Ev Yapımı Sarımsaklı Ve Bitkisel Yem


NightWistÇevrim Dışı

Kayıt: 28/06/2023
İl: Izmir
Mesaj: 365
NightWistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Saat 43 Dakika önce
Evde kendiniz yapabileceğiniz sarımsaklı ve bitkisel bir yem anlatacağım. 2-3 yaprak ıspanak,bir avuç bezelye ve 1 diş sarımsak. Ispanak ve bezelyeyi cezvede haşlıyoruz. Bu sırada buzlu bir su hazırlıyoruz. Haşlanan sebzeleri buzlu suda şokluyoruz. Sonra ister bıçak ister havanda ezerek püre haline getiriyoruz. kilitli buzdolabı poşeti yada streç filme döküp kağıt haline getiriyoruz. Sonrasında bu karışımı buzluğa atıyoruz. Beslemek istediğiniz zaman küçük parçalar halinde kırıp akvaryum atabilirsiniz. Alternatif olarak bu püreyi fırında kurutarak kuru yemde yapabilirsiniz. Ben betama haftada 1 veriyorum şahsen. Lepistes,tetralar gibi hepçil beslenen balıklar ve vatozlar bu tarife bayılacaktır. Yapmanızı şiddetle öneririm.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/040520252016351.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/040520252016371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/040520252016401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/040520252016431.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]240260,BETA.4[/T][T]240492,Orhan76[/T][T]189019,AtlasPoyraz[/T]
Teşekkür Edenler: [T]240492,Orhan76[/T][T]19769,ogurcay[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Orhan76Çevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2023
İl: Denizli
Mesaj: 2010
Orhan76Çevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 5 Saat 17 Dakika önce
Güzel bir tarif, faydalı bilgiler için teşekkür ederiz. Hazırlanan yemi buzda dondurmanın yanı sıra, agar agar tozu kullanarak jel haline getirip bu jeli de ihtiyaç oldukça kesip kullanabilirsiniz. Ek bir bilgiyle katkıda bulunmak istedim, keyifli hobiler dilerim [:)]

Beğenenler: [T]189019,AtlasPoyraz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TayyareciÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2025
İl: Istanbul
Mesaj: 35
TayyareciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 1 saat 17 dakika önce
Sarımsak kısmını tam anlayamadım onu da mı haşlıyoruz yoksa ciğ olarak mı ezip karıştırıyoruz ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir