Cüce gurami pul kabarması ve lekelenme


GönençÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 116
GönençÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2014 20:39
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Pulların yer yer kabarması ve lekelr

Akvaryum Kapasitesi (litre):180

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Ember tetra,Furcata

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:Dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Geçen hafta akvaryumuma eklediğim 3 cüce guramiden biri 2 gün önce bu hale geldi.Pulları yer yer kabarık,sanki rengi matlaşmış tozlu gibi.Yem yemesi ve hareketlerinde herhangi bir sorun yok.Lütfen yardım edermisiniz...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvarist_33Çevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2013
İl: Içel
Mesaj: 381
akvarist_33Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2014 21:25
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Balığınızın hastalık belirtileri aşağıdaki gibi durumları kapsadığından yola çıkarak bu teşhisi buldum. Emin olmamakla birlikte, yanlış teşhiste bulunmak istemem. Sizde bir inceleyin. Durumları tekrardan buradan değerlendirelim.

Dropsy Hastalığı

Balık bir balon gibi şişer ve gözleri yerinden fırlayacakmış gibi olur. Bazen bu semptomlarla beraber pulları dışa dönük olur. Görünüşü aynı balon balığının şişmiş haline benzer. Tankın üstünden bakarsanız sanki hamileymiş gibi durur ve genelde yüzme hareketlerini kontrol etmekte zorluk çeker. Balık sanki çok yemiş de sindirememiş insanlar gibi sık sık nefes alır. Dışkısı şeffaf , beyazımsı ve sümüğümsüdür. Dropsy'nin en muhtemel etkeni vardır: 
1)Kötü su koşulları: Balığın başa çıkamayacağı kadar yüksek nitrat seviyeleri ile yem artıklarından ve dışkıdan kaynaklanan çözünmüş organik bileşikler. 
2)Uyum stresi: yeni gelen balığın yaşadığı uyum sorunu veya tanktaki hiyerarşinin en altlarında bulunan yani ürkek savunma yapamayan gruptan ayrı ürkerek yaşayan bir balığın sürekli olarak diğer fertler tarafından yapılan saldırılara maruz kalması. 
3)Suda yaşanmış olan ani değişiklikler: pH'nın fazla düşmesi veya yükselmesi, akvaryumcudan farklı şartlarda veya pH'da beslenmiş bir balığın sizin tankınıza geldiğinde daha farklı değerlere alışmak zorunda kalması. 
Bu tür etkenler balıkta ya suyun sindirim sisteminde birikmesine ve orada zehirli gazlar oluşmasına yol açar, ya da sindirim siteminde bakteriyel/viral enfeksiyonlara sebep olur. Balık çıkardığından daha hızlı su yuttuğu için karın bölgesi şişer. Dropsy. tıpkı bloat gibi, nadiren tankın diğer sakinlerine bulaşır. Ancak tedavi için siz etkilenmiş balığınızı gene de ayrı bir tanka alın. Erken bir tedavi ile balığınızın kurtulma şansı yüksektir. Dropsy'nin ilk safhalarında balık karnı şiş olmasına rağmen yemesini sürdürür. Balığınıza yemleri bu sürede ıslatıp beklettikten sonra yedirin, böylece sindirim sistemini zorlamamış olursunuz. Yemlerine vitamin sıvısıda ekleyin, özellikle C vitamini olan bir kompleks olsun. Antibiyotik içeren yemler de kullanabilirsiniz. Tedavi için kullanacağınız ilaçlar metronidazole veya geniş spectrumlu gram negatif ve gram pozitif bir antibiyotiktir. Piyasada metronidazole içeren ilaçlardan biri Flagyl 500mg (Eczacıbaşı) adı ile satılıyor. Metronidazole'u her 50 litre için 1 hap olacak şekilde suda eritip tanka dökün. 24 saat sonra en az %50 su değiştirin ve tekrar aynı dozajı uygulayın. 3 günlük tedavi sonrası balığınızın şişliği inmemişse tekrar aynı işlemi uygulayın. Bir faydalı doğal yöntemde, ezilmiş bir diş sarmısağın içine bir kaç çorba kaşığı su katıp, karışımı iyice ezip, yemleri bunun suyunda ıslatı sarmısaklı suyu yeme emdirip balığa yedirtmeninde büyük faydaları olmaktadır, iç parazitsel hastalıklarda.


Alıntıdır


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GönençÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 116
GönençÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2014 21:39
Emre Bey öncelikle ilginize ve zaman ayırmanıza cok teşekkür ederim, fakat karında şişlik,dengesiz yüzme ve yem yememe gibi bir belirti yok,hatta şu an diğer erkekleri kovalıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir