50'sini değiştiriniz ve fcarbon ile filtreleme yapınız.
10. gün: Suyun %50'sini değiştiriniz
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir