bitkilerimdeki gelişim bozuklukları (?) +fotoğraf+
Merhaba arkadaşlar. 65'lik akvaryumum var(60 litre) içersinde 2 cobamba, 3 tütün(bunlardan 2'sini ana dan budayarak diktim), 3 saz (sazların yaprakları koptu gelişme göstermedi daha sonra dipten budadım) ve 1 tane soğanlı saz mevcut. Şimdiye kadar her şey yolundaydı. Akvaryum kurulalı 1 ay oluyor ancak vatos yoktu. Camlarda aşırı yosunlanma oldu ve tütünün yaprakları kahverengileşti. İlk önce pamukla camdaki yeşil yosunları temizledim daha sonra yosunlu yaprakları kopardım ve son olarak bir tane kelebek vatos aldım. 5 gün önce su eksilmişti biraz da ben aldım içinden bir gün hava taşı atıp dinlendirdiğim suyu ilave ettim. Her hafta 2 kapak sera florena (5 ml ediyor haftada 2 kapak atsan yeter demişti bitkileri aldığım akvaryumcu) kullanıyorum. Su değişiminden sonra yaprakların uçlarında sararma oldu ve bugün de yeni çıkan yaprakların şekillerinin bozuk olduğunu ve sağanlı saz da yer yer kahverengilikler ve dalının birinde beyazlaşma fark ettim. Forumda ilgili makaleleri okudum fosfor ve potasyum eksikliği yazıyor. Sera florena bu eksikliği giderir mi?
Bir tane daylight 52 cm 13w bir tanede akvaryumcudan aldığım koyu pembe 45 cmlik 13w lık floresan var. Günde 10 saat çalışıyor floresanlar. Akvaryum direk güneş ışığı almıyor ancak sağ tarafı güneş alan cephe tarafında.
BALIKLAR:
7 tane küçük melek
2 tane amerikan ciklet
2 tane black tetra
1 tane tetra zone
1 tane salyangoz
1 tane kelebek vatos
3 tane adını bilmediğim tetra ve
2 tane pangasus köpek balığı var(köpek balıklarını satacağım akvaryuma koyalı 2 hafta oluyor karantina akvaryumunda strese girmişlerdi buraya almak zorunda kaldım)
Işıklanma süresi ilk başlarda 12 saati buluyordu yosunlanma olunca 10 saate düşürdüm.
Ne yapmalıyım şimdiden hepinize teşekkür ederim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Batuhan Bey'in dedikleri yerindedir. Yalnız yaprakların beyazlaşması sadece demir değil magnezyum eksikliğinde de olur.
Ben başka bir şey sormak istiyorum; son 1-2 ayda akvaryumunuzda hiç tuz kullandınız mı? Bol miktarda tuz kullanımı bitkileri öldürür ama öldürmeyecek düzeyde tuz kullanıldıysa besin alımını engeller.
Akvaryumunuzda yüzey akıntısı var mı? Yani filtreniz suyun yüzeyinde fazlaca akıntı yapıyor mu? Ayrıca CO2 kullanıyor musunuz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
arkadaşlar CO2 için en yakın zamanda mayalı sistem yapacağım ancak bir haftadan beri en ufak bir gelişme gözlemleyemedim(gübre miktarını artırdım)daha aydınlatıcı olsun diye fotoğraf ekledim.Kahverengileşme besin eksikliğinden midir yoksa yosun mudur kaynağı? Otocinclus alfinis adında yosun yiyen bir balık varmış bunun türkçe karşılığı yokmu çoğu akvaryumcu ne olduğunu bilmiyor.
Uçlardan başlayarak yaprağı saran kahverengileşme, delikler ve şekil bozuklukları:
http://img72.imageshack.us/img72/8307/bylimpid763mj5.jpg
http://img148.imageshack.us/img148/7965/bylimpid761zj9.jpg
http://img148.imageshack.us/img148/694/bylimpid771xu0.jpg
http://img72.imageshack.us/img72/2980/bylimpid770ai2.jpg
Cılızlaşan soğanlı saz:
http://img114.imageshack.us/img114/8576/limpid769yl8.jpg
Kökleri sağlam ama sürekli kısa kalan saz(ilk alındığında uzundu):
http://img114.imageshack.us/img114/4893/limpid766fa1.jpg
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Soğanlı bitkinin soğanı kuma biraz fazla gömülü gibi geldi.(yada enerji eksiğinden soğanı eritmiş) Eğer soğan tamamen gömülü ise o zaman yarısı kumun dışında kalana kadar çekin. Eğer soğan erimiş ise o zaman bitki enerji üretemiyor ve soğanda depoladığı şekeri kullanıyor demektir. Bunun sebebi de büyük ihtimalle CO2 eksikliğidir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir