Gece filtreyi kapatsam sorun olur mu?
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2013 23:11
öncelikle mrb. 200 litrelik bir akvaryumum var ve jebo 825 marka dış filtre kullanıyorum.
mb_53 2013-09-14 23:59:29
akvaryumda şuan 3 sarı prenses (6-7 cm ) 4 yunus ( 4-5 cm ) 1 zebra 1 ıceman 1 auratus ve 2 adet vatoz var. malesef hiçbirinin cinsiyetini bilmiyorum. ileride 2-3 sarı 2-3 beyaz prenses ve 1 zebra 1 papagan eklemeyi düşünüyorum. sizce çokmu olur ortalama kaç balık beslemeliyim?
1. sorun anüs vent kontrolü için balıkların doğum yapmış olması gerekiyor mu?
2. akvaryumun bulundugu odada yatıyorum ve gece filtrenin sesi haliyle rahatsız ediyor. geceleri filtreyi kapatmamın bir sakıncası olur mu? (hava motorunu açık bırakmak kaydıyla)
3. hava motorunu gün içinde sürekli çalıştırmam gerekli mi?
4. balıklar şuan için sorun çıkarmıyor ama sanırım cinsiyetlerine göre yanlarına dişi veya erkek eklemeliyim. özellikle zebra yanlızlık çekiyor gibi.?
ve son olarak sizce akvaryumda yapmam gereken bir degişilik var mı? yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2013 23:29
Merhaba;
Serkan BUZCU 2013-09-14 23:31:02
200 Litre için yunus ve papağan hariç diğerlerini besleyebilirsiniz.Yavru almak istiyorsanız 1 yada 2 koloni daha iyi olur.
1-Anüs vent kontrolünü doğum yapmış dişiler kolaylaştıracaktır tabi ki.
2-Akvaryumu yattığınız yerde kurduysanız kaliteli malzemeler kullanacaksınız ki ses sorunu ortadan kalksın,dış filtrenizi kapatmanız iyi olmaz içindeki yararlı bakteriler ölecektir.
3-Hava motorunu sürekli çalıştırmanız daha iyi ama iç filtre de kullanırsanız hava motorunu geceleri kapatabilirsiniz,iç filtreniz yoksa hava motorunu kapatmayınız.
4-Balıklarınız çok çeşit olduğundan erkek dişi oranını ayarlamanız hem zor hemde popülasyon demek bu yüzden 1yada 2 koloniye düşerek daha rahat ayarlama yapabilirsiniz ve zebra cikleti önermem kendi türü dışındakilere özellikle çiftleşme dönemlerinde aşırı agresif olabilmektedirler.
Son olarak akvaryumunuz için daha detaylı açıklamalar ve geniş açılı fotolar eklerseniz daha çok yorum ve yardım alırsınız.
Sağlıklı balıklar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2013 00:06
iç filtfem var ama kullanmıyorum o daha çok ses yapıyor. ayrıca akvaryumun içinde pek hoş durmuyor. açıkcası çeşit sayısını düşürmek pek istemiyorum. çogaltmaktan çok seyir amaçlı bir akvaryum kurdum.
müsadenizle birkaç şey daha sormak isterim. şimdilik 2 çeşit yem var biri kaz cigeri digeri ne bilmiyorum oda hayvansalmış. (petshop cu öyle dedi) bitkisel yem almalımıyım?
birde champion marka çift çıkışlı hava motorum var. 50 cm hava taşı aldım. birkaç gün eşit şekilde hava çıktı ama sonra motoru kapatınca taştan içeri su aldı ve sadece uç kısmından hava vermeye başladı. bende taşı kırıp 10 cm lik 2 taş haline getirdim ve çıkışları ayrı ayrı taşlara bağladım. şimdi daha iyi ama yinede istedigim gibi hava çıkarmıyor. bunun sebebi motorun yetersizliğimi? hava taşının kalitesizligimi? hava perdesi alsam böyle bir sorunla karşılaşırmıyım?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2013 00:27
Yem olarak hem hayvansal hem bitkisel besleyin daha iyi olur hatta tablet yemde verin arada güzel seyir zevki verir hemde balıklar seviyor tableti.
Hava motoru champion iyidir,sorun hava taşındadır ve check valf kullanmanızıda öneririm bu sayede suyu geriye bırakmaz daha kaliteli bir hava taşı ile iyi sonuç alırsınız 50 cm lik yeşil hava taşı alırsanız hava veren 2 ucu da hava taşının sağ ve soluna bağlayın bu şekilde sorun çıkmaz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2013 02:22
200 litre için çok fazla tür var. Şuan küçük oldukları için sorun olmasa da büyüdükçe sorunlar başlayacaktır. Zebra ve auratus sert balıklardır. Öncelikle onları çıkarmalısınız. Yunus için tek tür olursa olabilir. Geriye ise sarı prenses ve iceman kalıyor. İki türden de en az 10'ar tane atın. İleri de cinsiyet ayrımını yaparak 1 erkek 4-5 dişi sarı prenses 1 erkek 4-5 dişi iceman bırakın. Bu şekilde hem düzenli yavru alırsınız, hem de uyumlu türler seçmiş olursunuz. İki türden fazlasını tavsiye etmem. 2 adet de cüce vatoz koyabilirsiniz. Başka alternatif ise aynı dişi erkek oranında demasoni ya da saulosi türlerinden de seçim yapabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2013 02:41
Dış filtreyi kapattığınız zaman filtre içerisindeki oksijen seviyesi zamanla düşer. Bu olay da oksijenli ortamda yaşayan nitrifikasyon bakterilerilerinin ölmesine sebebiyet verir. Bakteriler ölünce de gerek ölmelerinden dolayı, gerekse de sistemdeki azotu parçalayacak bakteriler olmadığı için filtresi çıkartılan bir sisteme göre iki kat amonyak artışına sebep olur. Bunun sonucunda ise amonyağın miktarına göre balıklarda ölümler ve hastalıklar meydana gelir. Böyle bir durum oluşunca da nitrifikasyon görevi daha ziyade kumda oluşan yararlı bakterilerin üzerine kalır. İlerleyen 7-10 gün içerisinde de amonyak tavan yapar. Çünkü kumdaki bakteri miktarı henüz filtre içerisinde ölen bakterilerin miktarı kadar artmamıştır.
Kısacası filtreyi kapatmayın.
Kısacası filtreyi kapatmayın.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2013 03:16
2 tane tepe filtrem var, hiç ses yapmıyor diyebilirim, şu an gerçekten hiçbir şey duymuyorum.Kucağımdaki dizüstünün sesi de kesilince çok hafif bir ses duyacağım, çalıştığının farkında olacak kadar. Tepe filtre için de iç filtrenin üst tarafındaki motorunu(kafa motoru) suya sokmanız gerekiyor, ancak küçük bir şey, dekorun arkasına da gizleyebilirsiniz. Su yüzeyini hafif dalgalandıracak bir filtreniz varsa hava motoruna ihtiyacınız yok denebilir. Filtre hiç kapatılmaz Serkan Bey'in söylediği gibi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir