Bitkilendirme
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2014 12:39
Merhaba arkadaşlar.
Ben bir konuda bilgi sahibi olmak istiyorum.
Şimdi bitkili bir canlı doğuran akvaryumu kurmak istesem(istiyorum da)bitkilerin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için hangi kum veya kumlar seçilmeli,bitkiler neye göre ve nasıl dikilmeli,her bitkinin farklı bir dikilme yöntemi mi var yoksa standart mı?
Şuan üniversite okuyorum ve evimden uzağım.evden ayrılırken mecburen balıklarımı satmak durumunda kaldım.elimde bulunan 14 sayıda ciklet'i(hepsinin bana geldiklerinde daha keseleri vardı) ve 80'e yakın yavruları içim kan ağlasa da elimden çıkardım:(
Şimdi ise bulunduğum yerde bir bitkili canlı doğuran akvaryumu tasarlamak istiyorum,çok büyük olmayacak bir şekilde min. 30 max. 45 L hacime sahip olacak.
Bu akvaryumu kurarken hedefim neon tetra balığı.
Tetraya göre bitkilendirme ,kurulum,filtre vb. fikirlerinize ihtiyacım var.
Bitkiler için gübre vb. neler olabilir?.
Fikirlerinize açığım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2014 21:40
En baştan başlıyalım hocam bende ünide okuyorum ne hissettiğinizi çok iyi anladım üzülmeyin bitkili akvaryum çok daha keyiflidir cichlidlerden (benim düşüncem).
Kum; kumumuz neon besleyecek iseniz Ca salınımı yapmamalı böylece su sertleşmesin. Bu şu demek mercan krığı midya kırığı olmaz. Heagen siyah kum, aqua clay, jbl manado, silis kum, dere kumu, lav kırığı bunlardan olabilir hangi bitkileri deneyeceksiniz bilemiyorum ama zor bitki ise misket gübrede kullanmalısınız. Hatta parvula, cuba gibi ise Co2 lazım. Ama kolay cisnlerle başlarsanız gerek kalmaz.
Aydınlatma; şimdi Floresan kullacaksanız 6500k=gün ışığı=865, 840 renk kodlu kullanmalısınız en azından litre başına 0.5 watt kullanmalısınız. Söyle 45 litre akvaryuma en az 22 watt kullanmanız lazım. Ama uğraşamam diyorsanız dalgıç lambalarla idare edersiniz. Pek verimli değillerdir. Tavsiye etmem lümenleride oldukça düşük.
Bitkilendirme; standart değildir. Mesela saz bildiğiniz dikilir ve sürgünlerle çoğalır. Tütün, limon gibi türleri çelikleme ile üretebillirsiniz. Moss türleri ise ekime gerek duymaz sadece bir yere tuttarsanız bile yeterli olur. En kanaatkar bitki anubias türleri hem ışık hemde taban olarak çok büyük bir şey istemez gölge bitkisidir. Size en uygun bitki şuan saz, çınar, tütün, anubias, moss, su mercimeği, su marulu taban bitkilerinden uzak durmanızı tavsiye ederim gül gibi kırmızı bitkilerde renklerini koruyabilmek için güçlü bir ışığa ihtiyaç duyarlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2014 12:25
edola da bunların arasına size yetebilir belki 5 kök ilk başta yeterli durmasada zamanla çelikleme ile çook çook fazla bitkiniz olur kısa zaman da..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir