Beyaz benek
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2007 13:48
Beyaz benek hastalıkların içersinde en çok yayılan hastalıktır.1 gecede tüm balıklarınızı kaplar.Ama benden sana öneri ilacı tüm akvaryumda kullan.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2007 22:15
benim de yeni aldığım molilerimde beyaz benek oluştu.. sanırım meleğime de bulaştı.. üç gündür metilen mavisi kullanıyorum ve sıcaklığı 30 dereceye çıkardım.. benekler azaldı ama tamamen geçmedi.. tuzlu su banyosu mu yaptırsam, nasıl yaptırsam? beyaz benekler kaybolduğu zman akvaryumu büyütmeyi düşünüyorum, acaba ne kadar yeni su eklesem?
yardımcı olursanız sevinirim..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2007 11:09
Hale Hanım,
acemi41 2007-07-25 12:19:12
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla akvaryum hobisinde yenisiniz. Öncelikle kullanacağınız tankın, beslemeyi düşündüğünüz canlılara uygun olduğundan emin olmalısınız. Mesela; oskarları seviyorsunuz ve akvaryumcuda gördüklerinizi çok beğendiniz. Hemen 7,5 YTL'den 6 tane aldınız. Tankınızın boyu da diyelim ki standart 80'lik. Aldığınız o 6 oscar 4-5 cm.'lik boylarıyla akvaryumunuza da çok yakıştılar.Buraya kadar her şey çok güzel, ama boyları standartları olan 30 cm.'lere çıkınca ne yapacaksınız? (ki çok daha önce ölmüş olurlar)
Bence şöyle yapalım.Öncelikle bol bol akvaryumcu gezip, hangi tür canlıları beslemek istediğinize karar verin. Daha sonra www.akvaryum.com a gelip beslemeyi düşündüğünüz canlıların tüm özelliklerini (boyu en fazla ne kadar olur, agresif mi, ne yer ne içer, birbirleriyle nasıl geçinirler gibi) araştırın. Sonra bu bilgilerin ışığında tankınızı alın veya yaptırın.
Tank eve gelince, önce banyoya götürün, küvetin içine koyun ve normalde alması gereken su kadar suyu içine koyun. Ertesi güne kadar ellemeyin, bakalım su sızdıracak mı? yahut da (en kötüsü) patlayacak mı?
Bu testi sorunsuz geçerse bir paket (çok büyükse tank, daha fazla da olabilir) kaya tuzunu (hani turşu kurulurken kullanılan tuz) içine atın. 2 gün daha hiçbirşey yapmadan bekleyin. Sonra içini dışını güzelce yıkayın (ama içini yıkarken herhangi bir deterjan kullanmayın) ve sürekli duracağı yere yerleştirin. Bu arada aldığınız dip malzemesini ve aksesuarları da 3 kere bol bol akıtacağınız suyla yıkadıktan sonra 2 gün o tuzda bekletin. Gene bol akan suyla iyice durulayın. Aldığınız iç ve dış motorları, hava taşını, ısıtıcıyı da akvaryumunuzun içine yerleşmesi gerektiği yerleştirin.Dip malzemenizi ve aksesuarlarınızı da göz zevkinize uygun bir şekilde yerleştirdikten sonra... :) işin yarısı bitti...
Şimdi suyu doldurun ve biyolojik işlemi başlatacak olan ilaçları, suyu eskitecek ilaçları ve dezenfektanları da içine (belirtilen miktarlarda) katın. Hava taşı, iç-dış filtreler ve ışık açık durumda 3 gün bekletin. 3 günden sonra içine 4 lepistes atın ve 3 gün balıkların hareketlerini ve yem yemeleriniz gözetleyin. Eğer hiçbir problem yoksa (ki muhtemelen olmayacaktır) asıl canlılarınızı da içine koyup beslemeye başlayabilirsiniz.
Saygılarımla,
10 adet tricolor, yuksek kanat gold melek (boyları 8 ila
1 adet Dolp. 750 dis motor + 1000 l/saat ic motor + cift cikisli hava motoru... CEM BALCI
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir