Bir kaç sorum olucak


ekremkarakurtÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 218
ekremkarakurtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 12:55
Arkadaşlar kafama takılan bir kaç soru var ve sizlerden yardım istiyorum,ayrı ayrı konu açıp forum kirliliği yapmak istemediğim için bütün sorularımı buraya yazıyorum..
 
Şunuda belirtmek istiyorum,3 adet tankım var,50,350 ve 450 lt ebatlarında,bu tanklarda lepistes,yunus ve frontoza besliyorum..
 
1.Soru : Eheim 2217 ve 2215 olmak üzere iki adet dış motorum var,bunların içini nasıl dizeceğim,resimli anlatım şeması varmıdır,içine konulan seramik ve diğer konulucak malzemeler ne sıklıkla değişmeli ?
 
2.Soru : 450 lt lik tankıma birde iç motor koymak istiyorum en iyi iç motor hangisidir ve sizce iç motor gereklimidir..
 
3. Soru : Kaya tuzunu bir türlü çözemedim,kimi arkadaş gerekli diyor kimide hiç bir faydası yok diyor,bunun aslı nedir?
 
4. Soru : Frontazanın yanına hangi balık türünden ekleme yapabilirim?
 
5.Soru : Su değişiminde,hangi marka su düzenleyici eklemeliyim?
 
Şimdilik sorularım bunlar,şimdiden vericeğiniz bilgiler için teşekkür ederim,vericeğiniz bilgiler bu hobiye devam etme konusunda bana çok faydalı olucaktır,aslında benim gibi bu işi amatör yapan biri için önemli sorular :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

xhadesxÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 413
xhadesxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 12:57

Tam 2 senedir ne ilaç ne tuz ne de başka bişey akvaryuma sokmadım. Ben ilk başladığımda böyle diyen arkadaşlara imrenir iç geçirirdim. Isı sabit, su temiz ve düzenli aralıklarla dip çekimi yapıldı mı hiiçç mi hiç sorun olmuyor. Saygılarımla. .

Erdal Hoca2009-02-11 16:54:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

qusikÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2007
İl: Ankara
Mesaj: 73
qusikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 13:13
 
   1- Dış filtre malzemesini suyun çıkış yönüne doğru en sert malzemeden yumuşağa doğru sıralamalısınız.Elyaf ve kullanıyorsanız aktif karbon maksimum 2,5 ayda bir değiştirmenizi tavsiye ederim.
 
   2-Frontoza beslediğinize göre suda fazla akıntı olmasa iyi olur frontozalar sakin akvaryumları sever debisi yüksek olmayan bir iç filtre olmalı,kullandığınız dış filtreden memnunsanız aynı marka tercih edebilirsiniz ben en uygun fiyatlısını tercih ediyorum .
   3-Kaya tuzu suyun PH 'nı bir miktar yükseltir ve zararlı bakterileri yok eder aynı zamanda balıklarda mantar gibi hastalıkları önlemenize yardımcı olur kısacası düzenli kullanım diğer ilaçlardan kullanmaktan daha faydalı aşırıya kaçmamak kaydıyla.
  4-Yeni kurulum dışında kendi adıma su düzenleyici kullanmıyorum üstelik dip çekimlerinde değiştirdiğiniz su miktarı %30 'u geçmiyorsa kullanmanıza gerek yok ama Frontozaların sağlığı ve gelişimi için ph 'ı 9 civarında tutmanızı gerekiyor bunun için tanganika buffer kullanabilirsiniz .
 
   Ben kendi adıma bütün balıkların tek tür beslenmesi taraftarıyım ben olsam çöpçü ve vatoz dışında başka bir balık koymazdım.
 
  Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umitleeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1507
umitleeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 14:57
Hüseyin bey bahsettiklerinizin doğruluk oranları yüksektir ancak birkaç hususus belirtmek isterim. En başta karbonların kalitesine göre 2,5 ay dayanamayanları vardır. Çok kısa sürede doygunluğa ulaşıp tekrar geri salabilirler bu nedenle 2 ayı geçmemesi gerekir ve ilk kurulum ya da hastalık nedeniyle ilaçlama yapılmışsa bir kez kullanılması yeterlidir.
 
En alt kısımda seramik ya da benzeri sert borucukların olması doğrudur. Ancak katlar arasında ince bir tabaka gözenekli sünger kullanmanızda yararlı olacaktır. Orta ksımda ise biyolojik sistemi oluşturan substrat vb. türe ve amaca uygun çeşitli malzemler bulunmalı, en üstte ise bir kereye mahsus olmak üzere karbon ve bunun üstünde de elyaf bulunmalıdır. Ayrıca dış filtrelerinizin birinde Sünger + elyaf + karbon bulunsun bu filtrenizin su emişinin olduğu yere birde iç filtre yerleştiriniz ki mekanik olarak görev yapsınlar. Diğer uçta kalan dış filtrenize ise biyolojik filtre malzemlerinden ağırlıkta olsun. En güzel sonucu alabilirsiniz.
 
Balıklarınızın boyutlarından küçük olmamak şartıyla vatoz olabilir ancak Coridoras ( Çöpçü ) türleri kesinlikle olmaz. Bir süre sonra öldürüleceklerdir. Fakat çöpçü yerine Ters Yüzen diye tabir edilen yine Tanganyika gölünden bir tür koyabilirsiniz. Çok iyi temizlikçilerdir ancak bu tür varsa ilerde yavru alamazsınız bunu da bilmelisiniz.
umitlee2009-02-11 15:34:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tuncer2234Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/09/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 254
tuncer2234Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 16:24
Ümtit bey ; Dış filtre konusu benim ilgimi çekti , birazda kafam karıştı. Şimdi benim dış filtrem 4 sepetli sıranalışı şu şekilde üstten aşağı doğru sünger+ karbon+seramik(yüzük şeklinde olan parçalar)+bıoball.
Bir hata var mı sizce?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umitleeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1507
umitleeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 16:46

Tuncer bey sanıyorum en altta seramik ve bunun üstünde gözenekli bir sünger olsa ve üstündeki sepette bioball olsa daha doğru olacaktır. Yani seramiklerle biobalların yer değiştirmesi uygun olcaktır. Sünger ise kaba pisliklerin diğer materyalleere geçmesini önleyecektir. Karbonu da sürekli kullanmanıza gerek yoktur. Yeni kurulan tankta ya da ilaçlama yaptığınız tankta kullanmanız yeterlidir. Karbon yerine türe uygun filtre malzemeleri kullanabilirsiniz bu kısımda. Beslediğiniz türleri belirtirseniz hangi malzemeler uygundur birşey diyebilirim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir