Frontoza Hastalık Sebebi Ne Olabilir
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2014 16:21
ümit bey bırde bu hasta olan balık sankı oksıjensız kalmıs gıbı kocaman kocaman agzını acıp kapatıyor dıger balıklara nazaran normalmıdır
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2014 16:31
Deri, ağız ve solungaçları da etkileyen henüz görülmeyen lezyonlar olabilir. Sindirim ve boşaltım sistemini etkileyen bir durum bu da tüm kondüsyonu etkiler. Yorgundur zor nefes alıyor olabilir.
umitlee 2014-12-03 17:42:29
Mesut beyin haşlanmış bezelye önerisine de katılıyorum ancak Frontosalar seçici olabiliyor. Mümkünse en sevdiği yemi toz haline getirin ve haşlanmış bezelye ile ezin bir enjektöre koyun uç kısmına parmağınızı tutarak kuvvetlice çekin içerisindeki fazla suyu alırsınız böylece. Hatta ıslattığınız suya bir damla da sarımsak damlatın kokusu ve tadı cezbederse yiyebilir. Yeminiz de yavaşça batar bu sayede yeme ihtimali olur. Yerse yarar sağlar. Yemezse mutlaka tanktan çıkarın.
seranın Baktotabs tableti ya da NLS Thera A+ yem de bakteriyel durumlarda yarar sağlayan yemlerdir.
NLS nin yemini daha çok tercih ediyorlar gibi. Bir de püf noktası. İlk 2 gün yemleme verdiğin yeme hamle yapacaktır.
Not: Tedavi sonrası bağırsaklarında bulunan bakteriyel durum boşalacağından tedaviyi karantina tankında yapmanız tedaviden diğer balıkların etkilenme ihtimalini en aza indirir. Ancak yine tekrar etmek istiyorum ana tankınızı da mutlaka tedavi etmelisiniz.
Bu hastalık Vibriosis i de düşündürüyor aslında bir yer de ama benim tecrübem Bloat yönünde. Gerçi her iki durumda da bahsettiğim tedavi uygundur. Eğer ki Vibriosis olsaydı Binde 3 lük bir terramycin emdirilmiş yem ile beslemek ve bir miktar hastalıklı alana sürmek yeterli olurdu. Ancak dediğim gibi Frontosalar sağlamdırlar ve tedaviye yanıt verirler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2014 22:23
Çok geçmiş olsun umarım balıgı kurtarabilirsiniz .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2014 12:11
Ekseriyet tüpçük çıkaran dişilerde görülen bir hastalık ,ancak balığınızda görülen durum 1 günlük değil en az 1 haftalık olaydır.Tüpçük dediğimiz vücuttan dışarı çıkan bir organdır ,uygun olmayan su şartlarında savunmasız kalır ,bakteri ve enfeksiyonlara açık bir vaziyettedir erken önlem almış olsaydınız balığınız yüksek ihtimalle kurtulmuş olacaktı.Geçmiş olsun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2014 13:28
Mehmet bey 1 gun oncesı dıp cekımı yaptım hatta bıraz fazla cekmısım yarıyarıya yenı su ekledım ertesı gunde bu rahatsızlıgı gordum kesınlıkle 1 haftalık bı olay degıldı 3. gunundede öldü zaten su değişimi etkılemıs olabılır sıvasta musluk sularıda asırı soguk yenı suyu koyunca zaten şoka girmekten beter oldular toparladılar ancak bı tanesı malesef öldü sağlık olsun diyelim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2014 15:31
Su değişimlerinde yüzde 20 yi geçmemekte fayda var sağlık olsun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir